اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در قسمت شرق مدیترانه در تل آویو گزارش شد و پس از آن شمار مبتلایان در شهرهای دیگر در سرزمین های اشغالی فلسطین افزایش پیدا کرد.
کرانه باختری در مجاورت با سرزمین های تحت اشغال رژیم صهیونیستی اولین مورد ابتلا به کرونا را هفته گذشته در شهر "بیت لحم" ثبت کرد.
پس از گسترش ویروس در این منطقه اوضاع به شکل بحرانی در آمد، ۱۳ تبعه آمریکایی در یک هتل در بیت لحم تحت تدابیر شدید، قرنطینه شدند و در نتیجه این شهر در کرانه باختری که پذیرای گردشگران بسیاری است ، به تعبیر روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" به "شهر مردگان" تبدیل شد.
سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (سه شنبه) آخرین شمار مبتلایان به کرونا تا عصر دیروز را ۲۵ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی "وفا"،
"محمد اشتیه" نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین دیروز اعلام کرد که فلسطین و اردن در نظر دارند، مرزها را به عنوان بخشی از اقدامات برای مبارزه با کرونا ببندند.
پس از گفت و گو با مقامات اردن، اشتیه با اشاره به "پل النبی" (گذرگاه بین کرانه باختری و اردن) افزود: شاید مجبور شویم با همکاری طرف اسرائیلی پل را در روزهای آینده ببندیم، اما امیدوارم مجبور به این کار نشویم.
از لحن سخنان اشتیه می توان تشخیص داد که پس از قطع همکاری با اسرائیلی ها در پی رونمایی از معامله قرن، تشکیلات خودگردان خیلی تمایل به برقراری ارتباط با مقامات صهیونیستی ندارد یا حداقل در گفتار اینچنین نشان می دهد.
با این حال به نظر به بهانه مقابله با کرونا تشکیلات خودگردان مجبور به از سر گیری همکاری در برخی زمینه ها با رژیم صهیونیستی شده است. به گزارش روزنامه "جروزالم
پست
"، "موشه کخلون" وزیر دارایی رژیم صهیونیستی گفته، مقامات اسرائیلی همکاری نزدیکی با فلسطینی ها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا دارند.
در میان مشکلات موجود در کرانه باختری برای مبارزه با کرونا، به نظر قطر همچنان کمک های خود به فلسطینی ها را ادامه می دهد. گفته می شود که دوحه برای مبارزه کرونا به فلسطینی ها هزینه زیادی را پرداخت کرده است.
اما در همسایگی کرانه باختری، سرزمین های تحت اشغال رژیم صهیونیستی نیز اوضاع بحرانی تری را پیش رو دارد. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی طبق آخرین آمار شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی فلسطین را ۵۰ نفر اعلام کرده است. تل آویو همچنین پروازهای ورودی و خروجی به آمریکا و اروپا و دیگر نقاط جهان را لغو کرده و هواپیمایی رژیم صهیونیستی کاهش درآمد ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیونی برای ناوگان حمل و نقل هوایی خود تخمین زده است.