محمدسعید سیف روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره همکاری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی با صنعت در شرایط شیوع ویروس کرونا، اظهارداشت: دانشگاه ها ازطریق تشکل های دانشجویی با مراکز درمانی و اجرایی برای تسهیل فعالیت های مرتبط در حال همکاری هستند.
وی افزود: در حال حاضر ۶۰ شرکت مرتبط با دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری در حال همکاری با وزارت بهداشت برای تولید محصولات ضدعفونی، ماسک و سایر اقلام مورد نیاز این روزها هستند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت با وزارت علوم با بیان اینکه محصولات این شرکت ها به تولید انبوه رسیده است، تاکید کرد: تولیدات و اسامی این ۶۰ شرکت در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.
سیف به همکاری پژوهشگاه ژنتیک اشاره کرد و اظهارداشت: پژوهشگاه ژنتیک و مراکز پژوهشی مشابه با مراکز درمانی و بهداشتی مرتبط اقداماتی را در دست اجرا دارند.
وی درباره همکاری دانشگاه های وزارت علوم با دانشگاه های علوم پزشکی در استان ها، خاطرنشان کرد: از دانشگاه های هر استان خواسته شده همکاری جدی تری با دانشگاه های علوم پزشکی داشته باشند و بر اساس نیازهای استانی، کمک رسانی هم مرتبط انجام دهند.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها و شرکت های فناور محصولاتی را که دارند در حداکثر زمان به نتیجه می رسانند، اظهار داشت: دانشگاه هایی که رشته های علوم زیستی و ژنتیک دارند، در موضوع کیت های تشخیصی فعال تر شده اند.
به گزارش ایرنا، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته بخشنامه ای به دانشگاه ها ابلاغ کرد و از معاونان پژوهشی مؤسسات خواست با هماهنگی پژوهشگاه ملّی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نسبت به تأمین نیازهایی مانند ساخت واکسنهای متنوع بر اساس روشهای نوین، تولید داروهای مؤثر جهت پیشگیری و درمان ویروس کووید ۱۹، تولید کیتهای تشخیصی و مواد اولیه مورد نیاز آنها، انجام مطالعات ژنومی سویه های کووید -۱۹ شایع در ایران، انجام مطالعات مربوط به تأثیر فاکتورهای مهارکننده ویروس و تقویتکننده سیستم ایمنی برای مقابله با ویروس، مطالعه اثرات درمانی گیاهان دارویی و مواد مؤثر آنها، مطالعات همهگیریشناختی (اپیدمیولوژیک) گسترش و مهار ویروس در جمعیت ایران و جهان و تولید مواد ضدعفونیکننده مؤثر و روشهای نوین ضدعفونی کردن اقدام کنند.