کلید برچیده مدارس خشت و گلی تقریبا از مهر ماه سال ۹۷ زده شد؛ در واقع این موضوع از خرداد ماه سال ۹۷ خبرساز شده بود و در نهایت از مهر ماه همان سال در فاز اجرایی قرار گرفت.
سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تصمیم گرفتند که جشن برچیده شدن مدارس خشت و گلی را در استان سیستان و بلوچستان که با ۱۷۴ مدرسه خشت و گلی بیشترین تعداد این نوع مدرسه را در کشور دارا بود، برگزار کند.
در واقع یک هزار مدرسه خشت و گلی برای سال ها در نظام تعلیم و تربیت نگرانی بسیاری را برای مردم کشور ایجاد کرده بود اما امروز قرار بود که دانش آموزان سراسر کشور در جشنی ملی در سیستان و بلوچستان شاهد برچیده شدن کامل این مدارس باشند که با شیوع ویروس کرونا این موضوع به زمان دیگری موکول شد.
مدارس خشتی برچیده شده اما جشن آن به تعویق افتاده است
مهراله رخشانی مهر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: مدارس خشتی و گلی برچیده شدند و حدود ۱۷۰ کلاس درس برای دانشآموزان سیستان و بلوچستانی آماده شده است.
وی افزود: آماده سازی کلاسهای درس تمام شده و قرار بود که امروز با حضور جمعی از خیرین این کلاسهای درس افتتاح شوند اما با توجه به وضعیت فعلی کشور این جشن به آینده موکول شد.
رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس عنوان کرد که پیشنهاد برگزاری جشن برچیده شدن مدارس خشت و گلی از طریق ویدئوکنفرانس داده شده است و در حال حاضر منتظر پاسخ نهایی برای این پیشنهاد هستیم.
همچنین رخشانی مهر پیشتر به خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود که بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای جمع آوری مدارس خشتی و گلی هزینه شده است.
به گفته رییس سازمان نوسازی مدارس، میانگین اعتباری که برای جمع آوری و جایگزینی هر کلاس درس خشت و گلی هزینه شده، ۲۰۰ میلیون تومان است.
رخشانی مهر همچنین اظهار داشته بود که بازسازی و مقاومسازی مدارس کشور اولویت بندی شده و اولین اولویت آموزش و پرورش جمعآوری مدارس خشت و گلی و استان های دارای بیشترین مدارس از این نوع است.
وی با بیان اینکه برخی از این مدارس خشت و گلی به آموزش و پرورش تعلق ندارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه برخی از مناطق کشور به ویژه در سیستان و بلوچستان فاقد مدرسه هستند، اشخاص منازل را به محل تحصیل دانش آموزان تبدیل کرده اند.
رخشانی مهر ادامه داد: آموزش و پرورش نمی تواند منازل شخصی اشخاص را تخریب کند، اما دانش آموزان درحال تحصیل در منازل خشت و گلی به مدارس نوساز آموزش و پرورش منتقل میشوند و دیگر در سازه خشت و گلی تحصیل نمیکنند.
وی خاطرنشان کرد: در جشن پایان مدارس خشت و گلی اعلام میکنیم که در هیچ یک از نقاط کشور مدرسه خشت و گلی وجود ندارد، اما باید در کنار این موضوع به یاد داشته باشیم که مدارسی با سقف چوبی، مدارس سنگی و کلوخی در مناطق دیگر کشور وجود دارند که نیازمند نوسازی هستند.
رخشانی مهر افزود: سازمان نوسازی مدارس پس از اعلام جمعآوری مدارس خشت و گل در یک برنامه ریزی مناسب برای جمعآوری مدارس دیگر مانند سنگی و گلی، چوبی، بلوکی و کانکسی هدف گذاری می کند.