دکتر مهدی حفیظی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این ارتباط مرکز خدمات جامع سلامت شماره یک شهری برای ارائه خدمات درمانی، مشاوره و آموزش خود مراقبتی پیشگیری از ویروس کرونا به مردم، در۲ نوبت صبح و عصر فعال است.
وی اضافه کرد: هر فرد مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت، صرف نظر از اینکه سالم یا دارای علائم مشکوک بیماری باشد از مبتلا بودن به بیماری تنفسی و یا کرونا مورد معاینه و آزمایش قرار میگیرد.
وی اضافه کرد : با تهیه شرح حال از فرد مراجعه کننده توسط مراقب سلامت اگر مشکلی نداشت به او آموزش های خود مراقبتی پیشگیری از کرونا ارائه میشود و اگر دارای علائم بیماری بود بسته به شدت آن به پزشک مرکز ارجاع داده میشود.
رییس شبکه بهداشت و درمان میبد ادامه داد : بسته به شدت بیماری، فرد به بیمارستان معرفی و یا اینکه با ارائه توصیههای لازم بهداشتی و خود مراقبتی از فرد خواسته می شود در صورتی که حالش بدتر شد دوباره به مرکز مراجعه کند.
وی به سامانه سیب نیز اشاره کرد و اظهارداشت : با توجه به خود اظهاری که افراد در سامانه در ارتباط با مبتلا شدن به بیماری کرونا انجام می دهند، مراقبان بهداشت با آنها تماس گرفته و شرح حالشان را جویا می شوند، اگر حالشان بد بود توصیه میشود جهت معاینه به مرکز بهداشت مراجعه کنند و اگر مشکلی نداشتند توصیه های بهداشتی به آنها ارائه میشود.
این مسوول، بازدید از مکان ها و مراکز صنفی و کارخانه ها و ارائه آموزشهای مقابله با کرونا به آنها را از دیگر اقدامات شبکه بهداشت میبد برشمرد.
همچنین مراقب سلامت مرکز یادشده گفت: به غیر از بررسی شرح حال مراجعه کنندگان و پیگیری شرح حال افرادی که در سامانه سیب فرم خوداظهاری را تکمیل کردهاند ، مراجعه حضوری و پیگیری وضعیت حال بیماران مشکوک کرونا که توسط بیمارستان به مرکز بهداشت اطلاع داده میشود نیز از اقدامات روزانه این مرکز است.
داوود زارعی افزود: بررسی حال بیمار و اطرافیانش در ۱۴ روز دوره کمون بر عهده مراقبان سلامت است مگر اینکه نتیجه آزمایش آنها از سوی بیمارستان منفی اعلام شود.
وی همچنین به پیگیری حال بیماران دیابتی ، فشار خون و چاق نیز اشاره کرد که به صورت تلفنی و تهیه شرح حال بیمار و توصیه به آنها جهت مراجعه به مرکز در صورت داشتن مشکل بیماری اشاره کرد.
همچنین کارشناس بهداشت محیط مرکز شماره یک شبکه بهداشت و درمان میبد به بازدید در شهر برای بررسی تعطیلی فروشگاه های بزرگ، شیرینی فروشی ها ، آرایشگاه ها و مکان های صنفی که حالت تجمعی افراد دارد و با توجه به دستورالعملها باید تعطیل باشند ، اشاره کرد.
محمد رضا بهروزی افزود: همچنین قبل از اعلام تعطیلی این مکان های صنفی به آنها آموزشهای پیشگیری از کرونا ارائه شدهاست.
دیگر کارشناس بهداشت محیط این مرکز نیز گفت : هر مکان صنفی دستورالعمل خاصی برای رعایت موارد ایمنی و بهداشتی دارد.
علی هاتفی در ادامه نحوه ضد عفونی با استفاده از محلول یک پیمانه وایتکس و ۴۹ پیمانه آب ، شستشوی مرتب دست ها و چگونگی شستشو ، چگونگی تعویض لباس کار، دست نزدن به پول ، گذاشتن صابون مایع برای شستشوی دست ها ، گذاشتن دستکش یک بار مصرف در مکان صنفی ، داشتن ماسک و... را از اقدامات پیشگیری و مقابله با کرونا برشمرد.
وی با اشاره به شکایت مردمی در این ارتباط و اخطارهایی که به دنبال آن به اصناف داده میشود یادآور شد : توصیه های بهداشتی با توجه به گوناگونی صنفها متفاوت است و در صورت رعایت نکردن توسط اصناف با آنها برخورد قانونی میشود.
به گفته افسانه موتاب کارشناس بهداشت محیط مرکز شماره یک شبکه بهداشت و درمان میبد آرایشگاه های زنانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است و در صورت شکایت از دایر بودن هر آرایشگاهی در شهر از سوی شهروندان به آرایشگاه تذکر و اخطار داده میشود.
همچنین پری برزگری کارشناس بهداشت خانواده و مراقب سلامت مرکز شماره یک شبکه بهداشت و درمان میبد گفت: مشخصات و مشکلات افراد مراجعه کننده در سایت ثبت می شود و اگر مشکلی داشته باشند به پزشک ارجاع داده می شوند و به آنها آموزش ضد عفونی ، مشاوره تغذیه ای و... نیز ارائه میشود.
در حال حاضر، هشت مرکز خدمات جامع سلامت فعال است و ۱۲ پایگاه بهداشتی و خانه بهداشت نیز در محلات مختلف شهر، آماده ارائه خدمات مراقبتی به شهروندان هستند.
ویروس کووید ۱۹ ، نخستینبار حدود سه ماه قبل در ووهان چین شناسایی شد و تاکنون در بیش از ۱۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
این بیماری قابل پیشگیری است و بهراحتی با مشارکت شهروندان و راهکارهای ساده ای مانند شست و شوی مکرر دستها با صابون، استفاده از ماسک و دستکش در بیرون خانه و تعویض به هنگام آن، مصرف مایعات گرم، دست ندادن و روبوسی نکردن با دیگران، خودداری از تماس دست با چشمها، بینی و دهان، حفظ فاصله یک و نیم متری با افراد بیمار و ماندن بیماران در خانه میتوان از میزان شیوع و ابتلای کرونا جلوگیری کرد.
علایم ابتلای به ویروس کرونا شامل تب، سرفه، تنگی نفس، علایم گوارشی و در موراد شدید عفونت ریه (پنومونی)، سندرم تنفسی حاد و نارسایی کلیه است .
تاکنون در استان یزد جواب آزمایش ۱۲۷ نفر به کرونا مثبت اعلام شد و ۱۴ نفر هم جان خود را از دست داد
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.