پایگاه خبری " لبنان ۲۴ " امروز (چهارشنبه) به نقل از منابع خود نوشت: شرکت هواپیمایی خاومیانه (میدل ایست) متعلق به خطوط هوایی لبنان طی روزهای گذشته پرواز های خود را به کشورهایی نظیر قطر، کویت، عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی که پیش از این از ترافیک قابل توجهی برخوردار بود به حال تعلیق درآورده و این موضوع باعث وارد آمدن خسارت مالی روزانه حدود ۲۰ هزار دلار به این شرکت شده است.
علاوه بر این کسادی و بیکاری صدها هتل، خدمات کرایه خودرو و تاکسیرانی، تورهای گردشگری و دیگر مشاغل مرتبط با این حرفه ضررهای زیادی را تحمیل کرده و تخمین زده می شود که لبنان بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون دلار از این نظر متحمل خسارت شده باشد.
این پایگاه خبری نوشته است: بخش گردشگری لبنان در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۹ مبلغ ۷۰۰ میلیون دلار از درآمد گردشگری خود را از دست داد و انتظار می رود همین مقدار نیز در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ تحمیل شود.
گرچه ماهها طول می کشد تا آثار زیانبار ضررهای ناشی از کاهش تعداد گردشگران در جهان محاسبه و اعلام شود، اما با توجه به اینکه لبنان یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری در جهان به ویژه کشورهای منطقه به حساب می آید، میزان ضرر و زیان های ناشی از کاهش شدید ورود گردشگران می تواند تاثیرات منفی خود را بر فعالیت حدود ۶۰۰ شرکت گردشگری، صدها هتل، رانندگان وسایل نقلیه، فروشگاهها و صنایع دستی و مردم عادی این کشور برجای گذارد.
مسوولان گردشگری جهانی خسارت های اولیه بروز و گسترش بیماری کرونا را بر صنعت گردشگری در جهان تا روزهای اخیر دست کم ۸۰ میلیارد دلار تخمین زده اند که انتظار می رود لبنان نیز سهم مهمی از آن داشته باشد.
بر اساس آمارهای وزارت گردشگری لبنان، میزان ورود گردشگران به این کشور طی سالهای گذشته هر سال حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر بود که این رقم در سالجاری به دلیل ناآرامی ها، مشکلات اقتصادی و بی ثباتی سیاسی به حدود ۳۰۰ هزار نفر کاهش یافته است.
لبنان به دلیل تنوع فرهنگی، تاریخی که در نتیجه تمدن های مختلف به جا مانده است، یکی از مقصدهای گردشگران خارجی به شمار می آید. تمدن فنیقی ها، رومی، ایرانی، عربی، و عثمانی بیشترین تاثیرات را بر این کشور داشته است.