تهران– ایرنا– تارنمای آمریکایی هیل نوشت: دونالدترامپ و مایک پنس معاونش بر خلاف توصیه‌های بهداشتی، بر دست دادن با دیگران پافشاری می‌کنند.

به گزارش این رسانه، مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا دیروز (سه‌شنبه ۲۰ اسفند) در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: همانطور که رئیس جمهوری گفته، براساس اصول کاری ما، اگر کسی دستش را دراز کند، آن را خواهیم فشرد. تصور می‌کنم که رئیس جمهوری چنین کند و من نیز همچنان چنین خواهم کرد.

پنس در حالی به توصیه‌های بهداشتی تاکید شده از سوی پزشکان بی‌توجهی کرد که در ادامه، با توصیه مردم آمریکا به شست‌وشوی دست‌ها به مدت ۲۰ ثانیه با صابون و آب گرم، آن را بهتر از محلول‌های ضدعفونی کننده دانست.

پیشتر اعلام شده بود که دونالد ترامپ با برخی از افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا دست داده است. کاخ سفید در این رابطه اعلام کرد که رئیس جمهوری این کشور علائم کرونا را نداشته و آزمایش نیز نخواهد داد.

سی‌ان‌ان: مسبب شیوع کرونا در آمریکا کیست؟
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان نیز امروز (چهارشنبه ۲۱ اسفند) علاوه بر پوشش اخبار مرتبط به نتایج انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها در دومین سه‌شنبه بزرگ، به خبرهای شیوع ویروس کرونا در آمریکا پرداخت و گزارش داد: اکنون شمار جان‌باختگان ناشی از ابتلا به این ویروس در آمریکا به ۳۱ نفر رسید و مبتلایان به آن نیز مرز یک‌هزار نفر گذشت؛ اکنون مسبب و مسئول شیوع این بیماری کیست؟

«بوریس سانچز» خبرنگار ویژه کاخ سفید سی‌ان‌ان دراین باره گفت: رئیس جمهوری آمریکا نشان داده که چندان توجهی به سرایت سریع این ویروس ندارد، حتی پس از ارتباط نزدیک با برخی از اعضای کنگره که اکنون در قرنطینه خانگی به سر می‌برند حاضر نشده است باوجود توصیه مقام‌های بهداشتی از جمله «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری» فدرال آمریکا (CDC) مبنی بر دست ندادن؛ او به این کار خود ادامه می‌دهد.

ترامپ: باید دست داد
خبرنگار کاخ سفید این رسانه در ادامه ادامه داد: ترامپ پس از این ماجرا در گردهمایی که برای جمع‌آوری کمک‌های مالی که در آن صدها نفر شرکت داشتند، حضور یافت و با بسیاری از این افراد دست داد؛ برخی از مقام‌های فدرال گفته‌اند که تلاش زیادی کرده‌اند تا مانع انجام این کار رئیس جمهوری شوند؛ در همین حال مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز در پاسخ به این رفتار ترامپ گفته، این «چیزی است که باید انجام داد».

سی‌ان‌ان در ادامه گزارش داد: بنابر توصیه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری  افراد بالای ۶۰ سال از دست دادن به دیگر افراد باید خودداری کرده و در اماکن پرازدحام حضور نیابند، این در حالی است که کارزار انتخاباتی ترامپ (رئیس جمهوری آمریکا ۷۳ سال دارد)  از برپایی گردهمایی در «میلواکی» خبر داده و  گفته‌اند در آینده نیز گردهمایی‌های دیگری با حضور ترامپ اعلام خواهد شد.


مقام‌ها، سرمشق دیگران
این شبکه تلویزیونی در ادامه با انتقاد از رفتارهای غیر مسئولانه رئیس جمهوری آمریکا در قبال شیوع ویروس کرونا در آمریکا افزود: اکنون پیام های متناقضی از سوی کاخ سفید و مقام‌های ارشد آمریکایی دریافت می‌کنیم؛ از یک سو مقام‌های بهداشتی توصیه بر رعایت بهداشت دارند در حالی که شخص رئیس جمهوری و اطرافیانش که باید سرمشق دیگران باشند نوع دیگری رفتار می‌کنند.

دونالد ترامپ در ابتدای شیوع این ویروس در آمریکا که بخشی از آن با انتقال صدها نفر از مسافران آمریکایی کشتی تفریحی «دایموند پرنسس» که در بندرگاهی در ژاپن در قرنطینه به سر می‌بردند، رخ داد، همواره خطر ابتلا به  این ویروس برای شهروندان آمریکایی را اندک می‌خواند و حتی در پاسخ به پرسش خبرنگاری که آیا او نگران سرایت این ویروس به درون کاخ سفید نیست، گفته بود «نه! نگران نیستم».

رسانه‌های آمریکایی آلوده بودن ترامپ به این ویروس را پی‌گیر هستند.

در همین حال کاخ سفید با توجه به پیگیری رسانه‌ها از اینکه رئیس جمهوری آمریکا پس از تماس نزدیک با برخی از اعضای کنگره مبتلا شده به ویروس کرونا، آیا آلوده به این ویروس است، انجام چنین آزمایشی برای دونالد ترامپ را ضروری ندانست.

«مات گائتز» (Matt Gaetz) نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا و «داگ کالینز» (Doug Collins)  دیگر نماینده جمهوریخواه ایالت جرجیا آمریکا اعلام کردند، بنابر توصیه «مرکز کنترل بیماری های» فدرال آمریکا از دوشنبه ۱۹ اسفندماه به مدت دوماه خود را به دلیل احتمال ابتلا به کرونا قرنطینه می کنند.
این درحالی بود که گائتز همان روزه هسمفر دونالد ترامپ در هواپیمای ویژه رئیس جمهوری آمریکا موسوم به ایرفورس-وان بوده که او را از اورلاندو به واشنگتن همراهی کرده و دیگری کالینز نیز  جمعه گذشته در فرودگاه آتلانتا آمریکا با ترامپ

مجری فاکس نیوز: کرونا توطئه‌ای علیه دونالد ترامپ
با وجود بی‌توجهی سران آمریکا به رعایت موارد بهداشتی، «تریش ریگن» مجری شبکه فاکس نیوز که به حمایت از ترامپ مشهور است، با پخش انتقادهای برخی از چهره‌های دموکرات در مورد بی‌برنامگی و بی‌صداقتی کاخ سفید، آنان را متهم کرد که قصد دارند با استفاده از شیوع ویروس کرونا در این کشور، دور جدیدی از استیضاح را علیه او به راه بیاندازند.

از دی‌ماه امسال و شیوع کرونا در چین تاکنون نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر در ۱۱۸ کشور جهان مبتلا شده، بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ نفر جان باخته و افزون بر ۶۶ هزار نفر نیز بهبود یافته‌اند.
در آمریکا نیز براساس جدیدترین آمارها یک هزار و ۵۱ نفر به کرونا مبتلا شده که ۳۱ نفر از آنها جان باخته و ۱۵ نفر نیز درمان شده‌اند.

براساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، دولت‌های بسیاری از کشورهای درگیر با ویروس کرونا مردم را به پرهیز از دست دادن با یکدیگر تشویق می‌کنند تا از شیوع بیشتر آن جلوگیری شود.
1302 ** 2023