یزد- ایرنا- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد نسبت به مسمومیت با الکل صنعتی (متانول) به شهروندان هشدار داد و خواستار هوشیاری مردم در برابر آن شد.

دکتر محمدحسین مصدق با اشاره به شیوع کووید ۱۹ بر رعایت بهداشت دست‌  و گندزدایی سطوح منازل و اماکن و نقش مهم استفاده از اقلام ضدعفونی کننده از جمله فراورده‌هایی بر پایه الکل اتیلیک (اتانول) برای پیشگیری از این عفونت تاکید کرد.

وی اضافه کرد: بر اساس مشاهدات و اطلاعات به دست آمده از برخی بیمارستان‌ های کشور، مواردی از مسمومیت و فوت در اثر مصرف خوراکی و یا غرغره محلول‌های حاوی اتانول و در برخی موارد، مصرف خوراکی آن به اشتباه و با هدف پیشگیری از عفونت ویروس کرونا جدید گزارش شده است.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، وی ادامه داد: براساس مستندات علمی، مصرف خوراکی اتانول و یا غرغره اتانول در دهان هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است.

این مسوول با اشاره به میزان بالای جذب پوستی متانول و مسمومیت ناشی از آن افزود: الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرضدمیکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سم بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت های شدید،کوری و مرگ همراه است.

مصدق به شهروندان یزدی توصیه کرد که به هیچ وجه از متانول و یا الکل صنعتی که حاوی درصدهای مختلفی از اتانول به همراه متانول است برای ضدعفونی دست و پوست استفاده نکنند و چنانچه قصد دارند از فرآورده های ضدعفونی برپایه الکل استفاده کنند، تنها از محلول های آبی الکل اتیلیک (اتانول ) و یا فرآورده‌های استاندارد حاوی الکل اتیلیک (اتانول) با غلظت مناسب  ۶۲ تا ۷۰ درصد و بارعایت اصول توصیه شده، استفاده کنند.

همچننی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد از تکمیل تمام تخت‌های اختصاص یافته به بیماران کرونا در بیمارستان‌های این استان خبر داده بود.

دکتر محمود نوری شادکام سه شنبه شب در گفت و گو با ایرنا افزود: برای تامین تخت های مورد نیاز مقرر شد، برخی بخش های بیمارستانی تعطیل و در اختیار بیماران کرونایی قرار گیرد و  از مردم خواست با خارج نشدن از خانه های خود، چرخه انتقال این بیماری را قطع کنند.

تاکنون ۸۷۶ بیمار مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند که ۲۸۸ نفر آنها پس از بهبودی، ترخیص شدند.

از ۴۳۷ بیمار مشکوک نمونه گیری شد که آزمایش ۱۲۷ نفر مثبت بود و ۱۶ نفر هم فوت کردند.