بجنورد- ایرنا- مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد گفت: رهاسازی اقلام بهداشتی نظیر ماسک و دستکش آلوده در کف کوچه و خیابان توسط برخی از شهروندان، نه تنها جان پاکبان‌ها، بلکه سلامت دیگر همشهریان را نیز در مقابل ویروس کرونا تهدید می‌کند.

روح الله عظیمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه رهاسازی اقلام بهداشتی مصرف شده، سیمای شهر را نیز زشت می کند، افزود: با توجه به اینکه یکی از راه های انتقال ویروس از طریق زباله های بهداشتی است، وجود چنین زباله های آلوده‌ای در معابر می‌تواند چندین نفر را بیمار کند.

وی با بیان اینکه مردم با رعایت بهداشت فردی و خودداری از رهاسازی ماسک‌های آلوده خود در محیط، نقش مهمی در قطع حلقه شیوع این بیماری دارند، تصریح کرد: شهروندان حتما باید ماسک، دستکش ها و سایر اقلام استفاده شده را در پلاستیک های جداگانه، گره زده و آن را در مخازن زباله بیندازند و با این اقدام کمک بزرگی به کادر بهداشت و درمان شهر و حفظ سلامت جامعه کنند.

دفن روزانه یک تن و ۸۱۱ کیلوگرم پسماند پزشکی در بجنورد

عظیمی با بیان اینکه بیمارستان های بجنورد تمامی پسماندهای عفونی خود را با دستگاه اتوکلاو بی خطرسازی می کنند، خاطرنشان کرد: ۶ بیمارستان در بجنورد زباله‌های عفونی خود را بی‌خطرسازی کرده و سازمان مدیریت پسماند آنها را جمع‌آوری و در محل تعیین شده در ارتفاعات باباموسی دفن می‌کند.
وی افزود: به طور متوسط روزانه هزار و ۸۱۱ کیلوگرم زباله پزشکی در بجنورد جمع‌آوری می‌شود که ۱.۵ تن آن مربوط به بیمارستان های دولتی و بقیه متعلق به مطب‌ها و کلینیک‌های خصوصی است که در شرایط فعلی تمامی زباله‌های عفونی و پسماندهای عادی بیمارستانی به صورت پسماند عفونی بیمارستانی دفن می‌شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری بجنورد تصریح کرد: در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، در اکثر شهرها خطوط پردازش زباله تعطیل شده است و زباله‌های سطح شهر پس از جمع‌آوری دفن می‌شود که در بجنورد نیز این خطوط از سال ۹۲ تعطیل شده است.

روزانه ۱۳۷ تن زباله در شهر ۲۱۰ هزار نفری بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی تولید می‌شود.

بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شمار مبتلایان بیماری کرونا در استان خراسان شمالی تا روز جمعه به ۴۵ نفر رسیده است و تاکنون مرگ ۵ نفر بر اثر این بیماری در استان قطعی شده است.