اهواز - ایرنا - یک متخصص پزشکی قانونی و مسمومیت‌های بالینی گفت: مصرف الکل صنعتی حتی در حد یک قطره اثرات مخرب بر روی تمام سلول‌های بدن می‌گذارد و می‌تواند منجر به مرگ شود.

به گزارش ایرنا دکترفرخنده جمشیدی چهارشنبه درگفت و گوی زنده در رادیو خوزستان اظهار داشت: الکل صنعتی در هنگام متابولیزه شدن در بدن، اسیدی تولید می کند که به تمام اعضای بدن آسیب می‌رساند.

وی افزود: اثر آن برروی چشم با نابینایی یا کاهش بینایی سریع پدیدار می‌شود اما در کبد، کلیه و حتی قلب ممکن است خیلی دیرمشخص شود و یا در زمان ایجاد مشکل در قلب متوجه نشویم که از اثرات الکل بوده است.

جمشیدی با اشاره به مراجعات مسمومیت‌های الکلی در خوزستان بیان کرد: درکشورایران واردات مشروبات الکلی وجود ندارد و مسمومیت ها با الکل تقلبی ایجاد شده است به گونه ای که الکل صنعتی را با وایتکس ترکیب کرده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز ادامه داد: مسموم شدگانی که زود به مراکز درمانی مراجعه کردند نجات یافتند اما عده‌ای که تاخیر داشتند اثرات مخرب ایجاد شد و حتی در خانه فوت کردند.

وی بیان کرد: الکل خوراکی هیچ تاثیری در درمان کرونا ندارد و تاکید می‌شود اگر شرایط شست و شو با آب و صابون وجود دارد از الکل استفاده نکنید و محلول های ضد عفونی کننده از مراکز معتبر مانند داروخانه ها تهیه شود.

وی گفت: مردم باید مطمئن باشند که الکل سفید برای ضدعفونی استفاده می کنند چون الکل صنعتی حتی برای ضدعفونی کردن و تمیز کردن سطوح از طریق پوست احتمال جذب دارد.

جمشیدی از مردم خواست در شرایط بحرانی شیوع کرونا کادر بهداشت ودرمان را دچار بار مضاعف نکنند تا آنها انرژی خود را برای پشگیری و درمان کرونا صرف کنند وبحران در بحران ایجاد نشود.

به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ۱۶ اسفند تا ۲۰ اسفند در مجموع ۵۰۲ بیمار مسموم به الکل سمی به بیمارستانها و مراکز درمانی استان مراجعه کرده که متاسفانه ۳۹ نفر از این افراد  شامل ۳۷ نفر در اهواز و ۲ نفر در رامهرمز جان خود را از دست دادند.

درروزهای اخیر افرادی در اهواز و برخی از نقاط دیگر استان به دنبال شایعه موثر بودن خوردن الکل برای درمان ویروس کرونا اقدام به مصرف الکل تقلبی کردند که بر اثر مسمومیت ناشی از آن به بیمارستان ها مراجعه کردند.

آمار مبتلایان به ویروس کرونا در خوزستان تا ظهر روز سه شنبه ۲۰ اسفند ماه ۱۱۰ نفر اعلام شد که ۲۵ نفر از آنان فوت کردند.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از  یکصد کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.