تهران- ایرنا - گفت‌وگو و رایزنی هم‌زمان حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با وزیران علوم و مسوولان علم و فناوری بیش از ۷۲ کشور جهان به صورت ویدئو کنفرانس (وبینار) با موضوع کووید ۱۹ و آموزش برگزار شد.

به گزارش روز چهارشنبه وزارت علوم، این وبینار، قائم مقام و معاون وزیر علوم ایران و وزیران علوم فرانسه، چین، مکزیک، ایتالیا، ژاپن و امارات%E2%80%8C+متحده+%E2%80%8Cعربی">امارات متحده عربی"به عنوان هیأت رییسه و همچنین وزرا و نمایندگان سایر کشورها به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد.
خاکی صدیق معاون وزیر علوم هدف از این نشست را چگونگی ادامه آموزش به دانش آموزان و دانشجویان در شرایط پیش آمده به واسطه شیوع کرونا عنوان کرد.
وی اظهار داشت: تعطیلی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مدارس بعد از شیوع ویروس کرونا در دستور کار قرار گرفت و تا حصول اطمینان از شرایط ایمن برای دانشجویان و دانش‌آموزان، این وضعیت ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در پاره ای از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های مناسبی در سیستم آموزش مجازی و از راه دور به صورت برخط و غیر برخط ایجاد شد، بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در ایران و در بخش آموزش تا حدودی در حال مدیریت است.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برنامه‌های درسی را به صورت زمان‌بندی شده طراحی و اجرا می‌کند و با اعلام قبلی برنامه‌های آن را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد، وضعیت آموزش و پژوهش در کشور از شرایط قابل قبولی برخوردار است.
وی با بیان اینکه وزارت علوم، کمیته وزارتی خاص خود را تشکیل داد، گفت: از همان بدو شیوع ویروس کرونا در کشور، تعطیلی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مدارس در دستور کار قرار گرفت و تا حصول اطمینان از شرایط ایمن برای دانشجویان و دانش‌آموزان، این وضعیت ادامه خواهد داشت.
خاکی صدیق افزود: ضدعفونی و استریل کردن محیط‌های آموزشی و پژوهشی، خوابگاه‌ها و سایر موارد مشابه از دیگر موارد انجام گرفته برای ویروس‌زدایی بوده است.

تعطیلی ۱۵ کشور دنیا
در ادامه این وبینار، معاون دبیر کل سازمان یونسکو گفت: ویروس کووید ۱۹ اثر جدی بر آموزش جوانان و نوجوانان می‌گذارد و تاکنون ۱۵ کشور دنیا مدارس و دانشگاه‌های خود را تعطیل کرده‌اند.
وی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان نباید رها شوند، آموزش از راه دور باید مدنظر قرار گیرد و تجربیات کشورها به یکدیگر منتقل شود، خواستار تشکیل کمیته مشورتی وزیران عضو شد.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تعطیلی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مدارس بعد از شیوع ویروس کرونا در دستور کار قرار گرفت و تا حصول اطمینان از شرایط ایمن برای دانشجویان و دانش‌آموزان، این وضعیت ادامه خواهد داشت.