بجنورد- ایرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این استان به ۴۵ نفر رسیده است.

دکتر سید احمد هاشمی روز چهارشنبه همچنین از افزایش تعداد جان باختگان این بیماری به ۲ نفر خبر داد و اظهار داشت: دومین بیمار مبتلا به کرونا، دیروز در بیمارستان جان باخته است.
وی با بیان اینکه ۹ روز قبل تعداد مبتلایان یک نفر و امروز این تعداد به ۴۵ نفر رسیده است، اظهار داشت: علیرغم تاکید سیستم های بهداشتی به رعایت مسائل بهداشتی و عدم حضور در مراکز تجمعی، تعداد مبتلایان به بیماری در حال افزایش است و عده ای از هموطنان روزانه فوت می شوند.

وی با بیان اینکه هر روز به مردم توصیه می شود در خانه بمانند اما بسیاری از شهروندان این توصیه ها را جدی نگرفته اند، افزود: اگر جان خود و اطرافیانتان را دوست دارید در منزل بمانید و خریدهای نوروز را به تعویق بیندازید.

وی خاطرنشان کرد: کووید ۱۹ به یکباره اوج گرفته و می تواند بر تعداد مبتلایان بیفزاید بنابراین به صورت جدی ممکن است آمار مرگ و میرها را افزایش دهد.

دکتر هاشمی با اشاره به اینکه برخی از مردم با خانواده و فرزندانشان به بازار رفته و خرید می کنند، افزود: با وجود اینکه در تمامی رسانه ها تاکید به در خانه ماندن می شود اما مردم در مراکز تجمعی حضور می یابند در حالی که اکنون نه فصل خرید و نه مسافرت است، ولی عده ای با تعطیلات مدارس حتی به مسافرت رفته اند.

کرونا ویروس داروی قطعی و واکسن ندارد

این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه کرونا ویروس داروی قطعی و واکسن ندارد، اظهار داشت: دلمان را خوش نکنیم که اگر به بیماری مبتلا شدیم، با مصرف دارو بهبود پیدا می کنیم زیرا که این داروها قطعیت ندارد و بسیاری از بیماران در کشور به درمان جواب نداده اند.
هاشمی گفت: هم اینک در بیمارستان ها بیماران تحت درمان قرار می گیرند، اما نگران گروه آسیب پذیری هستیم که به درمان جواب نمی دهند.
وی یادآور شد: بیشتر افرادی که در استان های درگیر به کووید ۱۹ مبتلا شده اند افرادی هستند که به دلیل نگرانی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها رفته و به دلیل ازدحام مبتلا شده اند.

این مسوول به راه اندازی سامانه salamat.gov.ir اشاره کرد و افزود: این سایت بر اساس سوال هایی که می پرسد، افراد را خطرسنجی کرده و به افراد راهنمایی می دهد و در صورت نیاز فرد را به مراکز درمان راهنمایی می کند.

وی گفت: برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس رعایت مسائل بهداشت فردی، شست و شوی مکرر دست هر دو ساعت، نزدیک نکردن دست به ناحیه چشم، دهان و صورت ضروری است.

صدمات جبران ناپذیر استفاده از مواد مخدر و الکل

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه متاسفانه در فضای مجازی به مصرف الکل و مواد مخدر به صورت سودجویانه دامن زده می شود، خاطرنشان کرد: هیچ مستند علمی وجود ندارد که الکل یا مواد مخدر بتوانند از بیماری کووید۱۹ یا انتشار آن جلوگیری کنند و به جز صدمات جبران ناپذیری که به وجود آورده، دستاوردی ندارند.

دکتر هاشمی افزود: در برخی از شهرها، الکل متانول استفاده و منجر به مرگ و کوری هموطنان شده است در حالی که استفاده از الکل مضرات بسیار زیادی دارد و سو استفاده از مواد مخدر و الکل به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا مورد تایید مراجع علمی و بین المللی نیست.