تهران- ایرنا- این روزها همه به امیدواری احتیاج داریم اما در کنار آن باید حقیقت را هم ببینیم. کتاب‌ها به ما می‌گویند حقیقت امید در واقع‌بینی نهفته است.

امیدواری در لحظه‌های تلخ، می‌تواند ما را از روزهای سخت برهاند و انرژی پیش رفتن بدهد اما نمی‌توانیم حقایق را نادیده بگیریم، چگونه حقیقت و امید را کنار هم داشته باشیم؟ کتاب‌ها پاسخ می‌دهند.

واقع‌بینانه امیدوار باشیم

امیدوار بودن همیشه در لحظات سخت می‌تواند درجه تحمل انسان را بالا ببرد، اما این امید چگونه باید باشد؟ تری ایگلتون، فیلسوف معاصر شرح می‌دهد کدام ویژگی امید می‌تواند حال انسان را بهتر کند.

کتاب امید بدون خوش‌بینی، با نگاه به این مساله که جامعه جهانی امروز در حال فراموش کردن امید است، شرح می دهد که نباید زیاد به آینده خوشبین بود اما ناامید هم نباید شد.

او در این کتاب می‌گوید خوش‌بینی بیهوده می‌تواند به تکرار فاجعه‌های گذشته منجر شود چون ممکن است کنشگری را متوقف کند یا باعث شود به موضوعی امیدوار شویم که حقیقت ندارد اما باید ذهنی نقادانه داشته باشیم و تشخصی دهیم که کدام سوی امید، واقع‌بینانه‌تر است. ایگلتون تلاش می‌کند با تفکیک امید از خوش‌بینی، به نحوی امید را از شر سویه‌های منفی و محافظه‌کارانه آن نجات دهد.

او با نگاهی چندجانبه، از زوایای فلسفه، ادبیات، نقد ادبی و تاریخ به جست‌وجوی جواب سوالش درباره مفهوم امید می‌گردد.

کتاب امید بدون خوش‌بینی، ۴ فصل دارد که ابتذال خوشبینی، امید چیست، فیلسوف امید، امید علیه امید، نام فصل‌های مختلف این کتاب است.

امید بدون خوش‌بینی، نوشته تری ایگلتون، با ترجمه معظم وطن خواه و مسعود شیربچه در ۲۳۲ صفحه توسط نشر گستره منتشر شده است.

قدرت امید را باور کنیم

امید قدرتمند است و می‌تواند به ما کمک کند از بحران‌ها عبور کنیم. کتاب قدرت امید درباره قدرتی سخن می‌گوید که در شرایط بحرانی بتوانیم واکنشی درست و مناسب نشان بدهیم و از نگرانی و اضطرابی که توانایی تصمیم درست را از ما می‌گیرد مقابله کنیم.

این کتاب نقطه شروع امیدواری است، اما امیدواری واقع‌بینانه‌ای که حقایق را برمی‌شمارد که پیام آغاز مبارزه با مشکلات را بدهد.

در فصل اول کتاب قدرت امید که چرخش بزرگ نام دارد، عناوینی چون سه روایت از زمانه ما، اتکا به چرخه مشق، قدردانی و چرخه رنج به چشم می‌خورد. در فصل دوم با عنوان نگرش با نگاهی نو، موضوعاتی چون نوع متفاوتی از قدرت، مفهوم گسترده‌تری از خود و... به چشم می‌خورد. در فصل سوم و پایانی که نام آن رهسپاری است، مباحثی با عنوان چشم‌انداز الهام بخش، حکایت همگانی، نیروی اطمینان و... دیده می‌شود.

کتاب قدرت امید نوشته جوانا میسی و کریس جانستون است که با ترجمه بابک کابری در ۲۹۶ صفحه توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه به چاپ رسیده است.

او از همه چیز باخبر است

کودکان هم نیاز به امید دارند، وقتی همه اطراف‌شان را نگرانی گرفته باشد، نیاز دارند به دانایی یک دانای کل ایمان بیاورند. این دانای کل، دوست عزیز همه ما خداست...

کتاب دوست عزیزم خدا، از همه چیز با خبر است، کتابی درباره درباره خداشناسی است و برای کودکان توضیح می‌دهد که خدای بزرگ، همه‌جا هست و از همه‌چیز باخبر است.

این کتاب روایت قاصدکی است که در سفرش بر دوش باد، با موجودات مختلفی روبه‌رو می‌شود، موجودات کوچکی که گاهی دیده نمی‌شوند و قاصدک فکر می‌کند همه آن‌ها را از یاد برده‌اند، مثل کفشدوزکی که در باغچه‌، زیر برگی زندگی‌ می‌کند یا عنکبوتی که در کوهستان در شکاف سنگی است یا... ؛ اما قاصدک در پایان سفرش متوجه می‌شود که خدای بزرگ و مهربان که این موجودات را آفریده است، از همه آن‌ها خبر دارد و مراقب‌شان است.

 مجموعه کتاب‌های دوست عزیزم خدا، داستان‌هایی درباره مهربانی خدا از زبان حیوانات و گیاهان برای کودکان پیش از دبستان نوشته شده است. کتاب از همه چیز با خبر است، نوشته محمد مهاجرانی، با تصویرگری غزاله باروتیان، در ۲۴ صفحه توسط انتشارات کتابک به چاپ رسیده است.