تهران - ایرنا - ویروس کرونا در حالی به سرعت در داخل آمریکا شیوع یافته که ضعف‌ها و کاستی‌های نظام بهداشت و درمان این کشور بیشتر عیان شده است.

بر خلاف آنچه تصور می‌شود نظام بهداشت و درمان آمریکا در زمینه ارائه خدمات اولیه مراقبتی در مراکز درمانی خود ظرفیت محدودی دارد. همچنین بسیاری از آمریکایی‌ها به دلیل مشکلات مالی به این مراکز دسترسی نداشته یا حتی به آنها اعتماد ندارند.

بر اساس گزارش هاروارد بیزینس ریویو (Harvard Business Review ) در زمان شیوع ویروس‌هایی مانند کرونا، این مراکز جلوی مراجعه انبوهی از مردم را به اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها می‌گیرند و با انجام آزمایش‌ها و بررسی‌های اولیه تنها افراد مبتلا به کرونا را به مراکز درمانی و بیمارستان‌های تخصصی اعزام می‌کنند. مشکل یادشده سبب ازدحام فراوان مراجعان و تاخیر در ارائه خدمات درمانی به نیازمندان واقعی شده و حتی خطر ابتلای افراد سالم به کرونا را افزایش می‌دهد. در غیاب یک سیستم جامع رسیدگی اولیه به مراجعان و بیماران احتمالی، هزینه‌های زیادی هم به مردم و نظام درمانی آمریکا تحمیل می‌کند.

ظرفیت جایگزین برای بیماران کرونایی در آمریکا وجود ندارد

این مجله در ادامه گزارش خود افزود: مشکل جدی دیگر در آمریکا نبود ظرفیت جایگزین برای کمک به رسیدگی به بیماران کرونایی است. به عنوان مثال، ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در آمریکا طی دو دهه اخیر به علت تعطیلی برخی بیمارستان ها و ادغام آنها محدود شده است. نتیجه این وضعیت ازدحام شدید و بستری شدن برخی بیماران در راهروهای بیمارستان‌ها در زمان شیوع بیماری های فصلی مانند آنفولانزا در سال های گذشته بوده است. این مساله به اعتراض های گسترده رسانه‌ای نیز منجر شده و روزنامه واشنگتن پست نیز اخیرا با انتشار مقاله‌ای مفصل این مساله را تشریح کرد که  بیمارستان عمومی ماساچوست که یکی از بهترین بیمارستان‌های آمریکا است  برای آمادگی سازی مقابله با بیماری های مسری از جمله کرونا با مشکل جدی مواجه شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: در کل آمریکا حدود ۱۶۰ هزار دستگاه تنفس مصنوعی بیمارستانی در دسترس است که در صورت افزایش تعداد مبتلایان به کرونا پاسخگوی نیاز مبتلایان نخواهد بود. این در حالی است که پیش بینی می‌شود در آینده نزدیک احتمالا ۲.۹ میلیون آمریکایی به علت ابتلا به کرونا به مراقبت‌های جدی در بخش آی سی یو و چنین دستگاهی نیاز خواهند داشت. مشکل یادشده به خصوص در نواحی روستایی و دورافتاده آمریکا جدی تر خواهد بود.

دولت آمریکا برای اختصاص بودجه در مقابله با کرونا کوتاهی کرده است

هاروارد بیزینس ریویو با تاکید بر اینکه دولت آمریکا در زمینه اختصاص بودجه کافی برای تامین تجهیزات پزشکی و درمانی کوتاهی کرده است، افزود: کاخ سفید فقط به ذخیره سازی ذخائر نفتی استراتژیک به میزان کافی توجه نشان می‌دهد تا کوتاهی کنگره در مبارزه با کرونا و نبود منابع مالی کافی به چالشی جدی مبدل شود. زیرا آمریکایی ها بیم دارند که با شیوع گسترده کرونا، خاطره تلخ ابتلای ۱۰ ها میلیون نفر در سراسر جهان به آنفولانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ که به مرگ ۷۵۰ هزار آمریکایی نیز منجر شد، دوباره زنده شود. از همین رو باید برای مدیریت جدی این بحران بخش دولتی و خصوصی یک گروه کاری مشترک به ریاست وزیر بهداشت و منابع انسانی آمریکا تشکیل دهند تا یک برنامه جامعه مقابله با کرونا به کاخ سفید و کنگره ارائه شود. این برنامه شامل راهکارهایی برای حفاظت از نیروهای انسانی بخش بهداشت و درمان از ویروس مسری کرونا، تامین تجهیزات و دستگاه های تخصصی و غیره خواهد بود.

تست کرونا در آمریکا ضعیف است

این مجله در ادامه مطلب خود که به قلم David Blumenthal and Shanoor Seervai  نوشته شده است، ‌ به بی توجهی تست کرونا در آمریکا اشاره کرده و گفت: تا نهم مارس افرادی که آزمایش تست کرونا را پشت سرگذاشتند فقط یک هزار و ۸۹۵ نفر بودند؛ در حالی که در انگلیس این رقم از مرز ۱۸ هزار نفر گذشته و در کره جنوبی روازنه حدود ۱۰ هزار نفر تست کرونا می‌دهند. تعداد موارد تایید شده کرونا در آمریکا نیز از مرز ۲۰۰ نفر گذشته ولی با توجه به کمبود کیت‌های آزمایش در این کشور آمار واقعی بسیار بیشتر از این رقم برآورد می‌شود. پیش بینی می‌شود تنها در ایالت واشنگتن صدها نفر طی هفته‌های اخیر به ویروس کرونا مبتلا شده باشند.

هاروارد بیزینس ریویو با تاکید بر اینکه با وجود کیت های تست جدید شرایط در برخی ایالت های آمریکا بهبود یافته، ادامه داد: بهترین ایالت آمریکا در این زمینه کالیفرنیاست که قادر به انجام حدود ۷ هزار تست کرونا در روز است. این رقم در مورد ایالت واشنگتن به تنها هزار تست در روز و در مورد ایالت اورگان به تنها ۴۰ تست در روز می رسد که با رقم یک میلیون تست روزانه وعده داده شده توسط استفان هان کمیسیونر اداره غذا و داروی ایالات متحده فاصله بسیار دارد. البته باید توجه داشت که تولید یک میلیون کیت تست کرونا لزوما به معنای تست یک میلیون نفر نیست، زیرا باید بر روی هر شخصی برای کسب اطمینان حداقل دو تست انجام می‌شود.

این نشریه انتشارات دانشگاه هاروارد خاطرنشان کرد: یک اشتباه جدی در زمینه مقابله با ویروس کرونا در آمریکا تا هفته قبل، تست گرفتن از افرادی بوده که به یکی از کشورهای محل شیوع کرونا مسافرت کرده بودند یا با فرد مبتلا در تماس بودند. به همین علت دو فرد مبتلا به کرونا در ایالت واشنگتن تنها بعد از مرگشان شناسایی شدند. عقب ماندگی آمریکا در زمینه انجام تست کرونا از سرعت شیوع این بیماری جمع آوری آمار به روز و دقیق در مورد کرونا را با مشکل مواجه کرده و در نهایت مقابله با این ویروس مهلک را بسیار دشوار می‌سازد.

 به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۹۵۸ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۹ هزار نفر افزایش یافت. البته خوشبختانه تاکنون دو هزار و ۹۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۳۵۴ مورد رسید.