این ناوشکن ضد زیردریایی در شرایطی ساخته می شود که ژاپن اعتقاد دارد زیردریایی های چین در اعماق آبهای این کشور حضور داشته اند از سوی دیگر این کشور مدت ها است کره شمالی را زیر نظر دارد و بر این باور است که این کشور به دنبال ساخت زیردریایی هایی برای پرتاب موشک های بالستیک است.
«آکی» اولین ناوشکن نظارتی است که ژاپنی ها دستکم در طول ۳۰ سال گذشته برای نظارت بر زیردریایی های چین و کره شمالی ساخته اند ناوی که قادر است صدای زیردریایی های بیگانه را از چندین کیلومتر دورتر رصد و اطلاعات آنها را به سرعت مخابره کند.
این کشتی را که ظاهرا از سوی شرکت کشتی سازی میتسووی ژاپن تولید شده است یک بار در هفته های گذشته نیروی دریایی ژاپن در منطقه اوکایاما در مرکز این کشور به نمایش گذاشته یک کشتی با دو بدنه شناور روی آب که ناوشکن شکارچی زیردریایی لقب گرفته است.
کشتی مذکور ۳ هزار و ۴۸ تن وزن دارد و از مدل های مشابه هیبیک است که کشتی های نظارتی محسوب می شوند و یک بار قبل از این یکی از آنها فقط در سال ۱۹۹۲ میلادی به آب انداخته شد اما در مورد کشتی جدید هنوز زمان بندی برای آزمایش اعلام نشده است.
این پیش بینی وجود دارد که این کشتی نهایتا بهار آینده در پایگاه نیروی دریایی با نام کیوره در هیروشیما به آب انداخته شود و یا اینکه در آبهای جنوب اوکیناوا عملیاتی خواهد شد.
«استفان ناگی» استاد دانشگاه بین المللی کریستیان توکیو می گوید ارتش ژاپن با بکارگیری این ناوشکن شکاری ضد زیردریایی فقط دو هدف یعنی چین و کره شمالی را مد نظر دارد.
گزارش روزنامه آساهی در همین باره خاطر نشان می کند ژاپن با توجه به سرمایه گذاری سنگین نیروی دریایی چین، موضوع نظارت بر زیردریایی های این کشور را با جدیت دنبال می کند و نمایش ناوشکن در اواسط ماه گذشته میلادی نیز نگرانی های این کشور را نمایان تر می سازد.
گزارش حاکی است چین دستکم قادر است ۶۹ زیردریایی را مورد استفاده قرار دهد و در مناطق دریایی و جزیره ای فعالیت های گسترده ای دارد و نمی خواهد نیروهای بیگانه به سواحل این کشور نزدیک باشند.
کشتی ۶۷ متری آکی را ژاپنی ها با تجهیزات پیشرفته و مجهز به سنسورهای قوی سورتاس آمریکا و با هزینه ۲۰۵ میلیون دلار ساخته اند و قابلیت بالایی در ردیابی زیردریایی های بیگانه دارد اما وزارت دفاع ژاپن می گوید که برای نظارت بر چین این تجهیزات کافی نیست.