تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۰

کرج -ایرنا- بیش از سه هفته است که  میهمان شوم و به بدیمنی به نام کرونا ، وارد کشورمان شده و طی این مدت تعداد زیادی از مردم را درگیرکرده است. نوعی بیماری که غنی و فقیر نمی شناسد و تنها با یک بی احتیاطی افراد را مبتلا می کند.

با شیوع این بیماری  پرسنل بخش سلامت شامل پزشکان ، پرستاران ، بهیاران و امدادگران به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با این بیماری خطرناک پای کارآمدند و شماری از این عزیزان در مسیر خدمت به مردم خود به کرونا مبتلا شدند و تعدادی از آن شهید راه خدمت شدند، اما در این میان اصحاب رسانه هم برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم کم نگذاشته و اکنون تعدادی از خبرنگاران رسانه های مختلف با عوارض کویدوو ۱۹ دست و پنجه نرم می کنند.

   طی روزهای گذشته خبرنگاران از جمله در استان البرز به سراغ اقشار مختلف مردم و مبتلایان به ویروس کرونا رفتند تا در این زمینه بتوانند نقش آفرینی کنند و مردم را نسبت به مخاطرات این ویروس جهنده مطلع نمایند.

خبرنگاران در این برهه حساس از پیشگامان مبارزه با این ویروس  مانند کادر درمان، پرستاران و سختی هایشان، تلاش مضاعف بخش تولید، دستان خالی کارگران، بازار کساد شب عید و خیلی دیگر از مطالب نوشتند تا به قول خودشان راه خلاصی از دست این بیماری و تبعات آن پیدا شود.

 امروز  موضوع گزارش ما  کسانی  هستند  که در جدال  با این ویروس همانند خیلی ها در خط مقدم هستند، اما اسمی از آنها برده نمی شود، جهادگران عرصه خبر که با تمام توان و امکانات موجود رویدادهای  کرونایی را در قالب گزارش خبری، فیلم  و عکس ارائه می دهند و برای آگاهی بخشی به مردم از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.

در استانی مانند البرز که مانند دیگر نقاط کشور در حال دست و پنجه نرم کردن با این ویروس است، اصحاب رسانه به خوبی در میدان حضور دارند، گزارش می نویسند، حادثه نگاری می کنند، فیلم و عکس انتشار می دهند و خلاصه خود را به آب و آتش می زنند تا بتوانند همانند سربازان عرصه سلامت مردم را از خطرات بی احتیاطی کرونایی نجات دهند.

اینجا بسیاری از اقشار مردم و مسوولان پای کار آمده اند و همه تلاش می کنند تا کرونا را شکست بدهند، میهمان ناخوانده ای که سراز شهر و دیارمان درآورده ، بسیاری از پروژه ها و طرح های عمرانی ، دانشگاه ها ، مدارس و فعالیت های اقتصادی و اجتماعی را تعطیل کرده و فکر و ذهن مردم و مسوولان را به خود مشغول کرده است.

با این اوصاف باید از همه کسانی که برای شکست این ویروس خطرناک صادقانه مسیر خدمت به مردم را در پیش گرفته اند، قدردانی کرد و خدمات آنان را ستود.

البته امروز کمتر قشری وجود دارد که در این زمینه فداکاری نکند، بازاریان ، اصناف ، خیرین ، بانوان ، مردان ، نوجوانان و جوانان همه و همه جلوه های ایثار هستند ، حتی آن هایی که درخانه مانده و مسوولان و متولیان را در پیشگیری از شیوع و کنترل کرونا مدد می رسانند باید تشکر و قدردانی کرد.

سربازان عرصه قلم بازهم مجاهدانه تلاش می کنند تا خطر از هموطنان دور شود، باز هم می نگارند از چه باید کرد و چه کارهایی نباید انجام داد ، بازهم می نویسند از مشکلات مردم ، از نارسایی ها ، از درد و رنج خانواده های تهیدست ، کارگران و تلاشگران عرصه سلامت ، باز هم می نویسند که در این شرایط همه باید یکی شویم تا بحران را پشت سربگذاریم ، بازهم خواهند نوشت که امروز روز سختی است ، فردا که از خطر عبور کردیم ، ایثار و مجاهدت مردم فراموش نشود، بازهم از هزاران کار و پروژه ناتمام خواهند نوشت تا کمبودهای جامعه برطرف شود و بازهم پرونده کسانی که با روش های متقلبانه ، محتکرانه یا  دست درازی به اموال عمومی با  جان و مال مردم بازی می کنند به دادگاه افکار عمومی خواهند سپرد.

برای گفت وگوی کوتاه به سراغ خبرنگارانی رفتیم که مبتلا به کرونا شدندو از روزهای بیماری و تلاش های خبری سخن گفتند. 

من نیز یک کرونایی هستم

از روزی که  خبر انتشار مبتلا شدن هموطنانمان به ویروس کرونا منتشر شد، در کنار مردم بودیم، از دردها، استرس و غم هایشان نوشتیم، اما امروز شاید نوبت خودمان باشد که قلم را این بار برای خودمان به حرکت دربیاوریم، در حالی تمام توان خودم را برای به تحریردرآوردن گوشه ای از زحمات همکاران رسانه ای گذاشته ام که در روز سوم قرنطینه به سر می برم ، چرا که من نیز یک کرونایی هستم.

به مانند دیگز مردمان این سرزمین من و تعدادی دیگر از همکاران و دوستان رسانه ای در سرزمین ایران کوچک به ویروس کرونا مبتلا شدیم، ویروسی که شاید نامش وحشتناک  باشد اما در واقع با اندکی احتیاط و خانه نشینی می توان زمین گیرش کرد.

تمام تلاش مان را کردیم تا حرف های مردم به مسوولان و درخواست های مسوولان را به مردم برسانیم، از کمبودها گفتیم، تا شاهد این نباشیم که مردم در صف تهیه ماسک و ژل ساعت ها بمانند، بی آنکه کسی بداند که خبرنگار بدون ماسک و ژل در حال تلاش برای به تحریردرآوردن کمبودهای مردمش است.

این ها گوشه ای ازواگویه های  یک خبرنگار کرونایی است که باز عاشقانه از ایثار و فداکاری برای مردم سخن می گوید.

خبرنگاری که از سد کرونا گذشت

 مهشید معراجی یکی از اصحاب رسانه است که به این ویروس مبتلا و توانست از سد آن بگذرد، در حالی که هنوز سرفه هایش ادامه دار است از مسوولان گلایه می کند، اینکه ما تنها هدفمان کمک به مردم و مسوولان است، اما در این میدان نادیده گرفته شدیم.

عنوان می کند که در  شرایط کنونی استان و کشور، در حالی که به دنبال کمک به مردم با قلم هایمان بودیم، خودمان نیز به این بیماری مبتلا شدیم بی آنکه نامی از ما برده شودضمن اینکه شرایط سخت  معیشتی خبرنگاران مزید بر علت شده است .

اصحاب رسانه نیازمند یاری هستند

رضا عباس زاده  خبرنگار و رییس خانه مطبوعات البرز، عضو دیگری از اصحاب رسانه استان است که این روزها در قرنطینه به سر می برد، وی نیز یک کرونایی است، با تلفنش تماس می گیرم، روز چهارم است که در قرنطینه به سر می برد، سرفه های خشک مصاحبه کننده و مصاحبه شونده کار را سخت کرده، نه من می توانم از تهیه این گزارش پا پس بکشم نه خودش حاضر می شود تا از دغدغه رسانه ها نگوید.

به سختی توان صحبت دارد، اما چون در شرایطش هستم خوب می فهمم حالش را، سعی می کنم خیلی مزاحمش نشوم، اما می گوید که همیشه در اطلاع رسانی پیشقدم بودیم، به عنوان یک رکن اساسی سعی کردیم تا حال مردم را بفهمیم و به مسوولان منتقل کنیم، خوب می دانیم که فضای امروز فضای همدلی است، اما رسانه ها امروز بیشتر از همیشه نیازمند یاری هستند.

در جلسات مختلف حضور پیدا می کنند با کمترین امکانات، اگر یک روز سرکار نروند حقوقی ندارند، طی روزهای گذشته تمام تلاشمان را کردیم تا بتوانیم حداقل ها را از جمله ژل برایشان تامین کنیم، اما نیازمند یاری مسوولان نیز هستیم.

خبرنگاران در معرض خطرند

معصومه خانی نژاد دیگر روزنامه نگار با سابقه البرزی است که به سراغش می روم، با شنیدن صدایم نگران می شود، می پرسد دوستم،  بهتری؟ خوشحالم از اینکه صدایش رسا است و به این بیماری مبتلا نشده است.

او می گویددر این روزها که باید بیشتر از همیشه مراقب خودمان باشیم، چه کار می کنید در حالی که در جلسات متعدد حضور دارید، کمبودهایتان  و خواسته هایتان چیست؟ می گوید: مصاحبه با مسوولان و اقشار مختلف مردم، در حالی که هیچ گونه امکاناتی نداریم آن هم در محیط های پرخطر و آلوده می تواند خبرنگارها را هر چه بیشتر در معرض خطر قرار بدهد.به بیمارستان ها می رویم تا پای صحبت کادر درمان باشیم، می دانیم که وظیفه مان است هیچ وقت نیز نسبت به وظایف مان شانه خالی نکردیم، اما من و دیگر دوستان رسانه ای مان در خانه ننشستیم، هدفمان اطلاع رسانی است، اما برای اطلاع رسانی اول باید سلامت مان حفظ شود یا نه؟ در کجای برنامه های مسوولان ما قرار داریم؟.

بیشتر خبرنگاران با وسایل حمل و نقل عمومی و تاکسی ها برای تهیه خبر و گزارش تردد می کنند آن هم با هزینه شخصی شان، صدها نشست برگزارو برای سلامت اقشار مختلف تصمیم گیری شد، اما ای کاش ما نیز یک گوشه از این تصمیم گیری ها بودیم.

حضور نیافتن خبرنگار در جامعه یعنی ورود اقراد فرصت طلب

زهره رزمی آذر مدیر مسوول تارا نیوز می گوید که این میهمان ناخوانده (کرونا) کسب و کارها را به تعطیلی کشانده و بی نظمی در زندگی مردم ایجاد کرده است، از سوی دیگر ما خبرنگاران که سختی کار را به دوش می کشیم، حالا با وجود این بیماری باید هر چه بیشتر در جامعه حضور داشته باشیم و اخبار مربوط به این ویروس را اطلاع رسانی کنیم.

خبرنگاران با وجود این شرایط بدون هیچ گونه توقع و امکاناتی در جلسات حضور می یابند تا اخبار موثق را به دست مردم برسانند، اما اینکه مسوولان برای سلامت خبرنگاران که آنها نیز در خط مقدم نبرد با این ویروس هستند چه امکاناتی در نظر گرفته و یا می گیرند جای بحث دارد.

در حالی اصحاب رسانه استان در حال تلاش برای اطلاع رسانی هستند که طی روزهای اخیر چندین تن از همکاران رسانه ای مان به این بیماری دچار و در قرنطینه به سر می برند، امیدواریم که مسوولان یک گوشه چشمی نیز به ما بیندازند چراکه حضور نیافتن خبرنگار در جامعه یعنی ورود افراد فرصت طلب و خبرنگارنماهایی است که ممکن است مطالبی را به خورد مردم بدهند که سبب گسترش شایعات و داغ شدن بازار کاسبی ها شود.

فعالانی که کمتر دیده می شوند

حبیب توانگر دیگر فعال رسانه ای البرز نیز بیان می کند که امسال می توانست با اندکی تدبیر به شیرینی یه پایان برسد اما افسوس با وجود اینکه همقطارانم در صف اول نبرد با کرونا قرار دارند، کمتر دیده شدند، کارشان کم ازتلاش عزیزان حوزه درمان ندارد اما در کجای برنامه ها قرار دارند ، نمی دانم.می توانستیم پایان سال بهتری داشته باشیم اما دو صد افسوس که همیشه چنین بوده آنکه بیشتر تلاش کند کمتر دیده می شود.

سنگر اطلاع رسانی را خالی نکرده و نخواهیم کرد

نیوشا فتحی مهر خبرنگار پرتلاش البرزی  می گوید: روزهای سختی را می گذارنیم، روزهایی که همه در جنگ با کرونا به نحوی مسوولیتی عهده دار شدیم، از شهروند سالمندی که خود را به قرنطینه در خانه عادت داده تا دانش آموز دبستانی که میز و نیمکت مدرسه را برای حفظ سلامتی خود و همکلاسی هایش رها کرده و سنگر علم آموزی اش اکنون در خانه و اتاق خودش است.

در این میان کادر سلامت و بهداشت و درمان در صف اول خط مقدم این نبرد هستند، همانند رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، اکنون در این نبرد جانفشانی می کنند.

در کنار کادر درمان، اهالی رسانه اما برای به تحریردرآوردن شرایط موجود کشور و استان در برابر شیوع ویروس کرونا حضوری فعال دارند، آنقدر که حتی گاهی یادشان می رود که تا چه اندازه به خطر این ویروس نزدیک شده اند.

من و دیگر همکاران رسانه ای در استان، از روزی که این بیماری شیوع پیدا کرده در روزهای تعطیل و غیر تعطیل در جلسات مختلف به خضوض جلساتی که مربوط به اطلاع رسیانی در خصوص ویروس کرونا بوده حضور پیدا کردیم، برخی از دوستانمان نه ماسکی برای استفاده داشتند و نه ژلی، اگر چه من و دیگر همکارانم خوب می دانیم که در این شرایط، انبار محتکران پر از اقلام بهداشتی حیاتی است و وجدانشان خالی از ذره ای انسانیت.

به عنوان یک خبرنگار در شرایط مختلف و بر حسب وظیفه خطر را به جان خریدیم و سنگر اطلاع رسانی ویژه کرونا را خالی نگذاشته و نخواهیم گذاشت، اما ای کاش مسوولان نیز در این شرایط که تعدادی از رسانه ای ها خانه نشین، بیمار و عده ای نیز در حال اطلاع رسانی هستند گوشه نگاهی نیز به ما می کردند.

سخن پایانی 

هدف از این گزارش نه دلسوزی بود نه خریدن ترحم، تنها یادآوری این مهم بود که اصحاب رسانه امروز حتی اگر درگیر این بیماری نیز باشند، رسالت شان را فراموش نمی کنند، همه جا بودند، هیچ سنگری را خالی نگذاشتند اکنون برای سلامت شان اندک درخواستی دارند، این بار نوبت مسوولان است که ما را تنها نگذارند.

حدود ۴۵۰ خبرنگار در بیش از ۷۵ خبرگزاری ، پایگاه خبری ، روزنامه و سایر نشریات استان البرز فعالیت دارند.

۷۰ بیمار مشکوک و کرونایی طی سه هفته اخیر در البرز جان باخته اند که از تعداد ۲۹ بیمارقطعی کرونا و ۳۱ بیمار مشکوک بودند.

اکنون ۴۶۰ بیمار قطعی کرونا در بیمارستان های البرز بستری هستند.

تاکنون بیش از ۶۵۰ بیمار مشکوک و کرونایی از بیمارستان های البرز ترخیص شده اند.

ویروس کرونا که به طور رسمی کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از۱۱۹ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.