خودروی وارد محوطه جایگاه می شود و در کنار نازل، توقف می کند، راننده اطراف را نگاه می کند، کسی را جز او نمی بیند، صدایش می زند که برادر، کار مرا هم راه بینداز! با رویی ترش نگاهش کرده و می گوید اگر عجله داری، خودت بزن، می بینی که مشغولم.
راننده عصبانی می شود و داد می زند که پس این برگه را برای چه چسبانده اید؟ مگر قرار نیست سوخت گیری را خودتان انجام دهید، پس چرا کسی جز شما نیست؟
این داستان این روزهای مردم و کرونا در جایگاه های سوخت خراسان شمالی است. اپراتورهای جایگاه های سوخت در حالی مکلف به سوخت گیری برای رانندگان شده اند که از کمبود دستکش و ماسک، نگران هستند.
اپراتورها می گویند که هر روز مسافران و رانندگان زیادی برای سوخت گیری به جایگاه ها مراجعه می کنند، ارتباط زیاد با افراد مختلف زمینه نگرانی آنان را بیشتر کرده است.
به گفته وزارت بهداشت، هر جایگاه پمپ بنزین به تنهایی میتواند ۸ هزار تن را به ویروس کرونا مبتلا کند و خطرساز بودن جایگاههای سوخت، باعث شده است سوختگیری برعهده متصدیان جایگاه گذاشته شود. اما متاسفانه این مساله تا حد زیادی رعایت نمیشود.
اجبار برای سوخت گیری توسط اپراتورهای پمپ بنزین ها در حالی است که دستکش و ماسکی در اختیار آنان قرار نگرفته است.
جایگاه داران هم می گویند این اقلام در بازار پیدا نمی شود و مسوولان در این زمینه همکاری مناسبی ندارند.
یک اپراتور جایگاه سوخت در بجنورد گفت: کار کردن در این شرایط مرا به شدت دچار استرس و نگرانی کرده است، خانواده ام خود را در خانه حبس کرده اند، اگر بیمار شوند خود را مقصر می دانم، زیرا جز من عاملی برای ابتلای آنان نمی یابم.
رامین روحانی اظهار داشت: نگران هستم که مبادا کرونا را با دستان خود، به خانه ببرم.
وی افزود: مسوول جایگاه می گوید که دستکش و ماسک پیدا نکرده است و البته راست می گوید، چون این اقلام در بجنورد کیمیا شده است.
کرونا در جایگاه های سوخت دست به دست می شود
یکی از اپراتورها هم گفت: ماسکی که در اختیار من قرار گرفته، بیش از ۱۰ ساعت بر روی صورتم می ماند و معلوم است که دیگر کارکرد خود را از دست می دهد.
فرهاد فرهادی اظهار داشت: البته همین اوصاف ماسک داریم اما هنوز دستکش به ما نداده اند، گویا کرونا دارد دست به دست می چرخد، با این وضعیت، هر آن ممکن است به این بیماری مبتلا شویم و آن وقت، خانواده هم درگیر خواهند شد.
گویا کرونا دارد دست به دست می چرخد، با این وضعیت، هر آن ممکن است به این بیماری مبتلا شویم، و آن وقت، خانواده هم درگیر خواهند شد
یکی از کارمندان جایگاه سوخت یزدانی در بجنورد هم در این باره گفت: اپراتورها، موظف هستند تا کار سوخت گیری را برای رانندگان انجام دهند، البته این اقدام در این جایگاه انجام می شود.
کیسه فریزر به جای دستکش
محسن اسماعیل پور اظهار داشت: البته برخی افراد که مراجعه می کنند، عجله دارند و نمی خواهند منتظر اپراتور بمانند، از این رو خود نسبت به سوخت گیری اقدام می کنند.
وی افزود: در این زمینه، در این جایگاه کیسه پلاستیک فریز نصب شده تا مسافران و رانندگانی که خود اقدام به سوخت گیری می کنند، از آن استفاده کنند.
اسماعیل پور اظهار داشت: برای اپراتورها دستکش و ماسک تهیه کرده ایم و در اختیار آنان قرار داده ایم.
این مسوول در جایگاه سوخت یزدانی افزود: البته اینکه گفته شده راننده به هیچ عنوان نباید از خودرو پیاده شود، کاری اشتباه است، زیرا اپراتورها که دستکش در دست دارند، دستکش ها آلوده است و سویچ را آلوده کرده و ممکن است به این شیوه بیماری را منتقل کنند.
اینکه گفته می شود که راننده به هیچ عنوان از خودرو پیاده نشود، کار اشتباه است، زیرا اپراتورها که دستکش در دست دارند، دستکش ها آلوده است و سوویچ را آلوده کرده و ممکن است به این شیوه بیماری را منتقل کنند
یک جایگاه دار در شهر اسفراین هم به شدت از یافت نشدن دستکش و ماسک انتقاد کرد و گفت: دستکش و ماسک را از دلال ها با قیمت بسیار بالا تهیه کردم اما دیگر به لحاظ مالی توان خرید و تامین آن را ندارم.
وی که خواست نامش ذکر نشود، افزود: جای شرمندگی است که بگویم از کدام پستو و کدام دخمه، از دلال ها ماسک خریده ام، مگر چقدر درآمد دارم که روزی ۲ میلیون ریال برای هشت نفر کارمند و کارگر، اقلام بهداشتی تامین کنم.
وی اظهار داشت: پیش از کرونا هم در این جایگاه، سوخت گیری را اپراتورها انجام می دادند، اکنون هم این امر انجام می شود اما ما نگران کمبود دستکش و ماسک برای این افراد هستیم.
وی افزود: بعضا، راننده، عجله دارد و نمی خواهد منتظر اپراتور بماند، که با میل خود، اقدام به سوخت گیری می کند.
وی گفت: برای رعایت بهداشت، کیسه پلاستیک فریزر در اختیار افراد قرار می گیرد.
وی گفت: چند بار مشکلات خود را به شبکه بهداشت و شرکت نفت منعکس کرده و خواسته ایم اگر جایی سراغ دارند بگویند ماسک و دستکش خریداری کنیم اما خبری نشده است.
این جایگاه دار گفت: اکنون حتی مواد گندزدایی و ضدعفونی کننده پیدا نمی شود، کار ضدعفونی با الکل صنعتی، که خود سبب سرطان است، انجام می شود، شرمنده کارگران هستم که برای ضدعفونی کردن ناچار به استفاده از این الکل هستند.
برخورد با متخلفان
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان شمالی هم گفت: کارکنان جایگاههای سوخت استان برای حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا موظف به انجام سوختگیری خودروها هستند.
مجتبی شکوری اظهار داشت: در غیر این صورت با اپراتورها و جایگاه های متخلف، برخورد می شود.
وی با اشاره به گلایه ها از کمبود اقلام بهداشتی در جایگاه های سوخت افزود: البته جایگاه داران هم از نبود دستکش و ماسک انتقاد دارند، متاسفانه این اقلام در بازار پیدا نمی شود.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان شمالی گفت: با هماهنگی انجام شده با سپاه استان، قرار است ۵۰۰ عدد ماسک در اختیار جایگاه های سوخت قرار گیرد، اما دستکش پیدا نمی شود و نمی دانیم چه کنیم.
با هماهنگی انجام شده با سپاه استان، قرار است ۵۰۰ عدد ماسک در اختیار جایگاه های سوخت قرار گیرد، اما دستکش پیدا نمی شود
وی افزود: در این زمینه با دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی استان و نیز سازمان صنعت، معدن و تجارت مکاتبه شده است اما همچنان مشکل گریبان گیر ما است.
شکوری گفت: نازلها و صفحه رمز کارت سوخت دیسپنسرها و همچنین اماکن عمومی جایگاه ها به طور دائم با مواد مناسب، ضدعفونی و پایش بهداشتی می شود.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان شمالی اظهار داشت: بعضا رانندگان می خواهند، کار سوخت گیری را خود انجام دهند که در این زمینه، کیسه های فریزر در اختیار آنان قرار می گیرد.
در خراسان شمالی ۷۷ جایگاه عرضه سوخت شامل ۴۸ باب جایگاه عرضه فرآورده سوختی بنزین، نفت گاز و ۲۹ باب جایگاه سی. ان. جی تک منظوره و ۲ منظوره فعال است.
بر اساس آخرین اعلام صورت گرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی، تاکنون ۴۶ نفر در استان خراسان شمالی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۵ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.