تهران- ایرنا- بازار سهام آمریکا پس از چندین روز روند کاهشی ناشی از بیم شیوع کرونا و کاهش شدید قیمت نفت، بار دیگر سقوط کرد، به طوری که شاخص "داو جونز "اصطلاحا «خرسی» شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در پایان معاملات روز چهارشنبه (به وقت واشنگتن)، هر سه شاخص اصلی بازار سهام آمریکا کاهش شدیدی را تجربه کردند که در ادامه روند کاهش طی چند روز اخیر بود.

شاخص صنعتی داو جونز در حالی که روز خود را با کاهشی ۳۰۰ واحدی آغاز کرده بود، در پایان معاملات روز چهارشنبه در نهایت ۱,۴۶۴.۹۴ واحد معادل ۵.۸۶ درصد افت کرد و روی ۲۳,۵۵۳.۲۲ واحد ایستاد.

شاخص "اس‌اندپی۵۰۰" نیز که شامل ۵۰۰ شرکت مهم در بازار سهام آمریکا است، روز خود را با سقوط آغاز کرد و با سقوط هم به پایان برد. این شاخص در پایان معاملات امروز ۱۴۰.۶۵ واحد معادل ۴.۸۹ درصد کاهش را تجربه کرد.

"نزدک کامپوزیت"، دیگر شاخص مهم بازار بورس آمریکا هم اگرچه در پایان معاملات بخشی ناچیزی از سقوطش را جبران کرد، اما در نهایت ۳۹۲.۲ واحد نسبت به پایان معاملات روز گذشته کاهش داشت که معادل ۴.۷ درصد افت می‌شود.

دو شاخص اس‌اندپی۵۰۰ و نزدک کامپوزیت نسبت به آخرین رشد خود در ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن‌ماه) شاهد ۱۹ درصد افت بوده‌اند، اما شاخص صنعتی داو جونز در مقایسه با نزدیکترین روند صعودی خود در همان زمان، ۲۰ درصد افت کرد که اصطلاحا شاهد «بازار خرسی» (bear market) شده است.

کارشناسان بازار سرمایه در آمریکا براساس پیشینه بازارهای سهام آمریکا پس از جنگ جهانی دوم می‌گویند وقتی بازاری وارد حالت «خرسی» شود، ۱۳ ماه در این وضعیت می‌ماند و به طور متوسط ۳۰ درصد از ارزش سهام افت می‌کند.

به نوشته تارنمای شبکه خبری "ان‌بی‌سی"، این کارشناسان می‌گویند که داده‌های بازارهای مالی آمریکا از سال ۱۹۴۶ تا ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که وقتی بازار خرسی شود، به طور متوسط نزدیک به ۲۲ ماه طول می‌کشد تا بهبود یافته و سرمایه از دست رفته خود را جبران کند.

خبرگزاری رویترز مدعی است که سقوط شاخص بازار سهام آمریکا پس از گزارش این خبرگزاری درباره پنهانکاری کاخ سفید پیرامون شیوع ویروس کرونا در این کشور روی داده است.

رویترز چهارشنبه شب به نقل از چهار مقام دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا گزارش داد که شورای امنیت ملی کاخ سفید دستور داده، نشست‌های سطح بالای مربوط به کرونا به صورت محرمانه برگزار شده و اطلاعات آن طبقه‌بندی شود.

خبرگزاری رویترز در تارنمای خود نوشت که عدم ارایه اطلاعات درباره برنامه‌های مالی دولت ترامپ و درگیری حزبی در واشنگتن، به ابهامات موجود در بازارهای مالی افزوده و باعث سقوط آن شده است.

شرکت بوئینگ با کاهش ۱۸.۲ درصدی در ارزش سهامش بزرگترین بازنده امروز در بورس آمریکا بود. این بزرگترین کاهش سه روز در ارزش سهام این شرکت هواپیماسازی بود که حتی از سقوط سهامش در اثر حادثه تروریستی یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ نیز سبقت گرفت.