سنندج - ایرنا - در روزگاری که گروهک‌های ضد انقلاب به زن و مرد، پیر و جوان و صغیر و کبیر در استان کردستان رحم نمی‌کردند، زن و فرزندانش را به امان خدا رها کرد و به صورت شبانه‌روزی کوه‌های کردستان را زیر پا گذاشت تا یک بار دیگر امنیت را برای مردمش به ارمغان بیاورد.

محمد بیستونی در سومین روز از فروردین سال ۱۳۳۴ در روستای گلین از توابع شهرستان سنندج دیده به جهان گشود، دوران کودکی را در زادگاهش و تحت تربیت پدر کشاورزش محی الدین و مادرش حمیده سپری کرد و رشد و پرورش یافت، زمانی که به سن مدرسه رسید به دلیل نبود امکانات کافی نتوانست پای در مهد علم و دانش نهد و خیلی زود شروع به کار کردن کرد تا باری از روی دوش خانواده‌اش بردارد.

سال‌های مبارزه

محمد آرزوهایش را در گرو از میان رفتن حکومت پهلوی می‌دید، به همین دلیل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی راه را برای رسیدن آرزوهایش هموار دید، ولی مدتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گروهک‌های ضد انقلاب مانعی بر سر راه تحقق آرزوهایش شدند.

وی در سال ۱۳۶۰ وارد سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد شد تا با مبارزه با گروهک‌های ضد انقلاب، مردم مظلوم کردستان را از شر این جرثومه‌های فساد خلاص کند.

ظلم ستیزی

محمد که در میان مردم و با مردم زندگی می‌کرد، دوست داشت هموطنانش در آرامش و رفاه زندگی کنند، وی تاب و توان توهین گروهک‌های ضد انقلاب به مردمش را نداشت و نمی‌توانست ببیند عده‌ای به اسم خلق کُرد به مردم دیارش ستم می‌کنند و اموالشان را به غارت می‌برند.
او که سینه‌اش مالامال به شریعت محمدی(ص) بود، نمی‌توانست حضور ناموجه عده‌ای را تحمل کند که اموال بیت‌المال و مساجد را به غارت می‌برند و کلام الله مجید را در برابر چشمان حیرت زده مردم به آتش می‌کشند.
در روزگاری که گروهک‌های ضد انقلاب به زن و مرد، پیر و جوان و صغیر و کبیر رحم نمی‌کردند، شهید بیستونی زن و فرزندانش را به امان خدا رها کرد و به صورت شبانه روز کوه‌های کردستان را زیر پا گذاشت تا یک بار دیگر امنیت را برای مردمش به ارمغان بیاورد.

شهادت

این پیشمرگ مسلمان کُرد بعد از عمری مجاهدت، در شانزدهمین روز از مرداد ماه سال ۱۳۶۵ هنگام درگیری با گروهک‌های ضد انقلاب در محله حسن آباد سنندج و بر اثر اصابت گلوله به سینه و گردنش به شهادت رسید و در بهشت محمدی سنندج به خاک سپرده شد.
محمد به شهادت رسید، اما آرمان و آرزویش که همان برقراری امنیت بود، مدتی بعد از شهادتش به تحقق پیوست و مردم مظلوم که وی با جان و دل دوستشان داشت، امنیت و آرامش را با تمام وجودشان درک کردند.

استان کردستان با تقدیم بیش از ۵۴۰۰ شهید سهم بزرگی در آبیاری شجره طیبه انقلاب اسلامی ایفا کرده و مرزداران غیور و جان بر کف آن خالصانه در خدمت انقلاب و پاسداری از تمامیت ارضی کشور هستند.

۲۲ اسفند در تقویم جمهوری سالامی ایران به عنوان روز بزرگداشت مقام شهید نامگذاری شده است.