منصور شیشه فروش روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: می طلبد همگان برای کاهش آلاینده های این کلانشهر در سالهای آینده تلاش و تدبیر جدی کنند چرا که این چالش اساسی، پیامدهای خوبی برای استان نخواهد داشت.
وی ادامه داد: استقرار صنایع متعدد در منطقه، خودروهای فراوان سبک و سنگین دودزا و تعداد زیاد مشترکین و مصرف بالای گاز خانگی سبب شده که اصفهان در زمره آلودهترین شهرهای کشور قرار بگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اضافه کرد: بر همین اساس ۲ مطالعه برای سهم بندی میزان آلایندگی هر بخش در اصفهان انجام شد و بر اساس آن طرحی جامع با محوریت سازمان محیط زیست در این خطه اجرا میشود تا مانند پاییز امسال شاهد شمار زیاد روزهای ناسالم ، افزایش مشکلات بهداشتی و سلامتی برای شهروندان و تعطیلی مدارس نباشیم.
شیشه فروش از مهمترین راهکارهای کاهش آلایندهها و ریزگردها در منطقه را افزایش طرحهای بیابان زدایی در شرق اصفهان بعنوان یکی از اصلیترین کانونهای بحرانی تولید گر و غبار دانست و اظهارداشت: بر همین اساس ۱۲ هزار و ۵۰۰ نهال شامل تاغ و قره داغ در مساحتی بالغ بر یک هزار هکتار در این منطقه کاشته شد تا از انتقال ریزگردها به مناطق مرکزی استان جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: همچنین کاشت درختان با بذر در مساحتی حدود چهار هزار هکتار در استان با هدف پیشگیری از تخریب خاک و عرصهها و پالایش هوا اجرا شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری ابراز امیدواری کرد که با عزم همگانی، همکاری صنایع، بهبود وضعیت خودروها شخصی و عمومی و مشارکت بیشتر شهروندان تعداد روزهای پاک و سالم در اصفهان افزایش پیدا کند.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منواکسید کربن، دی اکسیدگوگرد، ترکیبات نیتروژندار، ازون و ذرات معلق (ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرو متر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است را تبدیل به یک عدد بدون واحد میکند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش میدهد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.