وزارت بهداشت عراق امروز هنوز هیچ مورد جدید ابتلا به این ویروس را اعلام نکرده است و فقط اداره بهداشت استان میسان خاطرنشان کرده که نتیجه آزمایش ۹ فرد مشکوک ، منفی گزارش شده است.
وزارت بهداشت عراق روز گذشته ابتلای ۴ مورد جدید به این ویروس (یک مورد در نجف و یک مورد در کربلا و دو مورد در اقلیم کردستان عراق) را اعلام کرد تا به این ترتیب تعداد مبتلایان به ۷۹ نفر برسد.
تعداد کل فوت شدگان نیز طبق این بیانیه، ۸ نفر گزارش شده که به اعتقاد کمیسیون حقوق بشر عراق نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس با ۱۰ درصد بالاترین در جهان است.
از مجموع مبتلایان به ویروس کرونا نیز تاکنون ۲۰ نفر در عراق بهبودی کامل یافته و به زندگی عادی خود بازگشته اند.
وزارت بهداشت عراق اعلام کرده است که در زمان حاضر در ۱۸ استان عراق با ویروس کرونا درگیر است.
«جاسم الفلاحی» معاون وزیر بهداشت عراق گفت است که ویروس کرونا انرژی زیادی از پرسنل این وزارتخانه را در ۱۸ استان از جمله ضدعفونی کردن هر روز اتاق بیماران و تامین غذا برای مبتلایان که باید ۱۴ روز در قرنطیه باشند، گرفته است.
وی بعید دانسته است که با افزایش دمای هوا از درصد مبتلایان به کرونا در عراق کاسته شود.
الفلاحی پیش بینی کرده است که احتمالا تا ژوئن آینده (خرداد – تیر) امکان تولید واکسن یا دارو برای این بیماری فراهم شود.
در همین راستا در برخی مناطق عراق که گسترش ویروس بیشتر بوده از جمله سلیمانیه، اربیل، بغداد و استان های جنوب و مرکز مقامات تدابیر سخت گیرانه تری برای پیشگیری از شیوع این بیماری گرفته اند.
تعطیلی سالن های آرایش، پیرایشگاه ها، رستوران ها و غذاخوری ها و فروشگاه های بزرگ کالا از جمله این اقدام های جدید است.
دولت عراق برای مقابله با این ویروس پیش از این ، تعطیلی مدارس و دانشگاه و کاهش ۵۰ درصدی ساعات اداری را نیز اعلام کرده بود.
توقف پروازها بین برخی از استان ها و بستن گذرگاه های مرزی و کمک گرفتن از کشور چین از دیگر تدابیر اتخاذ شده در عراق در مبارزه با ویروس کرونا بوده است.