به گزارش روز پنجشنبه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در دومین نشست کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی در خصوص پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا، اعضای این کمیته در خصوص ایجاد فرصت سفر همگانی و تخفیف هتلها و تأسیسات گردشگری در سراسر کشور به توافق رسیدند و این پیشنهاد برای تصویب بههمراه دیگر مصوبات کمیته از سوی علی اصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس ستاد ملی مدیریت کرونا ارسال شد.
در این نشست که به میزبانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و با حضور نمایندگان وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان، راه و شهرسازی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان حج و زیارت) و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا و معاونتهای این وزارتخانه برگزار شد، موضوعات مختلف مرتبط با حوزه گردشگری در شرایط شیوع بیماری کرونا مورد بررسی قرار گرفت.
تشدید ایرانهراسی به بهانه کرونا ممنوع
در ابتدای این نشست ولی تیموری معاون گردشگری کشور و دبیر کمیته با اشاره به ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای کنترل و کاهش آسیبهای بیماری کرونا با همکاری دستگاههای مسئول بر ضرورت هوشیاری دستگاهها برای جلوگیری از سو استفاده برخی کشورها برای تشدید ایرانهراسی به بهانه بیماری کرونا و خدشهدار کردن خصلت مهماننوازی ایرانیان تاکید کرد و رعایت اصول اخلاقی و اخلاق حرفهای را در مواجهه با هموطنان و حتی مبتلایان احتمالی به بیماری کرونا لازم و ضروری دانست.
او همچنین اعلام کرد که پیشنهادهای اقتصادی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای جبران خسارات واحدهای و اماکن عمومی که به معاونت اقتصادی ریاست جمهوری ارسال شده، در آن نهاد در دست بررسی قرار گرفته که امیدواریم منتج به تصمیمهای خوبی شود.
تعطیلات عید فطر و قربان، فرصت سفر همگانی
در ادامه این جلسه، اعضای کمیته مصوب کردند که بهدنبال ابلاغ پروتکلهای مربوط به پیشگیری و کنترل بیماری کرونا نظارتهای لازم برای اجرایی شدن آنها در واحدهای تابعه و تحت پوشش دستگاههای عضو کمیته انجام پذیرد، همچنین ایجاد فرصت سفر همگانی بعد از دوره بحران بیماری کرونا و تشویق مردم به سفر در اعیاد فطر و قربان با ملحوظ کردن بنزین سفر و تخفیف در هزینههای سفر مانند تور، اقامت، پذیرایی به عنوان پیشنهاد این کمیته به هیات دولت ارائه شود.
ضمن اینکه با توجه به اعلام آمادگی پلیس اماکن عمومی ناجا برای انجام امور مربوط به ضدعفونی، تأسیسات گردشگری، مقرر شد جزئیات کار سریعاً بررسی و برای اجرا به دبیرخانه کمیته اعلام شود.
توقف فعالیت تأسیسات گردشگری که به دلیل کمبود اقلام بهداشتی و ضدعفونی، امکان رعایت پروتکلهای پیشگیری و کنترل کرونا را ندارند، تا عادی شدن شرایط، اقدامات لازم برای جبران آسیبهای مربوط به شیوع بیماری کرونا در تأسیسات گردشگری و ورزشی و حملونقل و اماکن زیارتی تا حصول نتیجه و لغو مراسم نوروزگاهها با توجه به ضرورت اتخاذ تدابیر احتیاطی لازم برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا از دیگر مصوبات این کمیته است.
همچنین در این جلسه مصوب شد، دستگاههای عضو برنامههایی را برای پر کردن اوقات فراغت مردم، برنامهریزی و به اجرا درآورند که از آن جمله میتوان به گردشگری مجازی و ورزشهای خانگی در محیط منازل و همچنین لیگ بازیهای رایانهای و ادعیه و زیارتهای مجازی و… اشاره کرد.
اعضای این کمیته تصویب کردند که دستگاههای عضو، با اتخاذ تدابیر لازم مراجعات حضوری مردم را به حداقل ممکن کاهش دهند. در همین راستا مقرر شد تمدید مجوزها و پروانههای فعالیت ذینفعان به پایان اردیبهشت ماه موکول شود و تا آن تاریخ مجوزهای موجود، معتبر قلمداد شود.
در ادامه این نشست همچنین گزارش اقدامات دستگاهها در زمینه پیشگیری و کنترل شیوع بیماری کرونا، همکاری پژوهشکدههای وزارتخانههای علوم و بهداشت برای سرعتبخشی به تولید مواد، اقلام و ملزومات ضدعفونی کننده محیطهای عمومی و اهتمام به آموزش از طریق فضاهای مجازی و نیز همکاری صدا و سیما در برگزاری گردشگری مجازی در موزهها و جاذبههای تاریخی با همکاری معاونت میراثفرهنگی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۱۰ هزار و ۷۵ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۴۲۹ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و سه هزار و ۲۷۶ نفر نیز بهبود یافتهاند.
کیانوش جهانپور روز پنجشنبه درباره آخرین آمار ابتلا به ویروس کرونا در کشور و فوت ناشی از آن افزود: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، یک هزار و ۷۵ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور ۱۰ هزار و ۷۵ نفر افزایش یافت.
وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون سه هزار و ۲۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند.
جهانپور گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۴۲۹ مورد رسید.
وی درباره موارد جدید شناسایی بیماران کووید ۱۹ در کشور به تفکیک استانها گفت: تهران: ۳۰۳ نفر، قم ۴۲ نفر، گیلان ۸۴ نفر، اصفهان ۴ نفر، البرز ۷۴ نفر، مازندران ۷۹ نفر، مرکزی ۸۸ نفر، قزوین ۴۲ نفر، سمنان ۴۰ نفر، گلستان ۲۵ نفر، خراسان رضوی ۲۹ نفر، فارس ۲۹ نفر، لرستان ۲۵ نفر، آذربایجان شرقی ۷ نفر، خوزستان ۳۱ نفر، یزد ۲۱ نفر، زنجان ۱۷ نفر، کردستان ۹ نفر، اردبیل ۱۴ نفر، کرمانشاه ۲۰ نفر، کرمان ۷ نفر، همدان ۱۲ نفر، سیستان و بلوچستان ۶ نفر، خراسان جنوبی ۱۲ نفر، چهارمحال و بختیاری ۱۱ نفر، ایلام ۷ نفر، آذربایجان غربی ۱۹ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ نفر، بوشهر ۳ نفر و استانهای هرمزگان و خراسان شمالی بدون مورد جدید ابتلا بودهاند.