ارومیه- ایرنا- امضای تفاهم‌نامه مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی و سپاه شهدا که در حضور استاندار آذربایجان‌غربی منعقد شد، گامی‌بلند برای ایجاد زمینه تلاش همگانی در راستای مقابله با همه‌گیری کرونا در این استان بود که می‌تواند نتایج درخشانی را در این مبارزه داشته باشد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان‌غربی از ۲ هفته گذشته با بیماری کرونا درگیر شده و تاکنون علاوه بر شناسایی صدها مورد مشکوک به این بیماری، ۱۴۴ نفر نیز کرونا مثبت اعلام شده‌اند تا این بیماری به مهمترین دغدغه مردم و مسوولان در روزهای پایانی سال تبدیل شود.

علاوه بر اقدامات بالینی که در راستای درمان بیماران مبتلا به کرونا همزمان با سراسر کشور در آذربایجان‌غربی نیز در حال انجام است، در میدان مبارزه و مقابله با همه‌گیری این بیماری نیز اقدامات گسترده ای شکل گرفته تا از بروز این همه‌گیری جلوگیری شود.

یکی از این اقدامات که با همراهی همه نهادها در حال انجام است، طرح غربالگری همگانی است که کلید آن با همراهی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی و سپاه شهدا و امضای تفاهم دوطرفه زده شد تا شناسایی، غربالگری، درمان خانگی و قرنطینه خانگی و بیمارستانی در دستور کار قرار گیرد.

استاندار آذربایجان‌غربی در آیین ویژه امضای این تفاهم گفت: قرار است همه جمعیت استان را در برنامه‌ای ویژه و گسترده، غربالگری کنیم.

محمدمهدی شهریاری افزود: در قالب این طرح با خانواده‌ها تماس گرفته می‌شود تا شناسایی شده و تحت مراقبت بهداشتی قرار گیرند.

فرمانده سپاه شهدای آذربایجان‌غربی نیز در این خصوص بیان کرد: در قالب این طرح از ظرفیت بسیجیان پایگاه‌ها در زمینه غربالگری، آموزش و ضدعفونی معابر استفاده می‌شود.

سردار حبیب شهسواری اظهار کرد: بسیج با حضور مردمی‌ در بیش از پنج‌هزار پایگاه در سراسر استان مستقر است و قرار است گام‌های بلندی را در راستای مقابله با بیماری کرونا و کنترل این همه‌گیری بردارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی نیز در این باره گفت: در قالب این طرح، غربالگران خانه به خانه با منازل افراد تماس می‌گیرند و بیماران کرونایی را شناسایی خواهند کرد.

دکتر جواد آقازاده افزود: بیمارانی که مشکوک به کرونا باشند، در قالب این طرح تحت کنترل ویژه قرار گرفته می‌شوند و شامل غربالگری در منزل خواهند شد.

وی اضافه کرد: این افراد تحت درمان یا پیشگیری در همان منزل قرار گرفته و اگر لازم باشد به مراکز درمانی منتقل می‌شوند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این آیین که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، بیان کرد: جداسازی افراد مشکوک از افراد آلوده و قرنطینه خانگی و بیمارستانی افراد بیمار از مهمترین برنامه‌های ماست که اگر این اتفاق بیفتد، طی ۱۰ روز آینده شاهد اخبار خوبی در خصوص کنترل بیماری خواهیم بود.

دکتر سعید نمکی اظهار کرد: پرسشنامه بسیار ساده ای در سایت سلامت به آدرس salamat.gov.ir طراحی شده که مردم می‌توانند به آن مراجعه کرده و به پرسش‌های لازم در خصوص بیماری کرونا پاسخ دهند.

وی اضافه کرد: تاکنون سه میلیون نفر در این سایت غربالگری شده اند.

به نظر می‌رسد که عزم جدی در مسوولان برای جلوگیری از همه‌گیری بیماری کرونا وجود دارد که مکمل این عزم، خودداری از حضور مردم در مراکز پرتجمع و خیابان‌ها و معابر است که می‌تواند زمینه کاهش ابتلا به کرونا را موجب شود.