انتشار بیماری کرونا در جهان به عنوان پاندمی (بیماری عالم) اعلام شده و استان همدان نیز در روز و هفته های پیش رو به علت جابجایی اجتناب ناپذیر جمعیت شاهد افزایش موارد ابتلا به این ویروس خواهد بود.
از آنجا که شرایط موجود استان همدان به مثابه آتش زیر خاکستر ممکن است با حضور بیش از حد مردم در بازارها و مکان های تجمعی شرایط اوج همه گیری را تجربه کند بنابراین شاه بیت تمامی توصیه ها و تذکرها، مشارکت مردمی به عنوان راهی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا است.
در این بین بخش های مختلف در پیشگیری از همه گیری ویروس کرونا دخیل هستند که اگر همه این مجموعه مسوولیت های اجتماعی محول شده را به نحو مطلوب انجام دهند به طور حتم کرونا را شکست خواهیم داد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان انتظاراتی از شوراها، نمایندگان مجلس، بخشداران و معتمدان محلی وجود دارد که امید می رود آنها نیز به منظور متقاعد کردن مردم برای ماندن در خانه اقدام کنند.
منوچهر کرمی افزود: تجربه کشورها نشان می دهد که سیاست تشویقی و مشارکت مردم در اجرای مداخلات و توصیه های بهداشتی به مراتب اثر بخش تر از سیاست های اجباری است.
متقاعد کردن مردم برای اجتناب از مسافرت و مهمانی، برگزار نکردن مراسم و خروج غیرضروری از منزل با رعایت تدابیر بهداشتی در اولویت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بنابراین به عنوان یک مسوولیت اجتماعی در روزهای نزدیک به سال نو از همه ارکان نظام انتظار می رود به هر نحو زمینه متقاعد کردن مردم برای اجتناب از مسافرت و مهمانی، برگزار نکردن مراسم و خروج غیرضروری از منزل را با رعایت تدابیر بهداشتی در حوزه جمعیتی خود انجام دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: البته برای کنترل ویروس کرونا کسبه، بازاریان، اصناف و صاحبان واحدهای ارائه دهنده خدمات به مردم نیز باید بیش از همه اقشار همکاری داشته باشند.
کرمی بیان کرد: به طور حتم تعطیلی واحد صنفی و بازار به هیچ وجه منطقی نیست با این وجود این امکان از نظر ظرفیت گسترش بیماری بسیار خطرناک و تعیین کننده است بنابراین انتظار می رود
صاحبان و متصدیان واحدهای یاد شده با ایده های نوآورانه و با بالاترین درجه مسوولیت پذیری زمینه رعایت تدابیر بهداشتی را فراهم کنند.
وی اظهار داشت: همچنین الگوهای موفق توسط اتحادیه های اصناف و غیره برای سایر واحدها معرفی و تشویق به اجرا شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: انتظار می رود چهره ظاهری شهر و روستا و فضای رسانه مملو از الگوهای موفق، با در نظر گرفتن تدابیر بهداشتی توسط اصناف، کسبه، واحدهای خدماتی، شهرداری ها، و شورای شهر و روستا باشد.
تشویق به خریدهای اینترنتی، سفارش تلفنی لوازم مورد نیاز، معرفی بزرگان خانواده های که مراسم شادی و غیره را تعطیل می کنند در راستای جلوگیری از انتشار بیماری کرونا تاکید می شود.
کرمی مثال زد: این روزها با تشویق خریدهای اینترنتی، سفارش تلفنی، معرفی بزرگان خانواده های که مراسم شادی و غیره را تعطیل می کنند در راستای جلوگیری از انتشار بیماری و سایر اقدام های خودجوش نقش مهمی می توان در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا داشت.
وی با بیان اهمیت گند زدایی و ضدعفونی فضاهای شهری و اماکن عمومی گفت: ضدعفونی شهر، وسایل نقلیه عمومی شامل اتوبوس، تاکسی و دوچرخه با استفاده از امکانات سپاه، شهرداری و پمپ های دستی و ماشینی در مناطق شهری بر عهده شهرداری ها و سپاه و بسیج و در مناطق روستایی بر عهده بخشداری با همکاری و همراهی شهرداری، دهداری ها و سپاه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: نظافت و ضدعفونی کردن بوستان ها، پارک ها، وسایل ورزشی و بازی کودکان، نیمکت پارک و میله های حصار پارک ها، کیوسک شهرداری و تمامی سطوحی که امکان لمس آن توسط شهروندان محتمل است صورت می پذیرد.
کرمی اظهار داشت: اطلاع رسانی به عموم برای ثبت نام در سامانه غربالگری بیماری به آدرس SALAMAT.GOV.IR با هدف مدیریت بار مراجعان به مراکز درمانی و بیمارستانها و تشویق مردم به حضور نیافتن در مجامع و اجتناب از سفرهای غیرضروری برای تحقق بسیج ملی اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی عمومی در مورد بیماری ویروس کرونا صورت می گیرد.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان شمار جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این استان به پنج تن رسید.
رشید حیدری مقدم بیان کرد: طبق آخرین اطلاعات و آمار به دست آمده تاکنون ۱۱۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا در این استان شناسایی شده اند.
وی افزود: توزیع شهرستانی مبتلایان به ویروس کرونا شامل ۳۳ تن در همدان، ۲۰ نفر در اسدآباد، ۱۶ نفر در نهاوند، ۱۱ نفر در رزن، هشت نفر در کبودراهنگ، ۶ نفر در بهار، پنج نفر در فامنین و سه نفر در تویسرکان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: ۲۶۴ تن از افراد بهبود یافته یا مشکوک به ویروس کرونا که در بیمارستان ها تحت نظر بودند ترخیص شدند.
بگفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکنون ۱۲ هزار و ۷۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۱۱ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده همچنین چهارهزار و ۳۳۹ نفر نیز بهبود یافتهاند.