بشیر حاجی بیگی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این روزها که شاهد شیوع ویروس کرونا در جامعه هستیم و مسئولان به همه توصیه میکنند که فقط برای انجام امور ضروری از خانه خارج شوند، باید توجه داشت که اهدای خون یک امرضروری برای این روزهاست و اهدا کنندگان خون به بخصوص اهداکنندگان مستمر این امر را در اولویت قرار دهند.
وی با بیان اینکه متولی تامین خون و فرآورده های خون در کشور سازمان انتقال است و خون مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی را تامین می کند، ادامه داد: اهدا کنندگان مستمر خون (با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) در اولویت اهدای خون هستند به دلیل اینکه همیشه خون اهدا می کنند و بیشتر از دیگران از سلامت خود مراقبت می کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی است، افزود: بدلیل فضای روانی ناشی از شیوع ویروس و همچنین به دلیل تعطیلی مدارس و دانشگا ه ها و کمتر خارج شدن مردم از خانه ها مراجعه برای اهدای خون و همچنین اهدای خون نیز کاهش یافته اما مردم نباید بیماران نیازمند به خون را فراموش کنند.
گروه خونی O منفی در اولویت اهدای خون است
حاجی بیگی اعلام کرد: در این روزها میزان اهدای خون کاهش یافته و با توجه به اینکه فقط ۱۰ درصد از جامعه دارای گروه های خونی منفی هستند و از آنجایی که گروه خونی O منفی دهنده عمومی است، نیاز است که اهدا کنندگان با این گروه خونی در اولویت اهدای خون باشند.
وی ادامه داد: در حال حاضر با کاهش میزان مراجعه کنندگان برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مواجه هستیم , در برخی استان ها میزان اهدا کنندگان به نصف شرایط عادی کاهش یافته که در استان های تهران، اصفهان، مازنداران، گیلان و کرمانشاه محسوس تر است.
حاجی بیگی افزود: خون مورد نیاز کشور با استفاده از شبکه خون رسانی ملی تامین می شود و با تقویت این شبکه، خون و فرآورده های خونی مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز تامین خواهد شد.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه تا این لحظه همه خون مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی تامین شده، تاکید کرد: سازمان انتقال خون با تقویت شبکه خون رسان کشور اجازه نمی دهد که هیچ اشکالی در توزیع خون به بیمارستان ها و مراکز درمانی پیش بیاید.
حاجی بیگی اعلام کرد: اهدا کنندگان و همین طور بیماران نیازمند به خون توجه و اطمینان داشته باشد که برای تمام مراجعه کنندگان اهدای خون معاینات پزشکی و مشاوره های پزشکی لازم انجام می شود و حتی اگر اهدا کننده ای علائم سرماخوردگی داشته باشد، خون اهدا نمی کند و این فرد تا یک ماه و تازمان بهبودی کامل از اهدای خون معاف است و بعد از گذراندن این زمان و سلامتی کامل می تواند خون اهدا کند.