محمدرضا حیدری روز شنبه در نشست شورای اسلامی شهر مشهد افزود: یک قرن از زمان وقوع آخرین اپیدمی جهانی میگذرد. در جریان همهگیری آنفولانزای اسپانیایی حدود یک قرن پیش یک چهارم جمعیت اروپا و حدود ۲.۵ میلیون ایرانی جان باختند. در آن دوران نیز برای مقابله با اپیدمی تجربیات ارزشمندی وجود داشت که باید امروز از همان تجربیات استفاده کرد.
وی ادامه داد: همچنین با شیوع وبا در ایران در دوره قاجار، امیرکبیر مرزها را قرنطینه کرد. اینها تجربیات ۱۰۰ ساله است و تا دیرنشده باید از همین تجربیات استفاده کنیم.، چینیها نیز برای مقابله با شیوع بیماری کرونا در زمان فعلی از تجربه قرنطینه استفاده کردند.
رییس شورای شهر مشهد گفت: با شیوع ویروس کووید ۱۹ و از همان ابتدای کار شهرداری و شورای شهر مشهد به این موضوع ورود کردند. در ابتدا ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب و برای پیشگیری از شیوع بیماری در اختیار شهرداری مشهد قرار گرفت و ۵۰ میلیارد ریال نیز مصوب شد و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت.
وی افزود: همچنین در حوزه خدمات شهری برای مقابله با کرونا اقدامات خوبی نظیر ضدعفونی معابر و سطح شهر و تولید ماسک صورت گرفته است.
حیدری به پیشگامی شهرداری مشهد برای تعطیلی این شهر اشاره و بیان کرد: استاندار خراسان رضوی هم ورود خوبی به این موضوع دارد و کار به صورت جدی پیگیری میشود. در این شرایط باید مدیران عالی استان متناسب با شرایط تصمیمگیری کنند.
وی ادامه داد: در مقایسه با ۷۲ ساعت گذشته آمار مبتلایان و فوتیهای کرومنا در مشهد افزایش یافته است لذا نگرانی در این زمینه جدی بوده و باید متناسب با شرایط فعلی تصمیمگیری شود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در خصوص قرنطینه خانگی و در خانه ماندن نیز اطلاعرسانی خوبی در سطح این کلانشهر صورت گرفت اما برخی از شهروندان نسبت به این مهم بیتوجه هستند لذا باید ابزارهای قدرت و حاکمیتی به کمک آیند. این خواست عمومی مردم است.
وی افزود: جدا از دغدغه مدیریت شهری مشهد و استاندار خراسان رضوی، وزارت کشور و دولت باید به مدیریت عالی استان و مدیریت شهری مشهد تفویض اختیار کنند تا بتوان تصمیمگیری نمود. در فضای جنگ بیولوژیک باید فرمانده در میدان باشد نه اینکه برای هر اقدامی اجازه بگیرد. وظیفه ما مطالبهگری و رساندن پیام مردم به گوش مسوولان است. افراد در ردههای بالای مسوولیت نیز باید تبعات تصمیمات خود را بپذیرند.
حیدری بر لزوم قطع زنجیره انتقال ویروس عامل بیماری کرونا تاکید و بیان کرد: این امر تنها از طریق کاهش رفت و آمدهای مردم، ماندن شهروندان در منزل و رعایت جدی نکات بهداشتی میسر است.
وی ادامه داد: مدیریت این وضعیت با "خواهشدرمانی" ممکن نیست. دیروز در بلوار وکیلآباد مشهد شاهد ترافیک بودیم و هنوز در پاساژهای تجاری این شهر جمعیت بدون ملاحظات بهداشتی حرکت میکند.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: حمل و نقل عمومی نیز باید محدود، ورود اتباع خارجی در مرزهای زمینی و هوایی متوقف و شرایط قرنطیه در مرز ایجاد شود. همچنین ورودی و خروجی مشهد از مبدا کنترل و خودروها از همان ابتدای حوزه استحفاظی استان خراسان رضوی برگردانده شوند. فعالیت اصناف و مراکز تجاری غیرضروری و نیز مراکز جاذب جمعیت هم باید متوقف شود.
وی در ادامه از اقدامات تولیت آستان قدس رضوی در خصوص حرم مطهر رضوی قدردانی و بیان کرد: هویت همه ما به آستان قدس رضوی برمیگردد، همه خود را خادم مردم و زائر امام رضا(ع) می دانیم. تولیت آستان قدس رضوی برخوردی عالمانه و کارشناسی در خصوص مقابله با بیماری کرونا در حوزه حرم مطهر داشتند.
حیدری افزود: اگر مردم متوجه شوند امکان تشرف به حرم رضوی را ندارند حتما سفرهای خود را متوقف خواهند کرد. مردم حامی تصمیمات در موضوع کرونا هستند.
وی ادامه داد: خدمات جاری امور شهری نظیر جمعآوری زباله در حال انجام است ولی مردم نیز باید برای حفظ سلامتی پاکبانان همکاری و کمتر زباله تولید کنند. شهرداری مشهد هم ظرفیتها و امکانات بهداشتی را در این خصوص پشتیبانی کند. همچنین شهردار باید برای توقف پروژههای عمرانی تدابیر لازم را بیاندیشد. در حوزه استقبال از بهار نیز به همین میزان که کار شده کفایت میکند.
رییس شورای شهر مشهد همچنین از شهروندان نیکوکار بخاطر اقداماتشان در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا تشکر و بیان کرد: مردم در این خصوص سنگ تمام گذاشتند و پویشی نیز از سوی مدیریت شهری و گروههای مردمنهاد برای حمایت از اقشار آسیبپذیر در حال فعال شدن است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار مبتلایان به کرونا در استان خراسان رضوی تاکنون با اضافه شدن ۱۱۰ مبتلای جدید به ۳۹۵ نفر رسیده است.
۲۷۰ نفر از کل مبتلایان به بیماری کرونا در سطح خراسان رضوی مربوط به حوزه جغرافیایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بقیه در مناطق زیرپوشش سایر دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی این استان هستند.
تعداد جانباختگان بیماری کرونا که آزمایش آنها بطور قطعی مثبت بوده در خراسان رضوی ۲۸ نفر است. ۲۰ نفر از این تعداد مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شش نفر مربوط به دانشکده علوم پزشکی نیشابور هستند. دانشگاههای علوم پزشکی تربتجام و گناباد هم هرکدام یک مورد فوت ناشی از بیماری کرونا را اعلام کردهاند.