تهران-ایرنا- انکار، به شوخی گرفتن، دست به دعا برداشتن و در نهایت اعلام وضعیت اضطراری ملی الگوی رفتاری ترامپ در مواجهه با شیوع ویروس کرونا بوده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که تا همین چند روز پیش اپیدمی کرونا را با آنفولانزا مقایسه می‌کرد اکنون وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده است، امری که امکان استفاده از منابع فدرال برای مبارزه با کرونا را فراهم می‌آورد. دولت ترامپ طی روزهای گذشته به شدت برای اعلام وضعیت اضطراری تحت فشار بود.

ترامپ بعدازظهر جمعه ۲۳ اسفند در سخنانی با دفاع از تصمیم اخیر خود مبنی بر ممنوعیت سفر از کشورهای اروپایی به جز بریتانیا به ایالات متحده، این تصمیم را در راستای حفاظت از مردم آمریکا عنوان کرد و گفت که سازمان جهانی بهداشت نیز بر آن صحه گذاشته است.

مدیریت ترامپی

چندی پیش شبکه سی ان بی سی در بررسی های فصلی خود از مدیران آمریکایی درخواست کرد مدیریت ترامپ را در یک کلمه تعریف کنند. اقتدارگرا- خودکامه- تاجر- هرج و مرج طلب- بی‌نظم- بی ادب- گیج کننده- دیکتاتور- هدایت گر- نچسب- مخرب- متضاد- دمدمی مزاج- شناور- یک طرفه- ناراحت کننده- واکنشی بی پروا- خود شیفته- غیر قابل وصف- غیر قابل پیش بینی- فرار- اختلال شخصیت- تمرکز گرا- روانی پاسخ‌هایی بوده که این مدیران درباره شیوه مدیریت ترامپ ارائه کرده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در مرداد ماه امسال نتایج یک نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات امور عمومی ای پی-نورک را منتشر کرد که نشان می داد از هر ۱۰ آمریکایی، شش نفر دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور را تایید نمی‌کنند. بر اساس این نظرسنجی، تنها ۳۶ درصد از شهروندان آمریکایی از شیوه انجام مسئولیت دونالد ترامپ رضایت دارند و ۶۲ درصد او را رد می‌کنند.

اکنون ترامپ در حالی وضعیت اضطراری ملی صادر کرده که تا چند روز پیش تنها نگران اقتصاد آمریکا بود. او روز سه شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ برای چندمین بار این بیماری را با کشتار آنفولانزا مقایسه کرد و در توییتر خود نوشت: «پارسال ۳۷ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به آنفولانزای معمولی مردند. متوسط، هر سال بین ۲۷ تا ۷۰ هزار نفر. هیچ‌جا تعطیل نشده و زندگی و اقتصاد پیش می‌رود. تا این لحظه، ۵۴۶ مورد تأیید شده ویروس کرونا و ۲۲ مورد مرگ وجود دارد. در این مورد فکر کنید.»

دونالد ترامپ پس از سقوط دوباره بازارها گفت که اقتصاد و سیستم مالی آمریکا به حد کافی قدرتمند هست که افت بالقوه اقتصادی ناشی از شیوع کروناویروس را کاهش دهد. این بحران مالی نیست. این برهه کوتاهی از زمان است که ما در کنار یکدیگر به عنوان ملت بر آن غلبه می‌کنیم.  

این در حالی است که بورس‌های آمریکا که طی دو هفته گذشته به شدت با سقوط شاخص مواجه شده بودند، با اعلام وضعیت اضطراری مقداری جان گرفتند. شاخص بورس داوجونز، «اس ان پی ۵۰۰» و نزدک بعد از اعلام خبر وضعیت اضطراری بیش از ۴ درصد افزایش یافت. بسیاری از غول‌های آمریکایی مانند اپل، مایکروسافت و غیره نیز طی دو هفته گذشته با افت چشمگیر ارزش سهام مواجه بودند.

 این در حالی است که ترامپ قبلا اعلام کرده بود برای کاهش تبعات اقتصادی کرونا و همچنین فشارهایی که بر شرکت‌ها وارد می‌شود، اقدام خواهد کرد و تسهیلاتی ارائه خواهد شد.

وحشت از تست کرونا

ترامپ حتی حاضر نبود که تست کرونا بدهد او در اظهاراتی مطبوعاتی پس از دیدار با اعضای سنای این کشور مدعی شد که توسط پزشک کاخ سفید معاینه و تایید شده که هیچ علائمی از ویروس کرونا در او نیست. ترامپ با اشاره به اینکه نیازی به انجام آزمایش ویژه ویروس کرونا ندارد، افزود: گمان نمی‌کنم که انجام چنین آزمایشی زیاد اهمیتی داشته باشد. می‌توانم آزمایش بدهم اما احساس می کنم که هیچ دلیلی برای این کار وجود ندارد. من خودم خیلی خوب هستم.

او خطاب به شهروندان آمریکایی به آنها توصیه کرد که آرامش خود را حفظ کنند و تلاش کرد با عبارت این ویروس خواهد رفت به آنها اطمینان دهد. ترامپ پیش از این بارها نسبت به عدم هول و هراس ناشی از شیوع ویروس کرونا در آمریکا دعوت کرده و گفته بود: آنفلوآنزای عادی نسبت به این مسئله، عده بسیار بیشتری از آمریکایی ها را می‌کشد.

تا جایی که شبکه خبری فاکس‌نیوز از رسانه‌های وابسته به جمهوری‌خواهان آمریکا به نقل از منابع آگاه در دولت آمریکا فاش کرد که با توجه به ملاقات‌های اخیر دونالد ترامپ با افرادی که اخیرا تست کرونای آنها مثبت اعلام شده و یا مشکوک به ابتلا به این ویروس هستند، یک نشست اضطراری در کاخ سفید برای گفتگو درباره احتمال ابتلای رئیس‌جمهور آمریکا به ویروس کرونا برگزار شده است.

نهایتا شبکه خبری سی‌بی‌اس اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه در یک نشست خبری در کاخ سفید اذعان کرد که به‌احتمال زیاد در آینده نزدیک آزمایش کرونا خواهد داد. در نهایت امروز رسانه‌ها  از قول پزشک کاخ سفید از منفی بودن جواب آزمایش ابتلای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به ویروس «کووید۱۹» خبر دادند.

شوخی با کرونا

دونالد ترامپ حتی ویروس کرونا را دستمایه شوخی قرار می داد او در جمع خبرنگاران درباره ویروس کرونا گفت: «شما باید با ویروس کرونا همانطوری برخورد کنید که وقتی آنفولانزا گرفته‌اید.» او سپس خطاب به پزشکانی که اطراف او ایستاده بودند از گفت: «آیا اینطور نیست؟»

ترامپ خاطره‌ای را برای خبرنگاران تعریف کرد و گفت: «هفته پیش باید یک نفر را می‌دیدم. خیلی وقت بود که او را ندیده‌ بودم. به او گفتم چه می‌کنی؟ گفت خوبم، مرا بغل کرد و بوسید. به او گفتم خوبی؟ او پاسخ داد خیر و ادامه داد که بدترین تب زندگی‌ام را داشتم. من به او گفتم باید بروم و دست‌هایم را بشویم.»

این در حالی است که دکتر لیندا لی یکی از متخصصان موسسه فناوری پزشکی «یو. وی انجل» به شبکه فاکس نیوز گفته است: «در بهترین شرایط، ویروس کرونا ۱۰ برابر یک اپیدمی بزرگ آنفلوآنزا خواهد بود و در بدترین حالت به همه‌گیری مرگ‌باری بدل خواهد شد که جان میلیون‌ها آمریکایی را خواهد گرفت.»

ترامپ به دلیل نحوه برخورد با کرونا با انتقادهای بسیاری مواجه شده است «پتی موری»، سناتور دموکرات آمریکا نوع پاسخ و واکنش دولت ترامپ در برابر شیوع ویروس کرونا را به شدت به باد انتقاد گرفت و  گفت که از نوع واکنش دولت ترامپ در ارتباط با مشکل شیوع احتمالی ویروس کرونا ناامید شده است.

کارشناسان امور بهداشتی درآمریکا به دولت ترامپ برای ناچیز خواندن بحران شیوع کرونا و تاخیر در انجام تست ویروس کرونا به شدت انتقاد کردند. به نظر می رسد ترامپ در مقابله با کرونا نیز همان روش مدیریتی آشفته خود را در پیش گرفته است.