ساری - ایرنا - بانوان بابلی این روزها برای شکست ویروس کرونا و کمک به بیماران کرونایی به صورت گروهی و خودجوش دست به کار شده‌اند و با تهیه اقلام پزشکی ، جانی دوباره به وضعیت بهداشتی بیمارستان‌های این شهرستان بخشیدند.

این بانوان به شکل گسترده در شهرها و حتی روستاها در منزل خود در حال دوخت و دوز ماسک و دیگر اقلام پزشکی هستند و نام حرکتشان را هم " خیاطان سلامت " گذاشته اند.

شهرستان بابل دروازه ورودی بیماری کرونا به مازندران بود و با شناسایی ۲ شهروندی که به قم سفر داشتند و قرنطینه کردن آنها در بیمارستان ، شیپور ورود کرونا به مازندران را به صدا در آوردند.

سابقه خیاطی بابلی ها در مازندران زبانزد است. در سال های نه چندان دور خیاطی به صورت دوره گردی یکی از کسب و کارهای پررونق برای شهروندان بابلی بود و خاطره دوخت و دوز خیاطان دوره گرد بابلی همچنان در مناطق دوردست و کوهستانی مازندران زبان به زبان می چرخد.

اکنون نیز در کوران فشار بیماری کرونا به مازندرانی ها که نخستین اثراتش را با کمبود انواع لوازم بهداشتی مانند ماسک و دستکش بهداشتی نشان داد ، بانوان بابلی که شهروندانش به انجام کارهای خیر نیز شهرت دارند به صورت خودجوش وارد عمل شدند و امروز شنبه در جدیدترین اقدام خیرخواهانه خود چهار هزار ماسک برای بیماران ترخیص شده کرونایی و نیز برای توزیع بین پمپ های بنزین های سطح شهر و بیمارستان ها و مراکز بهداشتی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دادند.

بر اساس گزارش های میدانی خبرنگار ایرنا ، بانوان خیاط بابلی این روزها به صورت گروهی یا تک نفره تا پاسی از شب مشغول دوختن ماسک هستند . این کار را ابتدا برای تامین ماسک مورد نیاز همسایگان شروع کردند و سپس جمعیت محله را مد نظر قرار دادند و اکنون نیز پا را فراتر گذاشته و این کار خیرخواهانه خود را به کل شهرستان اعم از مراکز درمانی و کادرهای اجرایی نیازمند به این وسیله بهداشتی سرایت دادند.

خانم محمودی یکی از خیاطان بابل که خبرنگار ایرنا از نزدیک از کارگاه خیاطی خانگی که برای این منظور تجهیز کرده دیدن کرد ، گفت: اگر هر کدام از ما زنان گامی در جهت پیشگیری از ویروس کرونا برداریم در واقع به خود و خانواده خود خدمت کردیم چرا که ویروس کرونا شوخی بردار نیست و ممکن است در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی به سراغ ما و عزیزانمان بیاید.

وی افزود : اگر زنان حضوری پررنگ در راستای پیشگیری از کرونا در جامعه داشته باشند ، بسیار مثمر ثمر خواهد بود چرا که مادران و خواهران علاوه بر دوختن ماسک و ضدعفونی کردن حیاط و منزل و مشاوره دادن به همسایگان ، می توانند بسیاری از مصوبات کرونایی را مانند جلوگیری از بیرون رفتن اعضای خانواده بویژه جوانان بدرستی اجرایی کنند.

این بانوی خیر بابلی توضیح داد : از ابتدای اعلام کمبود اقلام پزشکی در بیمارستان های بابل با توجه به بستری شدن تعداد زیادی از شهروندان به علت ابتلا به کرونا، تصمیم گرفتیم تا با دعوت و جلب همکاری دیگر خیاطان در کارگاه شخصی ام به دوخت لباس مخصوص پزشکان و کادر درمانی و نیز تعداد زیادی ماسک بپردازیم که با این حرکت بتوانیم گام کوچکی در جهت کمک به جامعه پزشکی که این روزها سخت مشغول خدمت رسانی می باشند ، برداریم.

وی گفت : شایسته نیست که عده ای از پرستاران ، کادر درمانی و پزشکان به صورت شبانه روزی تمام زندگیشان را وقف خدمت به بیماران کرونایی در این وضعیت کنند ولی ما نسبت به آنها بی تفاوت باشیم . باید بدانیم که برخی از این اعضای کادر درمانی که می توانند عزیزان خود ما باشند ۱۰ الی ۱۵ روز خانواده اشان و حتی فرزندانشان را نمی بینند و کمبود اقلام بهداشتی و حفاظتی می تواند آنان را هم به بیماری مبتلا کند که در این صورت هیچ کس دیگر با هر هنری که داشته باشد نمی تواند جایگزین آنها شود . پس بهتر است همه ما هر کاری که از دستمان بر می آید برای حفاظت و حمایت از این عزیزان انجام دهیم.

ستاد مردمی مبارزه با کرونا

سابقه طولانی انجام کارهای خیر و جمعی در مواجهه با مشکلات در بابل سبب شده است تا ستاد مردمی مبارزه با کرونا در این شهرستان از هفته پیش شروع به فعالیت کند. بسیاری از خیرین بابل در این مدت با مدیریت این ستاد ، اقلام اهدایی خود را به صورت روزانه و براساس نیاز دانشگاه علوم پزشکی بابل اهداء می کنند.

طی چند روز گذشته خیرین بابل تلاش کردند تا انواع و اقسام نیازمندی های مراکز درمانی و بیمارستان های استان را به عنوان اولویت نخست خود تامین کنند و در این زمینه حتی تا آنجا پیش رفتند که کپسول اکسیژن برای بیمارستان های کرونایی تهیه کرده و در اختیارشان گذاشتند و تنها به تامین ماسک و اقلام بهداشتی و پوشاک مخصوص کفایت نکردند.

امروز همچنین ادامه کمک نیکوکاران بابلی برای مقابله با کرونا شامل ۲ دستگاه تنفس مکانیکی؛، ۲۱۵ دست لباس ایزوله، ۱۲۰ ظرف استریل دست و سطوح با نظارت ستاد مردمی مبارزه با کرونا در این شهرستان اهدا شد.

همچنین ۱۰میلیون تومان جهت ساخت جایگاه تولید اکسیژن در بیمارستان یحیی‌نژاد، ورود ۲  دستگاه تنفس مکانیکی ونتیلاتور توسط خیرین به بابل،  ۱۳۰ عدد لباس ایزوله، ۱۲۰ ظرف استریل دست و سطوح، ٨۵ دست لباس محافظ توسط گروه خیاطان سلامت بابل با همراهی بانوان جهادی هیات یا فاطمه‌الزهرا(س) اهداء شد.

 دانشگاه علوم پزشکی بابل اعلام هم در پی اوج گیری کارهای خیرخواهانه در این شهرستان ، اعلام کرد که شماره کارت «۶٠۳۷۹۹۷۵۹۹٠۹۶۱۸۸» با عنوان «ستاد مردمی مبارزه با کرونا» آماده دریافت کمک‌های نقدی مردمی است.

بر اساس آخرین گزارش این دانشگاه ، تاکنون تست ۲۵۰ بیمار کرونایی در شهرستان بابل مثبت اعلام شد و هم اکنون ۴۰۰ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان های بابل بستری می باشند.

هفت بیمارستان آموزشی درمانی هم اکنون زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بابل خدمات درمانی مورد نیاز را به بخشی از مردم مازندران ارائه می دهد.

 این بیمارستان ها شامل آیت الله روحانی ، شهید یحیی نژاد ، شهید بهشتی ، بیمارستان ۱۷ شهریور مرزیکلا ، بیمارستان کودکان امیرکلا ،مرکز ناباروری فاطمه الزهرا  و همچنین بیمارستان پرتو درمانی شهید رجایی بابلسر است.