معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: صید فانوس ماهیان (مکیتوفیده) که ذخایر ارزشمند آن در دریای عمان پراکنش دارد، در عمق بیشتر از ۲۰۰ متر نیز یافت میشود و به همین منظور فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال جوانان به شمار میرود.
محمد جوانمرد فانوس ماهیان را الماس زنده در آبهای دریای عمان دانست و افزود: صید این گونه از ماهیان علاوه بر اشتغالزایی موجب خودکفایی در تولید غذای آبزیان پرورشی و دام و طیور نیز می شود.
وی صیدگاه اصلی این ماهیان کوچک را در آبهای هرمزگان دانست و اظهار کرد: فانوس ماهیان صید شده برای تهیه پودر ماهی به کارخانه های قشم، جاسک و بندرعباس ارسال میشود که از آن، برای تولید غذای دام و طیور و آبزیان پرورشی استفاده خواهد شد.
استان هرمزگان با برخورداری از ۳۲ هزار صیاد،۲۲ بندر صیاد،۴۰ مرکز تخلیه صید و افزونبر ۴هزار و ۴۰۰ فروند شناور صیادی، به قطب صید و صیادی کشور تبدیل شده است و صید تجاری فانوس ماهیان پس از مطالعه در سال ۸۷ با ۲ فروند کشتی در آبهای دریای عمان آغاز شد.
با توجه به اینکه در هرمزگان امکان برداشت سالانه ۳۰۰تا۴۰۰هزار تن فانوس ماهی وجود دارد و عمر مفید این نوع آبزی کمتر از ۲سال است، در صورت برداشت نکردن سرمایه ملی به هدر میرود.