تهران- ایرنا- یک استاد جامعه‌شناسی معتقد است: ارزش‌های دینی و فرهنگی ایرانیان حکم می‌کند برای کاهش آلام خانواده‌های جان‌باختگان ناشی از بیماری کرونا به یاری آنها برویم و این موضوع نباید مقطعی باشد.

شیوع ویروس کرونا جان بسیاری از مردم را در کشورهای مختلف جهان گرفته است، براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده و هزاران نفر نیز در اقصا نقاط جهان جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست داده اند.

حدود ۲۵ روز از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران می گذرد و تاکنون براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت تا ظهر امروز (شنبه) ۱۲ هزار و ۷۲۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۶۱۱ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۴ هزار و ۳۳۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

ویروس کرونا که رسما کووید- ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

این روزها به همه موارد در مورد کرونا توجه می‌شود اما ممکن است گاهی در میان ترس و دلهره واگیری این بیماری، خانواده‌های داغدار مورد غفلت واقع شوند. افرادی که مانند هر سال در اسفند ماه در تکاپوی روزهای اخر سال برای داشتن بهاری شاد بودند اما امسال به طور ناگهانی عزیز یا عزیزان خود را در بخاطر ابتلا به بیماری ناشناخته از دست دادند.

خانواده‌های داغداری که علاوه بر نشست در سوگ عزیزان خود، دلواپس آینده نیز هستند و به شدت به دست یاری و همراهی سایر همنوعان خویش نیازمندند.

جامعه شناسان معتقدند که این روزها مردم  برای تسکین درد همنوعان خود قدم‌های بسیاری برمی‌دارند، چرا که ویروس کرونا بیماری جهانی است که ممکن است گریبان گیر هر فردی شود بنابراین در این شرایط دل‌های مردم به یکدیگر نزدیک تر می‌شود.

امان قرائی مقدم عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی و استاد جامعه شناسی امروز - شنبه - در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره مشکلات خانواده‌های داغدار از بیماری کرونا اظهار داشت: مشکلات این خانواده‌ها به دو دسته مادی و معنوی تقسیم می‌شود.

وی افزود: به منظور برطرف شدن نیازهای معنوی و التیام بخشی به خانواده‌های داغدار از اطرافیان آنها انتظار می رود که  در جهت کمک به رفع مشکلات آنها برآیند.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: با توجه به گسترش شهرها و دورشدن محل زندگی اقوام از یکدیگر انتظار می‌رود که همسایه‌ها نیز در این شرایط سخت درصدد رفع نیازهای معنوی خانواده‌های داغدار از بیماری کرونا برآیند.

قرائی مقدم همچنین به ارزش‌های فرهنگی و دینی حاکم بر جامعه ایرانی اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها بویژه صدا و سیما باید برنامه‌هایی در جهت همدلی، همیاری و مددکاری خانواده‌های داغدار کرونا تهیه کند و به مردم و مسوولان القا کند که باید برای همیاری و همدلی این افراد کوشش کنند.

وی تصریح کرد: اطلاع رسانی صدا و سیما باید در این جهت باشد که برای همدلی و همزبانی هر چه از دست آنها برمی‌آید، برآورده کنند.

وی یادآور شد: کمک به خانواده‌های داغدار تنها به لحاظ معنوی نیست، بسیاری از این افراد از نظر مادی نیز به از دست دادن عزیزان خود دچار مشکل شده اند که دولت باید به یاری این افراد بشتابد.

عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه وظیفه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تامین زندگی مردم است، تاکید کرد: بسیاری از افراد با شیوع کرونا سرپرست خانواده‌های خود را از دست داده اند و در حال حاضر علاوه بر غم از دست دادن عزیزان خود ، با مشکلات معیشتی هم رو به رو هستند.

قرائی مقدم افزود: جامعه با یک بلا روبه رو شده که بیش از ۵۰۰ خانواده را آزرده خاطر کرده است، از این رو اگر دولت به این افراد و معیشت آنها رسیدگی نکند، آنها به ناچار به سمت و سویی نادرست کشیده شده و برای جامعه نیز خطرساز می‌شود.