تهران- ایرنا- وظیفه‌ شورای نگهبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی نظارت بر انتخابات بوده و تعیین زمان انتخابات با وزارت کشور است.

پژوهشگر حقوق عمومی با اعلام اینکه وظیفه شورای نگهبان در انتخابات مجلس نظارت بر انتخابات بوده است، اظهارداشت: وزارت کشور با در نظر گرفتن ضوابط تعیین شده برای برگزاری انتخابات زمان‌های پیشنهادی خود را به شورای نگهبان اعلام می کند و  این شورا  یکی از این زمان‌ها را به عنوان تاریخ برگزاری به وزارت کشور اعلام می‌کند.

علی فتاحی ظفر قندی در یادداشتی درباره مصاحبه‌ روز گذشته ایرنا با نعمت احمدی و اظهارات وی درباره  نقش شورای نگهبان در تعیین زمان انتخابات نوشت:

۱. وظیفه‌ شورای نگهبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی مستند به اصل ۹۹ قانون اساسی، نظارت بر انتخابات بوده و تعیین زمان انتخابات با وزارت کشور است. بر این اساس وزارت کشور با در نظر گرفتن ضوابط تعیین شده برای برگزاری انتخابات در قوانین و مقررات، زمان‌های پیشنهادی خود را به شورای نگهبان اعلام می‌کند و شورای نگهبان صرفا زمان‌های پیشنهادی وزارت کشور را با توجه به شرایط نظارت و ضوابط قانونی بررسی کرده و یکی از زمان‌ها را به‌عنوان تاریخ برگزاری انتخابات به وزارت کشور اعلام می‌کند بر این مبنا تعیین زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی در زمره وظایف وزارت کشور قرار دارد.

۲. از یک‌سو مطابق با اصل ۶۳ قانون اساسی «انتخابات [مجلس شورای اسلامی] هر دوره باید پیش از پایان دوره قبل برگزار شود به طوری که کشور در هیچ زمان بدون مجلس نباشد.» از سوی دیگر مستند به اصل ۶۵ برای رسمیت یافتن مجلس شورای اسلامی انتخاب‌شدن دو سوم از نمایندگان مجلس ضروری است. بر این اساس زمان انتخابات باید به‌نحوی طراحی گردد که چنان‌چه در دور اول انتخابات، تعداد لازم برای رسمیت جلسات مجلس انتخاب نشدند، پیش از آغاز دور جدید مجلس دور دوم انتخابات برگزار گردد و افراد مورد نیاز به‌وسیله‌ی مردم انتخاب شوند. از آن‌جا که تاریخ اتمام دوره‌ی قبل مجلس و آغاز دور جدید ۷ خرداد ماه می‌باشد؛ تعیین زمان انتخابات نیز باید با توجه به در نظر گرفتن شرایط واقعی همانند تعطیلات رسمی به ویژه تعطیلات نوروزی، اعیاد و ایام مذهبی همانند ماه مبارک رمضان و همانند آن‌ها باشد تا امکان برگزاری انتخابات، مشارکت عمومی و نظارت بر انتخابات باشد.  

۳. بررسی تاریخی زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در طول ۴۱ سال گذشته نشان می‌دهد که جز انتخابات ۳ دوره (دوره‌های دوم، سوم و چهارم مجلس) که در فروردین ماه برگزار شده؛ باقی انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی در بهمن‌ماه و اسفندماه سالِ قبل از اتمام مجلس برگزار شده است و ادعای مطرح شده در خصوص برگزاری انتخابات در اردیبهشت و اوایل خرداد ماه خلاف واقع است.

نعمت احمدی روز جمعه گفته بود که" شورای نگهبان که می‌دانست مجلس باید ماه پایانی سال تمرکز خود را متوجه لایحه بودجه کند، چرا زمان انتخابات مجلس را اسفندماه قرار داد؟ در حالی که معمولا انتخابات اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه برگزار می‌شد. "

پژوهشگر حقوق عمومی