الشرق الاوسط روز شنبه گزارش خود را در این زمینه به نقل از وزارت بهداشت و درمان لبنان ، بیمارستان دولتی "رفیق حریری" اصلی ترین مرکز پذیرش و درمان بیماران کرونا و دیگر مراکز درمانی اعلام کرده است .
بر اساس گزارش این روزنامه، همه کسانیکه احتمال می رود مبتلا به این ویروس شده باشند، مورد آزمایش قرار می گیرند، اما بخش مهمی از مبتلایان کسانی هستند که از خارج از لبنان به این کشور آمده اند .
مسوولان لبنانی هنوز وضعیت این بیماری در کشورشان را بحرانی نمی دانند.
روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ مورد آزمایش مربوط به این ویروس در لبنان انجام می شود که دیروز از این تعداد ، نتیجه ۱۹۶ نفر منفی بوده است.
شمار جانباختگان این ویروس در لبنان تا روز پنجشنبه گذشته سه نفر گزارش شده است.
با وجود آنکه مسوولان بهداشت و درمان لبنان می گویند، هنوز وضعیت این بیماری در این کشور بحرانی نشده اما برخی محافل پزشکی و رسانه ای لبنان اعلام می کنند که باید مسوولان هرچه سریعتر تدابیر لازم برای قرنطینه شدن کشور دست کم برای ۱۴ روز را اندیشیده و مردم بین دو تا سه روز فرصت داشته باشند تا نسبت به تهیه ملزومات و انجام کارهای لازم اقدام کنند .
این محافل تاکید می کنند، اگر این تدبیر دیر هنگام اتخاذ شود لبنان توان اقتصادی و پزشکی لازم برای جلوگیری از گسترش مرگبار این ویروس از جمله وارد کردن ملزومات پزشکی ، دارو و دستگاههای اکسیژن ساز را ندارد و در صورت بروز این بحران مردم باید در انتظار فاجعه انسانی باشند.
بنا به نوشته رسانه های لبنانی کادر پزشکی و درمان این کشور نیز که بیشتر در بیمارستان رفیق حریری در جنوب بیروت متمرکز است دچار خستگی و فرسودگی می شود و نیاز هست هرچه سریعتر نسبت به تعیین مراکز دیگر برای پذیرش بیماران مبتلا به این ویروس اقدام شود.
دولت لبنان مبلغ سه میلیون دلار از وام های بانک جهانی را برای تجهیز بیمارستان ها و مراکز تشخیص و درمان این بیماری اختصاص داده است.
قرار شده علاوه بر بیمارستان دولتی رفیق حریری در جنوب بیروت که نخستین مرکز پذیرش و درمان مبتلایان به این بیماری است چند بیمارستان در مناطقی از جمله در جبل ، بقاع (شرق ) بنت جبیل (جنوب ) و طرابلس ( شمال ) این کشور نیز کسانی را که احتمال دارد که به ویروس کرونا مبتلا شده باشند، پذیرش و درمان کنند.
گرچه برخی محافل رسانه ای و پزشکی می گویند مسوولان لبنانی تدابیر جدید و لازم را برای مقابله با این بیماری ندارند و در حد متوسط به این موضوع پرداخته اند اما مقام های دولت این کشور می گویند با تعطیلی مدارس و دانشگاهها ، اجتماعات ، مراکز تفریحی جمعی ، نشست ها و همایش های سیاسی و صنفی ، کنترل ورود و خروج افراد در مبادی فرودگاهی ، بندرگاهها ، مرزهای زمینی ، محدود کردن پرواز هواپیماهای کشورهای دارای اپیدمی کرونا ،ایجاد مراکزی برای قرنطینه ،نشر توصیه های بهداشتی در سراسر کشور و استفاده از کمک های سازمان بهداشت جهانی و چین در این زمینه به مقابله با این ویروس می پردازند.
بر اساس گزارش رسانه های لبنان، اکنون این کشور از مرحله مهار این ویروس خارج و به مرحله شیوع رسیده است.