بوشهر- ایرنا- کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن با استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین سی برای افزایش توان افراد در مقابله با این بیماری ضروری است.

نگار چاهی بخش روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های ویروسی و تشدید شرایط بیماری پس از ابتلا  قرار دارند.

وی ادامه داد: همه گروه‌های سنی می‌توانند تحت تأثیر ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرند اما سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی و کبدی، بیماران کلیوی، سرطان‌های تحت درمان، بیماران مصرف‌کننده کورتون و مبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: برای پیشگیری تغذیه‌ای از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و  کووید ۱۹ رعایت ۲ اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه‌ فرد اهمیت بسزایی دارد.

چاهی بخش گفت: منابع غذایی حاوی ویتامین C  علاوه بر گروه مرکبات به‌ویژه پرتقال خونی، لیموترش، لیموشیرین و نارنج می‌توان به انواع کلم، فلفل دلمه‌ای، انواع سبزی‌های برگ سبز مانند سبزی‌خوردن، انواع جوانه‌ها مثل جوانه ماش و گندم، کیوی و پیاز خام و شلغم اشاره کرد.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: علاوه بر ویتامین سی، ویتامین‌های آ، ایی و دی نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند.

وی یادآور شد: منابع غذایی ویتامین آ شامل سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج و موز، منابع حیوانی مانند زرده تخم‌مرغ، شیر و لبنیات بوده و منابع غذایی ویتامین ایی شامل انواع روغن‌های مایع گیاهی کانولا، گلرنگ، آفتابگردان و ذرت هستند.

وی افزود: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین دی که شامل شیر و لبنیات، تخم‌مرغ و ماهی‌های چرب است می‌توان به تقویت سیستم ایمنی کمک کرد همچنین منابع غذایی حاوی آهن و روی ازجمله انواع گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، انواع حبوبات، انواع سبزی‌ها، میوه‌های تازه، خشک‌شده و غلات کامل برای ارتقا سیستم ایمنی بسیار مهم است.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در بیماران تب‌دار به علت اینکه هر درجه افزایش دما باعث افزایش ۱۳درصد در میزان متابولیسم بدن شده ازاین‌رو توصیه می‌شود در دوران عفونت و تب مقدار بیشتر آب و مایعات به‌ویژه شیر و دوغ در حجم کم و دفعه‌های بیشتر برای جبران مایعات دفع شده از بدن مصرف شود.

چاهی بخش توصیه کرد: منابع پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، انواع حبوبات و لبنیات پاستوریزه در برنامه غذایی برای تأمین نیاز افزایش‌یافته بدن به پروتئین و منابع غذایی حاوی سدیم مانند سوپ‌های حاوی کمی نمک و پتاسیم مانند گوجه‌فرنگی، اسفناج، جعفری، لوبیا، کدوحلوایی و شیر و لبنیات برای تأمین سدیم و پتاسیم دفع شده از بدن مصرف شود.
وی گفت: ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار است به‌گونه‌ای که در دمای ۲۰ – درجه سلسیوس به مدت ۲ سال زنده می‌ماند و در دمای یخچال ( ۴ درجه سلسیوس) به مدت ۷۲ ساعت زنده می‌ماند اما خوشبختانه ویروس کرونا به دمای معمولی پخت ( معادل با ۷۰ درجه سلسیوس ) حساس است بنابراین برای کاهش آلودگی و ابتلا باید منابع حیوانی ( مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، شیر و تخم‌مرغ ) را قبل از مصرف به‌طور کامل پخت کرد.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: توصیه می‌شود به هنگام استفاده و آماده‌سازی مواد خام حیوانی ( شیر خام و گوشت یا سایر فرآورده‌های حیوانی ) به‌منظور جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی دست‌های خود را کاملا شسته و از تخته و چاقوی جداگانه برای خرد کردن گوشت خام و مواد غذایی پخته‌شده استفاده شود.