دکتر «شهریار مستوفی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه دستورالعملها در قالب بخشنامهای به همه واحدهای تولیدی و شرکتهای پخش ابلاغ شده است، افزود: مسوُولیت نظارت بر اجرای این الزامات بر عهده مدیرعامل و مسوُولان فنی است.
او به تشریح مواد این بخشنامه پرداخت و گفت: براساس این بخشنامه مواد اولیه خام نظیر فرآوردههای خام دامی و دریایی از واحدهای صنعتی و کشتارگاههای دارای مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح (سازمان دامپزشکی و سایر نهادهای مرتبط) تهیه شده و کنترل و نظارت کافی در زمان خرید و در طی حمل و نقل تا درب کارخانه تحت نظارت مسوُول فنی انجام شود.
وی اظهار داشت: مواد اولیه خام کشاورزی حتی الامکان از واحدهای صنعتی و یا کارگاهی دارای مجوزهای قانونی و یا از مراکز عرضه معتبر از سوی وزارت جهاد کشاورزی که تحت پایش و کنترلهای لازم است باید تأمین شود و تحت نظارت و کنترلهای دقیق مسوُول فنی حمل و نگهداری شوند.
او به رعایت نکات بهداشتی در حمل و نقل و توزیع نیز اشاره کرد و گفت: همه وسایل و ابزار مورد استفاده در حمل و نقل مواد اولیه و محصول نهایی به ویژه تانکرها و وسایل نقلیه با مواد ضدعفونی کننده مناسب، گندزدایی شده و سپس بارگیری انجام شود.
به گفته او سکوهای بارگیری و تخلیه، پالت ها و لیفتراکها قبل از جابه جایی با مواد مناسب ضدعفونی شوند و کارکنان و دست اندرکاران حمل و نقل باید مجهز به ماسک و دستکش بوده و تحت معاینات لازم قبل از ورود به محل کار قرار گیرند.
وی ادامه داد: در توزیع محصولات در سطح عرضه، ضمن تأکید به رعایت پوشش بهداشتی توسط پرسنل بخش و ضدعفونی خودروهای پخش محصولات، به منظور پیشگیری از تماس مستقیم افراد، از سبدهای قابل شستشو و یا کارتن به عنوان بستهبندی ثانویه و یا شرینگ نمودن محصولات استفاده شده و از قراردادن بسته و یا سبد در کف خیابان و معابر خودداری شود.
او در ادامه به رعایت نکات بهداشت عمومی و فردی در محل تولید و بستهبندی نیز اشاره کرد و گفت: غربالگری کارکنان در بدو ورود به محل کارخانه باید انجام شود و از ورود افراد مشکوک به علائم حاد تنفسی (بیماری کرونا ویروس) به محل کارخانه ممانعت به عمل آید.
دکتر مستوفی افزود: رعایت مقررات بهداشت فردی برای همه کارکنان به ویژه کارکنان مرتبط با سالنهای تولید، بستهبندی و انبار مواد اولیه و محصول باید به طور جدی و سخت گیرانه الزام شده و مورد پایش قرار گیرد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه تشریح این بخشنامه گفت: اجرای سختگیرانه مقررات نظافت و گندزدایی سطوح در همه اماکن و فضاهای مرتبط با تولید و انبارش با هدف کاهش احتمال مخاطرات مرتبط با بیماری الزامی بوده و باید در فواصل مناسب مورد پایش قرار گیرد.
وی تصریح کرد: واحد تولیدی و شرکتهای پخش باید مواد شوینده و ضدعفونی کننده و ملزومات بهداشت فردی از قبیل ماسک، دستکش و ... را به تعداد کافی تأمین نماید.
دکتر مستوفی در بخش پایانی سخنانش به رعایت عمومی برای همه واحدهای تولیدی، نگهداری و توزیع نیز تاکید کرد و گفت: آموزش کارکنان در زمینه کرونا، علایم و نحوه پیشگیری از ابتلا در دستور کار قرار گرفته و سوابق آن جهت ارائه به بازرسان وزارت بهداشت نگهداری شود.
او اضافه کرد: در صورت وجود موارد مشکوک به ابتلا در اعضای خانواده کارکنان، مستخدم برابر دستورالعمل قرنطینه اجازه حضور در محل کارخانه را ( تا سپری شدن مدت زمان قرنطینه) نخواهد داشت.
وی گفت: در صورت به کارگیری کارکنان فصلی و یا روزمرد دریافت کارت - بهداشت معتبر قبل از شروع به کار مورد تأکید مجدد قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکنون ۱۰۲ نفر در این استان به کرونا مبتلا شده اند که سه نفر از آنان جان خود را از دست دادند.
از ابتدای شناسایی ویروس کرونا تاکنون ۱۲ هزار ۷۲۹ و نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که در مجموع ۵۱۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و چهار هزار و ۳۳۹ مورد از ابتدا تاکنون بهبود یافتهاند.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار و با گسترش به اکثر کشورها به یک بحران جهانی تبدیل شده است.