لبنان همواره به مهد آزادی بیان و مطبوعات به ویژه در میان کشورهای عربی شهره بوده و رسانه های این کشور منشاء بسیاری از تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بوده و اینک در شرایط حساس و خطرناک کنونی نیز که بیماری کرونا از هر سو مردم و نظام سلامت این کشور را تهدید می کند، نقش مهم و موثری را برای مقابله با آن ایفا می کنند.
طی یک ماه گذشته روزی نیست که رسانه های لبنانی حتی جلوتر از مسوولان این کشور از موارد ابتلا، مراکز درمانی و پذیرش بیماران مبتلا به کرونا، عوامل شیوع، نشر توصیه ها و اطلاعیه های مربوط به رعایت نکات ایمنی و بهداشت به مردم و حتی اخطار به مسوولان نسبت به شیوع ویروس کرونا و راههای جلوگیری از آن مطلبی ننویسند.
دهها رسانه لبنانی از جمله روزنامه ها و مطبوعات السفیر، الانوار، الحیاة، المستقبل، الانباء، الاخبار، الدیار، النهار و الجمهوریه و مهمترین کانال های تلویزیونی نظیر اللبنانیه، المنار، ان بی ان، ال بی سی، المستقبل، ام تی وی، او تی وی و دیگر رسانه های این کشور با انتشار روزانه اطلاعیه ها، اخبار و تحولات مربوط به ویروس کرونا در لبنان و سایر نقاط جهان، مردم و مسوولان این کشور را در جریان آخرین تحولات مربوط به این بیماری خطرناک قرار می دهند.
روزنامه الانباء در شماره اخیر خود نوشته است: شیوع سریع و هراسناک ویروس کرونا در لبنان و کاستی های وزارت بهداشت، نبود ساختارهای لازم برای جلوگیری از شیوع و کمبودهای بهداشتی و درمانی باعث شده تا موارد ابتلا به این بیماری در لبنان طی روزهای اخیر افزایش یابد.
روزنامه الدیار هم نوشته است، امروز لبنان بر اساس اعلام وضعیت اضطراری در انتظار جلسه شورای عالی دفاع و مقامات است و از آنجا که کلمه اضطراری از یک مفهوم نظامی سرچشمه می گیرد، ترس در عموم مردم ممکن است ایجاد شود.
این روزنامه افزوده است که انجام ازمایش کرونا در لبنان اکنون حدود ۱۰۰ دلار هزینه دارد در حالیکه چنین آزمایشی پیش از این با ۱۰ دلار انجام می شد و این نشان می دهد که دولت لبنان نتوانسته امکانات رایگانی برای تشخیص و درمان بیماران مبتلا به کرونا را برای همه فراهم آورد.
روزنامه الشرق الاوسط نیز به خطر کرونا در سوریه پرداخته و نوشته است، دفتر ریاستجمهوری سوریه برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، سومین دور انتخابات پارلمانی را که قرار بود در ۱۱ آوریل (۲۳ فروردین) برگزار شود به ۲۰ ماه می (۳۱ اردیبهشت) موکول کرد.
روزنامه النهار نیز نوشت: "لبنان وارد یک وضعیت اضطراری شده و خیابان ها دیروز از حرکت خالی و مغازه های تجاری بسته بودند و نیروهای امنیتی برای تعطیلی مؤسسات گردشگری که به این تصمیم پایبند نیستند دست بکار شدند، کلیساها و مساجد برگزاری آیین های جمعی را به حالت تعلیق درآورند و شرکت هواپیمایی خاورمیانه از توقف بسیاری از پروازهای خود خبر داده است.
تاکنون نتیجه آزمایش ۹۳ نفر از ساکنان لبنان در مورد "ویروس کرونا" مثبت بوده و سه نفر هم جان باخته اند.
دولت لبنان مبلغ سه میلیون دلار از وام های بانک جهانی را برای تجهیز بیمارستان ها و مراکز تشخیص و درمان این بیماری اختصاص داده است.
گرچه برخی محافل رسانه ای و پزشکی می گویند، مسوولان لبنانی تدابیر جدید و لازم را برای مقابله با این بیماری ندارند و در حد متوسط به این موضوع پرداخته اند، اما مقام های دولت این کشور می گویند با تعطیلی مدارس و دانشگاهها، اجتماعات، مراکز تفریحی جمعی، نشست ها و همایش های سیاسی و صنفی، کنترل ورود و خروج افراد در مبادی فرودگاهی، بندرگاهها، مرزهای زمینی، محدود کردن پرواز هواپیماهای کشورهای دارای اپیدمی کرونا، ایجاد مراکزی برای قرنطینه، نشر توصیه های بهداشتی در سراسر کشور و استفاده از کمک های سازمان بهداشت جهانی و چین در این زمینه به مقابله با این ویروس می پردازند.
بر اساس گزارش رسانه های لبنان، اکنون این کشور از مرحله مهار این ویروس خارج و به مرحله شیوع رسیده است.
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳
تهران - ایرنا - رسانه ها در لبنان از گذشته تاکنون یکی از ارکان آگاهی بخشی در جامعه بوده و امروز نیز آنها در خط مقدم آگاه کردن افراد جامعه و حتی مسوولان در خصوص خطرات و راههای مبارزه با بیماری کرونا محسوب می شوند.