خورشید وسکویی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پرستاری نقش های مختلفی دارد، یکی از آنها نقش مراقبتی است که اکنون پرستاران کشور به شکل بسیار پیچیدهای و با سختیهای زیادی مشغول انجام این وظیفه هستند چون بیماری ناشی از ویروس کرونا هنوز یک بیماری ناشناخته است. میزان واگیر آن بالاست و به همین علت درصد بالایی از همکاران پرستار را مبتلا میکند.
وی ادامه داد: به هر حال پرستاران از زمانی که وارد این رشته می شوند این مسئولیت و این نقش را پذیرفته اند که باید در هر شرایطی از بیماران مراقبت کنند و اکنون به بهترین شکل در بیمارستانها از بیماران مراقبت می کنند. به همین علت به آنان مدافعان سلامت می گویند و با جان و دل و تمام قوا از بیماران مراقبت می کنند.
این پرستار گفت: البته پرستاران با توجه به دانش گسترده ای که دارند می توانند نقش های دیگری هم در مدیریت بحران کرونا ایفا کنند که یکی از آنها آموزش عمومی برای مردم است که بدانند چگونه می توانند از این بیماری دور بمانند، کمتر در معرض بیماری قرار بگیرند تا هم تعداد بیماران کمتر باشد و هم منابع کشور از بین نرود.
وسکویی افزود: اگر نتوانیم چرخه انتقال ویروس را بشکنیم و مردم مدام در معرض این ویروس و بیماری قرار بگیرند، تعداد زیادی از بیماران مجبور می شوند به بیمارستان مراجعه کنند و طول دوره اپیدمی طولانی تر می شود.
وی گفت: نقش دیگر پرستاران در این بحران نقش حمایتی است که اهمیت زیادی دارد، یکی از این کارها که خود من چند روزی است شروع کرده ام این است که با همکاران پرستارم که در روزهای اخیر به ویروس کرونا مبتلا شده و بیمار شده اند و اکنون در منزل هستند تماس بگیرم و از آنها حمایت کنم.
این پرستار افزود: باید تلاش کنیم که سازمانهای مردم نهاد را هم به میدان بیاوریم و به پرستاران و افراد دیگری که اکنون به علت بیماری ناشی از کرونا در منزل قرنطینه هستند خدماتی ارائه کنیم تا حداقل اگر خرید یا کاری بیرون از خانه دارند برای آنها انجام دهیم. از این افراد احوالپرسی کنیم و نشان دهیم که همه یک خانواده و در کنار هم هستیم.
وسکویی ادامه داد: اقدام دیگر ساماندهی داوطلبان است، عده زیادی از مردم به عنوان داوطلب فعال شده اند و برای تولید اقلام یا خدمات مختلف فعالیت می کنند. نکته مهم این است که باید فردی آشنا به مسائل بهداشتی باشد که این داوطلبان را راهنمایی کند که فعالیت آنها ایمن و سالم باشند و در یک بستر سلامت انجام شود.
وی گفت: حضور نیروهای آموزش دیده ای مثل پرستاران در کنار این داوطلبان می تواند کمک کند که آنان در محیط ضد عفونی شده فعالیت کنند یا تولیدات آنها به خوبی ضدعفونی و ویروس زدایی شده باشد تا خودشان در این شرایط دچار بیماری نشوند و خدای نکرده همزمان با یک کار خیرخواهانه موجب انتقال بیماری نشوند.
وی گفت: دانشجویان پرستاری هم می توانند در حوزه اطلاع رسانی عمومی و مراکز مشاوره ای در وزارت بهداشت یا جاهای دیگر کمک کنند.
این پرستار افزود: بنابراین پرستاران می توانند در نقش های مختلف مراقبتی، حمایتی، آموزشی و مدیریتی در دوران بحران کرونا کمک کنند اما به هر حال چون در کشور با کمبود پرستار مواجه هستیم فعلا اولویت پرستاران در ارائه خدمات مراقبتی در بیمارستانها و مراکز درمانی است چون تعداد بیماران هم زیادتر شده است و بیمارانی هستند که به مراقبت های بیشتری هم نیاز دارند.
وسکویی افزود: پرستاران در این شرایط سخت بی منت مشغول خدمت رسانی به بیماران هستند. جانشان را کف دستشان گرفته اند و برای حفظ سلامت جامعه جهادگرانه خدمت می کنند و از خدا می خواهم که تنشان بیمار نشود که خودشان نیاز به پرستار داشته باشند.