اگر بگوییم اتخاذ این ۲ رویه از سوی یک روایتگر خبر و تحلیلگر مسائل مختلف میتواند به شکست یا تداوم ویروس کرونا در ایران کمک کند ادعا نیست زیرا فراهم کردن زمینه برای رشد بذر امید در جامعه یا سیاه نمایی و ترویج ناامیدی میتواند در میزان استرس و درگیری ذهنی شهروندان مؤثر باشد. فراموش نکنیم که در بحرانها همواره سیاه نماییهای جهتدار وجود دارد و مردم جبهه دوست و دشمن را بهتر درک میکنند اما زمانی که سیاه نمایی آماری از جبهه خودی باشد و از طریق رسانههای مجازی گسترش پیدا کند، از بین بردن استرس و ترس انرژی زیادی صرف خواهد کرد.
رسانهها و کاربران شبکههای مجازی، خبر و شایعات را بدون هیچ روتوشی در جامعه منتشر میکنند و سیاست عوامپسندی در دستور کار آنها قرار دارد. این رسانهها در چنبره شهروند خبرنگارانی هستند که از حوزه نرم خبری کمترین اطلاعی دارند و تمرکز خود را بر سرعت ارسال یک پیام میگذارند. این ویژگی سبب شده تا اخبار تلگرامی در کمترین زمان ممکن با موجی از تکذیبها همراه باشد.
اما یک خبرنگار حرفهای جایگاه خود را تا مدیر کانال یا صفحه اینستاگرامی پایین نخواهد آورد بلکه از آمار خام و دستاول ارائهشده از سوی مسوولان گزارشی را به مخاطب میدهد که زوایای پنهان آن بیش از جمع و تفریق چند عدد ریاضی باشد. خبرنگاری که با مشاهده اعداد اولیه اقدام به انتشار کلی خبر بکند در دام کمیگرایی گرفتار خواهد شد و توانایی ارائه واقعیت آن گونه که باید را به مخاطبان ندارد.
در شرایط کنونی که شیوع ویروس کرونا به یک بحران ملی تبدیلشده، مسوولیت خبرنگار در هر حوزهای بیش از زمانهای دیگر است. شاید تصور این باشد که خبرنگار حوزه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بیش از دیگران از تاثیر کرونا بر بخشهای مختلف خبر تهیه میکنند اما در سوی دیگر ماجرا، خبرنگاران ورزشی نیز با حجم گسترده ای از خبر سرکار دارند که تمام اقشار جامعه مخاطب آن است.
همچنین خبرنگار حوزه ورزش به صورت روزانه با کسانی در ارتباط است که به خاطر موفقیتهای المپیکی و جهانی چهره مرجع برای قشرهای مختلف به شمار می روند. این ستاره های ورزشی میتوانند با رفتار خود در زمان بحران بر کنش شهروندان تاثیر زیادی داشته باشند. الگوهایی که با فعال شدن در «پویش اجتماعی سهم من از بحران کرونا» یک مسیر متفاوت برای پیشگیری از شیوع این ویروس را به جامعه ارائه خواهند کرد.
جهتدهی به رفتار ستارههای ورزشی و نشر اخباری از آنان در جهت روشهای خود مراقبتی میتواند زمان حضور ویروس کرونا را در ایران کوتاهتر کند. همچنین این خبرنگاران مسوولیت دارند تا در زمانی که لیگهای خارجی و داخلی تعطیل است با تهیه گزارش و یادداشتهای خبری جذاب اوقات فراغت جوانان را پر کنند. خبرنگاران ورزشی باید به تعطیلات لیگها بهعنوان یک فرصت نگاه کنند فرصتی که آنها را از انتشار خبر چندخطی و سرعت در اعلام نتایج دور و مباحثی مانند بررسی همهجانبه لیگها را در آنان پرورش دهد.
خبرنگاران حوزه ورزش همچنین از طریق مصاحبه و انتشار پیام بسیاری از قهرمانان ملی ایران به دنبال کاهش استرس ناشی از شیوع کرونا در ایران هستند انان در تلاشند تا به مردم القا کنند کنترل هیجان، استرس و ترس ناشی از این ویروس موجب خواهد شد تا میزان مقاومت بدنی شهروندان افزایش پیدا کند.