خرم آباد - ایرنا - کرونا آمد و علاوه بر ریه انسان ها قلب اقتصاد را نیز نشانه گرفت، همچون زنجیری به دور مشاغل پیچید و دست برخی را خالی گذاشت، اما هستند انسان هایی که خود را از میان این غل و زنجیر رها کرده و با انجام مسوولیت های اجتماعی خود نفس کرونا را به تنگ آوردند.

روزهای بهاری پایان اسفند ۹۸ خبری از بازار عید و شمع های رنگی دو طرف خیابان نیست، رفته رفته مهمان ناخوانده نوروزی را جدی گرفته ایم، میهمانی که برخلاف رسم همیشه نباید در را به رویش باز کنیم.

اما همه باور داریم کرونا آمده، در کوچه و خیابان پرسه می زند و علاوه بر تهدید سلامت شهروندان، بازار را کساد کرد و فعالان بخش خصوص نیز از این غول ویروسی در امان نمانده اند چراکه برخی واحدها مجبور به کاهش تولید شده اند، برخی نیمه تعطیل هستند، بازار فروششان کساد شده و بدون شک نگران چک ها و ضمانت هایی هستند که در قبال آن تعهد داده اند.

هرچند کرونا آمده تا نفس مردم را به تنگ آورد اما این بار فعالان اقتصادی هستند که به میدان آمده و با وجود مشکلات مالی پیش آمده همچنان مسوولیت های اجتماعی و انسانی خود را دنبال می کنند و سخاوت و مهرشان گلوی کرونا را می فشارد.

با توجه به حجم بالای مرداودات مالی فعالان بخش خصوصی پس شوک در بازار نیز تاثیر بسزایی در فعالیت های کلان این قشر دارد اما با این وجود هستند انسان هایی که کمک به همنوع را بر سود و زیان خود ارجح می دانند تا جاییکه برخی از این افراد علیرغم تملک واحد تولیدیشان توسط بانک، اما سهم خود را در کمک به حل بحران کرونا ایفا کرده اند.

در حالیکه این روزها همه برای ضدعفونی شهرها و روستاها بسیج شده اند، به نیازمندان کمک می کنند، افراد بیکار شده را حمایت می کنند و البته از نبود امکانات برای جامعه پزشکی و پرستاری دم می زنند فعالان بخش خصوصی پای کار آمدند تا بخش دیگری از بار بزرگ مبارزه با کرونا را بردارند، این افراد با هدف تهیه ملزومات و تجهیزات بیمارستانی لرستان پای کار آمده اند و اینگونه سهم خود را در تاریخ مقابله با کووید ۱۹ ثبت کرده اند.

هرچند این روزها صف خریدهای نوروزی از بین رفته اما صفوف مهربانی ایرانیان بهم پیوسته تر شده تا دریای مهر آنها آب پاکی را بر روی کووید ۱۹ بریزد و غم را از چهره بیماران، افراد بیکار شده و کادر درمانی نگران بزداید که در این راستا کمپین های حقیقی و مجازی متعددی شکل گرفته تا مقابله با این ویروس جهان شمول راحت تر شود.

پویش « نفس» که به ابتکار اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شکل گرفت خیلی زود راه خود را در لرستان محروم یافت و فعالان بخش خصوصی برای یاری کادر درمانی که دست آنها از ملزومات مقابله با کرونا خالی بود به میدان شتافتند.

احسان ناصر از فعالان اقتصادی حوزه گردشگری لرستان که وظیفه کارهای اجرایی پویش نفس را در استان بر عهده دارد می گوید:‌ فعالان اقتصادی لرستان با وجود زیان های بسیار و آینده مبهمی که پیش رو دارند اما شرایط حال را مدنظر قرار داده و با توجه به کمبودهای استان در حوزه تجهیزات و اقلام پزشکی به یاری کادر درمان شتافتند.

وی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:‌ بخش خصوصی استان به این باور رسیده که اکنون زمان فکر کردن به ضرر و زیان کسب و کار نیست چراکه باید تلاش کرد دامنه بحران کرونا در استان کم شود و هرچه زودتر پایان این شرایط را جشن گرفت.

وی افزود: برای اطلاع فعالان اقتصادی استان از پویش نفس، فراخوان زدیم که اعضای اتاق، تولیدکنندگان و بازرگان های لرستان پای کارآمدند و تهیه و تامین بیش از یک میلیارد تومان تجهیزات را متقبل شده اند.

وی تصریح کرد: البته تمامی لرهای مقیم سایر استان ها و خارج از کشور نیز به طور خاص برای پیوستن به این پویش دعوت شدند و تاکنون نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. 

ناصر توضیح داد: خیران اقتصادی استان تاکنون سه دستگاه تنفس مصنوعی( ونتیلاتور) جهت درمان بیماران کرونایی برای بیمارستان های خرم آباد، بروجرد و نورآباد اهدا کرده اند و یک دستگاه دیگر نیز در حال خریداری است.

وی قیمت تقریبی هر یک از این دستگاه ها را ۱۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت:‌ این تجهیزات قابل استفاده برای کودکان و بزرگسالان بوده که از محل منابع و کمک های اعضای اتاق و کارآفرینان بخش خصوصی خریداری و به بیمارستان های هدف ارسال شده است.

این فعال اقتصادی افزود:‌ اعضای پویش نفس در لرستان ۲۵۰ دست لباس مخصوص کادر درمانی برای بیمارستان الشتر ( بیشترین شیوع کرونا در لرستان مربوط به این شهر است)خریداری کردند و علاوه بر این، یکهزار عدد ماسک N۹۵ ، سه هزار عدد ماسک سه لایه جراحی و پنج دستگاه تب سنج  به طور مستقیم برای این مرکز درمانی ارسال شد.

ناصربا اشاره به اینکه  پرستاران در شرایط کنونی ایثار و جانفشانی می کنند تصریح کرد: بسیاری از فعالان خیر در این ماجرا بدهکار هستند و واحد آنها به دلیل بدهی تعطیل شده اما با وجود این مشکلات، در پویش نفس حضور یافته اند و برای تامین تجهیزات بیمارستانی دریغ نکرده اند.

وی گفت: این اقدامات فعالان اقتصادی لرستان در حالی است که امور دیگری همچون کمک به نیازمندان را در دستور کار دارند و بسیاری از آنها با وجود تعطیلی در اسفندماه اما حقوق کارگران خود را تامین و پرداخت کرده اند .

وی ادامه داد: در حال حاضر بخش خصوصی و فعالان اقتصادی لرستان همچون زمان جنگ فارغ از هرگونه گرایش سیاسی، اجتماعی و نگرش های فکری وارد میدان مبارزه با ویروس کرونا شده اند و بدون نام و نشان در حال انجام وظیفه انسانی خود هستند.

این فعال اقتصادی اظهار داشت: واحدهای تولیدات بهداشتی لرستان به صورت سه شیفت فعال شده اند، برخی واحدهای آرایشی و بهداشتی نیز خطوط تولید خود را متناسب با نیاز میدان مبارزه با کرونا تغییر داده اند و دسته دیگر نیز از منافع مالی خود گذشته و برای حفظ جان کارگران، واحد را تعطیل کرده و کمک های مالی خود را به پویش نفس اهدا کرده اند.

ناصر همچنین با اشاره به درگذشت خیر لرستانی مرحوم محمدجعفر قاضی فرزند آیت الله شیخ مهدی قاضی بر اثر بیماری کرونا گفت: پیش از درگذشت این خیر نیک اندیش، در جلسه ای با وی و امام جمعه خرم آباد در خصوص چگونگی کمک به استان تصمیم گیری شده بود که متاسفانه این خیر نام آشنای استان خود درگیر کویید ۱۹ شد .