این افراد پرسیده اند مگر زیانهای اقتصادی و اثرات روانی شیوع ویروس کرونا، دیگر افراد جامعه را که وام گرفتهاند از تاثیرات مخرب خود در امان نگه داشته است؟
به گفته آنان این مصوبه موضوع تبعیض یا نادیده گرفته شدن را تداعی می کند که از درد کرونا بدتر است و برای رفع این شبهه باید تعویق اقساط وام شامل حال همه اقشار شود.
کریم ریگی زادگان رییس شورای هماهنگی بانک های استان فارس بیست و چهارم اسفند ۹۸ به ایرنا گفت: رستورانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها ،هتلها، هتلآپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی خدمات بینراهی، صنایع دستی و حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوایی، جادهای، ریلی و دریایی شامل تعویق اقساط وام میشوند.
همچنین دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، مراکز تولید و توزیع پوشاک، مراکز تولید و توزیع کیف و کفش، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه، مراکز و مجتمعهای ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمعهای فرهنگی و آموزشی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی نیز از دیگر کسب و کارهایی است که از مصوبه تعویق در پرداخت اقساط تسهیلات بهرهمند شدند.
تجدید نظر شود
یکی از کارمندان بخش خصوصی با بیان اینکه کجاست گوش شنوا به ایرنا گفت: متاسفانه همیشه یک عده خاصی هر نوع تسهیلات شامل حالشان می شود اما مگر ویروس کرونا جان و اموال دیگر افراد را که از این مصوبه جدا شدند تهدید نمی کند؟
معصومه عقیلی افزود: چرا کارگران، کارمندان و قشر ضعیف جامعه که وام گرفته اند از این مصوبه غربال شدهاند و انتظار داریم در این تصمیم تجدید نظر شود.
کرونا بیکارم کرد، با اقساط وامم چه کنم؟
یک کارگر ساده ساختمانی هم به ایرنا گفت: از زمانی که ویروس کرونا در فارس شیوع پیدا کرد از صبج برای یافتن کار به دروازه کازرون شیراز و چندین مکان دیگر این شهر می روم اما موفق نشدم و نمی دانم با اقساط وامی که گرفتهام چه کار کنم؟
محمد جوانمردی ادامه داد: هنوز موفق نشدهام مواد و لوازم ضد عفونی برای خانوادهام تهیه کنم چرا که بیکارم و ترس این دارم که چگونه وام پرداخت کنم و شنیدهام که وام اقساط تعدادی از صنوف به تعویق افتاده که شامل حال من کارگر نمی شود امیدوارم به فکر ما هم باشند و تجدید نظر کنند.
درد بدتر از کرونا
یک مربی فوتبال هم با بیان اینکه اجاره منزل و اقساط وام در این روزها که کارها کساد شده است، از کجا بیاوریم، افزود: درد این مصوبه که شامل حال افراد کم درآمد نمی شود از درد کرونا بدتر است.
سید حجت الله محسنی ادامه داد: شغلم ورزشی است و همیشه در اسفندماه که ثبت نام ترم بهاره مدرسه فوتبال شروع می شد یک پولی دستمان را می گرفت اما یک ماه است که کار نکردهایم، اجاره دفتر، کرایه خانه، خرید مایحتاج شب عید، خرید گران مواد و لوازم ضدکرونا و اقساط وام هم روی دستمان مانده است و امیدوارم مسوولان ما را هم در نظر بگیرند.
وی گفت: متاسفانه با یک وضع ناجوری و با ترس کرونا باید به استقبال عید نوروز برویم و ای کاش بانکها اقساط وام اینگونه افراد را ۲ ماه به تعویق می انداختند و بانکمرکزی هم باید به فکر همه آحاد مردم و نه یک قشر خاص باشد.
اعتراض دارم
کارمند اداره کل ورزش و جوانان هم گفت: در این شرایط که ترس از کرونا داریم اعتراض خود را نسبت به عدم تعویق بازپرداخت اقساط وام کارمندی را که گرفتهام اعلام می دارم.
قهرمان نوروزی ادامه داد: نمی دانم دغدغه کمبود و گرانی لوازم و مواد ضد عفونی برای مبارزه با کرونا داشته باشم و یا اینکه نگران بازپرداخت اقساط وامم باشم.
وی اضافه کرد: از تصمیم گیران بانک مرکزی می خواهم به فکر اقشار کم در آمد همچون کارمندان و کارگران باشند و اقساط وام آنها را همچون دیگر اصناف با تاخیر ۲ ماهه و یا سه ماهه دریافت کنند و همه را با یک چشم ببینند.
هیچ توجیهی ندارد که بخواهند تبعیض قایل شوند
کارمند دیگری که برای بخش خصوصی کار می کند هم به ایرنا گفت: به نظر می رسد کسانی که چنین تصمیمی گرفتهاند به فکر رفاه حال کارمندان و کارگران نبودهاند و هیچ توجیهی هم ندارد که بخواهند تبعیض قایل شوند.
احمد تولایی ادامه داد: شاید آنها تصور کردهاند که کارکنان فقط کارمندان دولت هستند که ماهیانه حقوق دریافت می کنند اما کارمندان و کارگران بخش های خصوصی که به تبع همین وضعیت اقتصادی پیش آمده، کارفرمایان حقوقی به آنها نمی دهند پس باید اقساط وام خود را چگونه پرداخت کنند؟
وی بیان کرد: در آستانه سال نو و ترس از ویروس کرونا با مواد و لوازم ضد عفونی گران، اقساط وام هم باید پرداخت کنیم و این دردی است که بر تن این قشر آسیب پذیر باقی می ماند و امیدوارم در این تصمیم تجدید نظر شود چرا که کرونا دیگر سووال نمی کند که تو کارگری و یا کارمند و یا افراد خاص.
کارگران روزمزد که بیکار شدند باید چه کار کنند؟
سرپرست باشگاه خلیج فارس شیراز هم گفت: جای این پرسش باقی می ماند که کارگرانی که به صورت روزمزد کار می کنند و هم اینک به دلیل شیوع بیماری کرونا چندین هفته است که بیکار شده اند، باید چه کار کنند؟
علیرضا سلطانی بیان داشت : آنها باز پرداخت وام خرید کالا ، وام کارت های اعتباری و دیگر تسهیلاتی را که دریافت کردهاند روی دستشان باقی مانده اما تصمیم گیران انگار فقط به فکر کارفرماها بودهاند که جای تاسف دارد.
بانک مرکزی تجدید نظر کند
رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان پاسارگاد هم گفت: بجز عدهای خاص که در رفاه بسر میبرند که تعداد آنها کمتر ازپنج درصد از کل جمعیت بیش نیست، به نظر میرسد تمهیداتی که بانک مرکزی برای به تعویق افتادن وام اندیشیده باید تغییر کند و همه اقشار را درنظر بگیرد.
مهدی جعفری ادامه داد: وضعیت بد اقتصادی که با شیوع بیماری کرونا در کشور حاکم شده همه قشرها را متضرر کرده و اینکه در شرایط فعلی آن دسته که وامهای کلان با سودهای کم دریافت نموده اند از این مصوبه بهره بیشتری میبرند کاملا بی انصافی است و این فاصله طبقاتی باید از بین برود.
وی گفت: مردم در این روزها که نگرانی کرونا را دارند و در آستانه سال جدید هم هستند نباید نگران پرداخت هزینه های آب و برق، گاز، تلفن و اقساط وام خود باشند و سیاستهای دولت می تواند کارگشا باشد تا قشر آسیب پذیر بیشتر آسیب نبینند.
براساس آخرین آمار منتشر شده، در ۲۴ ساعت گذشته(یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸) آزمایش تشخیص کرونا برای ۲۵ نفر در استان فارس مثبت شده و در مجموع شمار مبتلایان به کرونا در این استان به ۲۶۸ نفر رسیده است.
علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نیریز، اقلید، خرمبید، استهبان، داراب، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده ، مرودشت، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، سرچهان و کوار بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شدهاند.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تا کنون ۱۳ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به بیماری کرونا مبتلا شدهاند که چهار هزار و ۵۹۰ نفر بهبود یافته و ۷۲۴ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.