سنندج - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: تامین و حفظ سلامت مردم اولویت است بنابراین باید همه ارگان‌های دولتی و مردم برای تحقق این امر مهم بویژه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بسیج و متحد شوند.

حسین خوش اقبال شامگاه یکشنبه در نشست با اعضای شورای تامین و ستاد بحران شهرستان سقز اظهار داشت: امروز کشور درگیر جنگی فراگیر قرار گرفته و ویروس کرونا تمام استان‌ها را مورد تهاجم قرار داده است.

وی روزهای کنونی، را ایامی حساس، مانند دوران جنگ تحمیلی توصیف کرد و افزود: مسوولان در کنار همدلی ایجاد شده بایستی دغدغه و نگرانی ها را به مردم طوری انتقال دهند که باعث ترس و هراس نشود.

خوش اقبال با بیان اینکه در این جنگ، پرستاران و کادر درمانی جهادگران بی‌دفاع خط مقدم مبارزه با کرونا هستند، تاکید کرد: وظیفه ملی، میهنی و استانی ماست که با تمام وجود از این کادر مجرب و با دانش حمایت کرده و با رعایت بهداشت فردی، زنجیره ویروس کرونا را قطع کنیم.

وی یادآور شد: عاجزانه از اقشار مختلف مردم خواهش می‌کنم تا حد امکان در منازل خود باقی مانده تا این ویروس که تمام کشور را درگیر خود کرده، هر چه زودتر از بین برود.

وی خطاب به مسوولان گفت: باید در برابر تک تک افراد جامعه خود را مسوول و پاسخگو بدانیم و اقدامات سخت گیرانه برای حفاظت از جان مردم را  در اولویت قرار دهیم.

خوش اقبال با اشاره به اینکه در آستانه نوروز قرار داریم، اضافه کرد: ورودی ها استان کنترل می شود و در صورتی که مهمان غیر استانی داشته باشیم خودرو آنان متوقف و سرنشینان در صورت داشتن علایم ویروس قرنطینه می‌شوند.

وی با اشاره به جوسازی و بداخلاقی در فضای اطلاع رسانی و بیان اینکه تاکنون رسانه های معاند در بحث کرونا نتوانسته اند میدانداری کنند، افزود: مردم اخبار و آمار اطلاعات را از طریق دانشگاه علوم پزشکی، رسانه های رسمی و معتبر و صدا و سیما رصد و دریافت کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان اضافه کرد: از مردم شهرها و روستائیان درخواست داریم به دلیل شدت شیوع این بیماری، امسال جشن نوروز را در کنار خانواده برگزار و از حضور در تجمعات خودداری کنند.

خوش اقبال با اشاره به اینکه کشورمان نه تنها در تحریم اقتصادی است بلکه دشمنان در بخش تجهیزات پزشکی و درمانی نیز ما را تحریم کرده اند، اظهار داشت: با توکل به الطاف الهی، تدبیر مقام معظم رهبری و اقدامات دولت و همراهی مردم از این بحران سخت هم عبور خواهیم کرد.

نهادهای دولتی و مردم برای مبارزه با کرونا بسیج شدند

فرماندار ویژه سقز هم با تشریح اقدامات انجام شده، تلاش حوزه بهداشت و درمان، کمپین های مردمی، ستاد بحران و اصحاب رسانه را ستود و گفت: تمام نهادهای دولتی و غیر دولتی و مردم برای مبارزه و پیشگیری از کرونا بسیج شده و این همراهی و همکاری تا ریشه کنی این بحران ادامه دارد.

کامیل کریمیان تاکید کرد: از اولین روز شروع این بیماری در شهرستان، تمهیدات لازم برای تعطیلی اجتماعات، مدارس، مساجد و دانشگاه اتخاذ و اجرایی شد.

وی اظهار داشت: در سطح شهرستان محدودیت هایی برای شیوع این ویروس و در امان ماندن مردم از جمله تعطیلی صنوف و بازار غیر از مشاغلی که مایحتاج ضروری مردم را تهیه می کنند، اتخاذ شد و این روند تا کنترل کامل و خروج از این شرایط با در نظر گرفتن وضعیت خاص ادامه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: تعطیلی دفاتر پیشخوان، دفاتر اسناد رسمی، توقف آزمایش زوجین و ممنوعیت اسباب کشی منازل از دیگر محدودیت های ایجاد شده در این شهرستان است.

فرماندار ویژه سقز یادآور شد: مرکز رفاهی آموزش و پرورش و زائرسرای سپاه دو نقاهتگاهی هستند که برای قرنطینه احتمالی بیماران ترخیص شده از مراکز درمانی در نظر گرفته شده است.

 تنها راه مبارزه به کرونا، شکست چرخه آن است

مدیر شبکه بهداشت و درمان سقز نیز با بیان اینکه این بیماری یا باید از طریق درمان ریشه کن شود یا چرخه آن شکسته شود، اظهار داشت: بدلیل اینکه درمان موثر برای این بیماری کشف نشده تنها راه نابودی ویروس کرونا، شکست چرخه آن است.

دکتر انور بهرامی ادامه داد: شکست چرخه این بیماری از طریق خود مراقبتی و جلوگیری از برپایی اجتماع هاست که کماکان از مردم انتظار داریم که این موارد ر رعایت کنند.

وی یادآور شد: مقامات بهداشتی کشور چین اعلام کرده اند در صورتی که در این کشور چرخه بیماری شکسته نمی شد ۷۹۰ میلیون نفر به کرونا مبتلا می شدند.

بهرامی اضافه کرد: الان ۵۸ بیمار در بیمارستان امام و ۱۵ بیمار در بیمارستان تامین اجتماعی سقز بخاطر ابتلا با داشتن علایم این ویروس بستری هستند.

سرپرست شهرداری سقز هم اظهار داشت: با وجود کمبود منابع مالی، شهر گندزدایی شده که در این راستا کمک های ادارات و ستاد بحران و کمپین های مردم به شهرداری برجسته است.

کیوان شهلایی با اشاره به اینکه سقز به کانون کرونا در کردستان تبدیل شده است، خواستار تخصیص اعتبار برای تهیه مواد ضد عفونی کننده شد.

حسام الدین سعیدیان، رئیس شورای شهرستان هم گفت: تمام روستاهای شهرستان سقز گندزدایی شده و تذکرات و یادآوری لازم برای دوری کردن از تجمع و برگزاری اجتماعات نیز به مردم داده شده است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز هم گفت: کالاهای اساسی در شهرستان تامین شده و هیچگونه کمبودی نداریم ضمن اینکه میوه شب عید هم آماده توزیع است.

بهنام میرزایی افزود: از تعداد ۴ واحد تولید کننده محلول های ضدعفونی کننده در شهرستان سقز، ۲ واحد در سقز مشغول تولید برای شهرستان های سقز، بانه و دیواندره هستند.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.