تهران-ایرنا-روزنامه "عکاظ" چاپ عربستان یکشنبه شب تأیید کرد که در ادامه بگیر و ببندهای دستگاه حاکم بر این کشور ،۲۹۸ مقام دیگر سعودی به اتهام فساد بازداشت شده‌اند.

به گزارش تارنمای این روزنامه سعودی، افراد بازداشت شده شامل افسران ارتش و پلیس این کشور  هستند که به اتهام رشوه‌خواری، فساد و سوء استفاده از مناصب خود بازداشت می‌شوند.

کمیته نظارت و مبارزه با فساد عربستان سعودی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مجموع مبلغی که این افراد در طول تحقیقات اولیه به آن اعتراف کرده‌اند، ۳۷۹ میلیون ریال (۱۰۱ میلیون دلار) است.

براساس گزارش این کمیته ، همچنین ۱۶ نفر از بازداشتی‌ها مرکب از هشت نفر از افسران ارتش شاغل و بازنشسته هستند که به اتهام رشوه، پولشویی و سوء استفاده از قراردادهای دولتی در وزارت دفاع در میان سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ بازداشت می‌شوند.

این کمیته همچنین اعلام کرد که ۲۹ تن از افراد بازداشت شده از مسؤولان وزارت کشور در منطقه الشرقیه هستند و نام سه افسر با درجه سرهنگی و یک افسر با درجه سرلشکری و یک افسر دیگر با درجه سرتیپی در میان بازداشت شدگان دیده میشود.

پادشاه عربستان ۱۳ آبان ماه ۹۶ دستور تشکیل کمیته فساد به ریاست پسرش محمد را داد که طی آن ده‌ها نفر از شاهزادگان و مسئولان فعلی و پیشین سعودی بازداشت شدند.

مقام‌های نظامی سعودی جمعه دو هفته پیش نیز "احمد بن عبدالعزیز" و "محمد بن نایف" از شاهزاده های خاندان سعودی که دارای بیشترین بخت برای جانشینی پادشاه کنونی عربستان هستند، پس از ورود و تفتیش منزل آنها، بازداشت کردند.

پیشتر در سال ۱۳۹۶ سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در حکم حکومتی، شاهزاده بن نایف را از ولیعهدی این کشور خلع و فرزند خود را به جای وی منصوب کرده بود.

احمد بن عبدالعزیز نیز برادر شاه سعودی است که در نوامبر ۲۰۱۷ (آذر ۱۳۹۶) و ساعاتی پیش از بازداشت ۱۱ نفر از شاهزادگان توسط بن سلمان، موفق به فرار و عزیمت به آمریکا شده بود.

سازمان های حقوق بشری بر این باورند که بازداشت‌های خودسرانه عربستان بیشتر  با هدف حذف رقیبان ولیعهد سعودی برای جانشینی پدر صورت می‌گیرد تا اقدامی که رسانه های دولتی سعودی از آن به عنوان پرونده مبارزه با فساد تعبیر می کنند.