غلامحسین مهرعلیان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به محدودیت داروخانه هایی که داروها و نسخه های بیماران مبتلا به کرونا را توزیع می کردند و ازدحام مردم در یکی از این داروخانه ها از امروز تعداد این مراکز به هشت داروخانه در تهران افزایش می یابد و اسامی این داروخانه ها در سایت وزارت بهداشت اعلام می شود.
مدیر کل نظارت بر دارو سازمان غذا و دارو گفت: توزیع این داروها در داروخانه های منتخب تهران فقط برای بیماران بستری در بیمارستانها خواهد بود و برای بیماران سرپایی حذف می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که اکنون چه داروهایی برای افراد مبتلا به کرونا تجویز می شود، گفت: برای بیمارانی که به صورت سرپایی درمان می شود هیچ دارویی تجویز نمی شود. داروی «اوسلتامیویر» (oseltamivir) یا «تامیفلو» که برای درمان آنفلوانزا کاربرد دارد و قبلا برای درمان کرونا هم تجویز می شد از خط درمان کرونا خارج شده و تجویز این دارو برای کرونا ممنوع شد.
مهرعلیان در پاسخ به این پرسش که برخی داروخانه ها داروهای بیماران خاص و صعب العلاج را در کنار نسخه های داروهای بیماران کرونا توزیع می کنند و این امر احتمال ابتلای این بیماران به ویروس کرونا را تشدید می کند گفت: تلاش می کنیم داروخانه های توزیع بیماران کرونایی از بیماران خاص جدا باشد.
بیماری کووید ۱۹ ناشی از ویروس کرونا هنوز داروی مشخصی ندارد و پزشکان در ایران و کشورهای دیگر از داروهای درمان بیماری های دیگر از جمله داروهای ضد ویروس ایدز یا داروهای درمان مالاریا یا آنفلوانزا برای بهبود این بیماران استفاده می کنند.
روز گذشته ویدئویی منتشر شد که در یکی از داروخانه های شمال تهران ازدحام جمعیت برای تهیه داروهای نسخه شده برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا دیده می شد، افرادی که در صف بیرون داروخانه ایستاده بودند، معتقد بودند قبلا داروخانه ۲۹ فروردین هم این داروها را عرضه می کرد اما این داروخانه نیز دیگر داروهای مورد نیاز بیماران کرونا را ندارد. تعدادی از بیماران پیوندی و خاص نیز از که از گذشته داروهای خود را در این داروخانه دریافت می کردند از اینکه در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار گرفته بودند، گلایه داشتند.