بیماری کرونا تاکنون جان سه نفر را در لبنان گرفته و بیش از ۱۰۰ نفر را گرفتار کرده و صدها نفر نیز در نوبت آزمایش های پزشکی قرارگرفته اند تا مشخص شود به این ویروس مبتلا شده اند یا خیر.
این موضوع سبب درگیر شدن دولت ، نهادهای مدنی و مردم لبنان با موضوعات مختلف این معضل نوظهور شده که یکی از مهمترین آنها تامین هزینه های مالی است .
این در شرایطی است که دولت لبنان بابت انباشت بدهی های گذشته خود به طلبکاران داخلی و خارجی ۹۰ میلیارد دلار باید بپردازد که توان آن را ندارد و حتی نتوانسته یکی از اقساط بدهی خود را که سررسید آن فرارسیده، پرداخت کند.
با این حال برخی مقام های دولت لبنان در اعلام همبستگی با ملت، پزشکان، پرستاران و کادر درمانی بیمارستانها و مراکز پذیرش این بیماران اقدام شایسته ای کرده و یک ماه از حقوق خود را به بودجه پیشگیری و درمان این بیماری اهدا کرده اند .
به گزارش پایگاه خبری " لبنان ۲۴ " ، دکتر "حمد حسن " وزیر بهداشت و درمان و خانم " منال عبدالصمد " وزیر اطلاع رسانی لبنان پیشقراولان این اقدام انسانی هستند و منابع رسانه ای لبنان پیش بینی می کنند در روزهای آتی شماری بیشتری از مقام ها و مسوولان دولتی و غیر دولتی وارد این کمپین انسانی شوند.
دولت لبنان مبلغ سه میلیون دلار از وام های بانک جهانی را برای تجهیز بیمارستان ها و مراکز تشخیص و درمان این بیماری اختصاص داده است.
"حسان دیاب" نخست وزیر لبنان یکشنبه شب در جلسه اضطراری که برای مقابله با ویروس کرونا تشکیل شده بود، اعلام کرد که بسیج عمومی از نیمه شب یکشنبه تا ۲۹ مارس (۱۰ فروردین) اعمال میشود.
وی از تمام لبنانی ها خواسته است برای محصور کردن ویروس کرونا و شکست آن در آماده باش کامل قرار داشته باشند.
نخست وزیر لبنان همچنین گفته است : دست اندرکاران مبارزه با این بیماری با اتخاذ راهبردهای علمی و عملی موفق شده اند روند شیوع ویروس کرونا را در لبنان کاهش دهند.
دولت لبنان همچنین از بسته شدن فرودگاه بینالمللی "رفیق الحریری" و تمام بنادر و گذرگاه های زمینی این کشور از پنجشنبه آینده تا ۲۹ مارس (۱۰ فروردین) خبر داده است.
دولت لبنان همچنین عوارض گمرکی تمامی مواد و تجهیزات ضروری پزشکی برای مقابله با ویروس کرونا را لغو کرده و تمام مدارس، دانشگاهها، ادارات دولتی، خصوصی و مراکز عمومی تا دهم فروردین تعطیل خواهد بود.