به گزارش روز دوشنبه سی ان ان، اظهارات اخیر کارشناسان حوزه پزشکی در آمریکا و موضع گیری های دونالد ترامپ در مورد وضعیت ویروس کرونا در آمریکا متفاوت بوده است.
کارشناسان هشدار داده اند که اگر اقدامات جدی بیشتری انجام نشود و همه شهروندان به کمپین مبارزه جدی با کرونا نپیوندند، صدها هزار آمریکایی ممکن است به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست بدهند. این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همچنان معتقد بوده اوضاع به شدت تحت کنترل است.
کارشناسان حوزه پزشکی در آمریکا معتقدند شتاب شیوع کرونا در این کشور جدی است و در صورت جدی نگرفتن آن بنیان های این کشور(نظام بهداشتی، اقتصاد و سیاست) آمریکا به شدت تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.
شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۳۷۷۷ نفر افزایش یافته که ۶۹ مورد فوتی داشته است. این در حالی است که آمار مبتلایان هفته گشته ۴۵۷ نفر گزارش شده بود و این نشان از شدت بحران بوده که ممکن است هفته ها به اوج خود نرسد.
در این شرایط ترامپ روز گذشته(یکشنبه) در توئیتی عنوان کرد که همه تمرکز کاری اش بر وضعیت اضطراری اعلام شده در آمریکا به دلیل کرونا نیست.
این در حالی است که دکتر آنتونی فائوسی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های واگیردار در موسسه ملی بهداشت آمریکا هشدار داد، اگر شهروندان آمریکایی به طور کامل خود را قرنطینه نکنند و فاصله با افراد را رعایت نکنند، آمریکا با بحرانی مشابه شرایط ایتالیا مواجه خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا ممکن است صدها هزار آمریکایی به خاطر کرونا جان خود را از دست بدهند، گفت: بله ممکن است این اتفاق رخ دهد و حتی شرایط بدتر شود.
دکتر فائوسی تاکید کرد که محدودیت های بهداشتی پیشنهادی برای فعالیت های روزمره افراد با هدف تلاش برای جلوگیری از وخامت اوضاع اعلام شده است.
این پزشک آمریکایی گفت: اگر در این شرایط مانند همیشه به زندگی روزمره مان ادامه دهیم و اوضاع را جدی نگیریم، آمار تلفات ممکن است بالا شود.
رئیس جمهوری آمریکا که تا همین چند روز پیش اپیدمی کرونا را با آنفولانزا مقایسه میکرد اکنون وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده است، امری که امکان استفاده از منابع فدرال برای مبارزه با کرونا را فراهم میآورد. دولت ترامپ طی روزهای گذشته به شدت برای اعلام وضعیت اضطراری تحت فشار بود.
ترامپ بعدازظهر جمعه ۲۳ اسفند در سخنانی با دفاع از تصمیم اخیر خود مبنی بر ممنوعیت سفر از کشورهای اروپایی به جز بریتانیا به ایالات متحده، این تصمیم را در راستای حفاظت از مردم آمریکا عنوان کرد و گفت که سازمان جهانی بهداشت نیز بر آن صحه گذاشته است.
دونالد ترامپ حتی اخیرا ویروس کرونا را دستمایه شوخی قرار داده. او در جمع خبرنگاران درباره ویروس کرونا گفت: «شما باید با ویروس کرونا همانطوری برخورد کنید که وقتی آنفولانزا گرفتهاید.» او سپس خطاب به پزشکانی که اطراف او ایستاده بودند از گفت: «آیا اینطور نیست؟»
کارشناسان امور بهداشتی درآمریکا به دولت ترامپ برای ناچیز خواندن بحران شیوع کرونا و تاخیر در انجام تست ویروس کرونا به شدت انتقاد کردند. به نظر می رسد ترامپ در مقابله با کرونا نیز همان روش مدیریتی آشفته خود را در پیش گرفته است.
براساس آخرین اطلاعات جهانی تاکنون ۱۶۹هزار و۷۱۹ نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده اند که ۶,۵۱۸ فوتی داشته و ازاین آمار بیش از ۷۷ هزار نفر بهبود یافته اند.