اسلام آباد - ایرنا - این روزها در جای جای پاکستان سخن از خطر شیوع کرونا در میان است و اخبار مربوط به این ویروس و یا شناسایی مبتلایان آن به صدر گزارش همه شبکه های خبری پاکستان و سایر رسانه های چاپی و الکترونیکی این کشور تبدیل شده، اما همزمان مقامات پاکستانی، شخصیت های محبوب سیاسی، ورزشی، سینمایی و فرهنگی این کشور از مردم خود می خواهند که ترس را کنار گذاشته و تدابیر احتیاطی را به کار ببندند.

این روزها بیشترین آگهی هایی که در شبکه ها و روزنامه های پاکستان دیده می شود مختص به هوشیار بودن مردم در برابر کرونا و عمل به تمهیدات ابلاغی از سوی مسئولان است.

براساس آخرین آمارهای اعلام شده، شمار بیماران کرونایی در این کشور به ۱۰۰ نفر نزدیک شده و افزایش مبتلایان به این ویروس همه گیر سرعت جهشی در این کشور پیدا کرده است.

نکته بسیار جالبی که خود پاکستانی ها نیز به آن اذعان دارند این است که کرونا باعث شده تا اقشار مختلف مردم در جامعه توجه جدی نسبت به رعایت بهداشت شخصی و اطرافیان خود داشته باشند.

هرچند وضعیت سلامت و بهداشت در برخی از شهرهای پاکستان تعریف چندانی ندارد و شاید توجه به افزایش ضریب ایمنی و رعایت بهداشت به رغم اوضاع نابسمان در برخی از مناطق سخت باشد، اما شخصیت های پاکستانی خطاب به مردم خود می گویند که ویروس کرونا فرصتی است تا مردم به فکر بهداشت خود باشند و احتیاط را به جای ترس از ویروس رعایت کنند.

دعوت سلبریتی ها پاکستانی از مردم برای احتیاط و قرنطینه خانگی

شخصیت های محبوب سینما و تلویزیون در پاکستان نیز این روزها به پویش های مردمی جهت آگاهی نسبت به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا پرداخته و سعی دارند تا مردم را متقاعد کنند که باید مراقب خود و هم نوعان خود باشیم.

«علی ظفر» آهنگساز و خواننده مشهور پاکستانی با انتشار آهنگی ویژه احتیاط در برابر کرونا از مردم کشورش خواست تا در این زمان دشوار مراقب خود باشند، دست های خود را در طول روز بارها با صابون شسته و با عزم همگانی کرونا را شکست دهند.

پاکستان با منابع کم مصمم به شکست کروناست

شخصیت های سیاسی پاکستان از جمله «عارف علوی» رئیس جمهوری، «عمران خان» نخست وزیر و «فواد چودری» وزیر علوم و فناوری این کشور در حساب های شخصی خود در شبکه های اجتماعی مردم را به رعایت بهداشت ترغیب می دهند.

وزیر علوم و فناوری پاکستان می گوید: مردم نباید نا امید باشند، باید ترس را کنار گذاشته و به رغم منابع کم در کشور باید در کنار هم کرونا را شکست دهیم.

عارف علوی رئیس جمهوری پاکستان که خود نیز همزمان به عنوان یک سیاستمدار پزشک متخصص نیز است، از هموطنانش خواسته تا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا نکات ایمنی را رعایت کند.

وی به کودکان و افراد کهن سال در پاکستان توصیه کرد تا جهت احتیاط بیشتر از حضور در نمازهای جمعه و جماعت خودداری کنند. افرادی نیز که مشتاق به اقامه نماز جمعه و جماعت هستند حتما قبل و بعد از نماز با مایع ضدعفونی کننده دست های خود را شسته و از دست دادن و روبوسی با دیگران اجتناب ورزند.

همکاری مردم با دولت علیه کرونا

همزمان با تصمیم اخیر دولت پاکستان برای تعطیلی مدارس و همچنین جلوگیری از برگزاری مراسم در تالارهای عروسی و ممنوعیت سایر برنامه های مردمی، شبکه های خبری این کشور گزارش دادند که از روزهای گذشته تالارهای عروسی خلوت شده و مردم از هرگونه تجمع در معابر و سایر مراکز در شهر خودداری می کنند.

این گزارش ها حاکی از تعطیلی کامل تالارهای عروسی در شهرهای مختلف پاکستان است و خبرنگاران محلی می گویند که خانواده ها در صورت لزوم مراسم عروسی و یا ترحیم را در داخل منزل برگزار می کنند.

گفت وگوی ایرنا با شخصیت های پاکستانی

عزم ملی، اجتناب از ترس و رعایت بهداشت شخصی چند نکته مشترکی است که این روزهای اکثر شخصیت های پاکستانی اعم از سیاسی، فرهنگی، ورزشی، سینمایی و مذهبی آن را بیان کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان امروز (دوشنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: دولت این کشور برای امنیت مردم و تضمین سلامت آنان در برابر ویروس کرونا دست به اقدامات گسترده ای در سطح ملی و استانی زده است.

خانم عایشه فاروقی به ایرنا گفت: دستگاه های کیت تشخصیص کرونا برای همه بیمارستان ها فراهم شده و با هدف جلوگیری از شیوع کرونا تمام همایش ها در شهرهای مختلف، اجتماعات و حتی برگزار مراسم در تالارها نیز لغو شده است.

سخنگوی وزار امور خارجه پاکستان افزود: مردم ما باید در تمام سطوح اجتماعی تدابیر احتیاط و بهداشت شخصی را رعایت کنند.

وی تاکید کرد: مقابله با پدیده کرونا ملزم به جلوگیری از تردد غیرضروری در معابر و مراکز شلوغ و مسئولیت پذیری شخصی نسبت به سلامت خود و خانواده است.

استاد دانشگاه ملی زبان های نوین پاکستان (NUML) نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نقش رهبران مذهبی در این برهه بسیار مهم است، آنان باید از مردم بخواهند که ضمن عمل به تمهیدات بهداشتی از حضور در مراکز شلوغ و یا شرکت در نمازهای جمعه و جماعت بپرهیزند تا بتوان حتی جلوی احتمال انتقال ویروس کرونا از یک فرد به فرد دیگر را گرفت.

خانم رضوانه کریم عباسی معتقد است: مراکز بزرگ خرید در سطح شهرهای مختلف باید تعطیل شده و دولت همزمان فرآیند دسترسی به نیازهای غذایی و دارویی مردم را تقویت کند و اجازه ندهد تا در این اوضاع مردم با کمبود اقلام خوراکی، دارویی و لوازم بهداشتی مواجه شوند.

وی با تاکید بر توانمندسازی بیمارستان جهت معاینه بیماران کرونایی پیشنهاد استفاده از مدارس و فضای دانشگاه ها به عنوان مراکز قرنطینه و نگهداری افراد مشکوک به ویروس کرونا را مطرح کرد.

این استاد پاکستانی تاکید کرد: جلوگیری از شیوع کرونا در کشور نیازمند مکانیزم ملی هماهنگ و موثر، اطمینان از هم افزایی در مقابله با ویروس و همزمان توسعه سازوکارهای منطقه ای و جهانی است.

رئیس اندیشکده مطالعات راهبردی جنوب آسیا (SASSI) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: باید ویروس همه گیر کرونا را جدی بگیریم. مراقبت های پیشگیرانه از این بیماری و آگاهی دادن به مردم برای رعایت بهداشت شخصی از موارد لازم در این خصوص به شمار می رود.

خانم ماریه سلطان افزود: سازماندهی افراد سالم از افراد بیمار شاید برای دولت و نهادهای مربوطه چالش برانگیز باشد اما نباید از هیچ اقدامی برای پیشگیری از این بیماری دریغ کنیم.

وی تاکید کرد: کرونا در سطح جهان شیوع پیدا کرده و باید مراقب آن دسته از مسئولان و ماموران نیز باشیم که وظیفه نظارت بر تردد شهروندان به ویژه در گذرگاه های مرزی دارند.

دعوت از مردم برای نیایش

به تعبیر شبکه های خبری پاکستان، مردم این کشور از شیوع کرونا نگران بوده و استرس باعث شده تا به این نگرانی ها اضافه شود اما همزمان از مردم و مراکز مذهبی در پاکستان خواسته شده تا  درپویش دعا و نیایش برای سلامتی مردم فعال باشند.

عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز امروز از جامعه روحانیون و شخصیت های مذهبی این کشور خواست تا  برای برون رفت بحران فعلی کشور و سلامتی مردم در برابر ویروس کرونا دعا شود.

این روزها بنرهای زیادی در سطح شهرهای پاکستان از جمله لاهور، اسلام آباد و راولپندی نصب شده که در آن از مردم خواسته شده تا برای در امان ماندن از بالایایی مانند کرونا دست به راز و نیاز زده و با نیایش در درگاه خداوند، برای مردم خود و سایر ملت ها دعای سلامتی و تندرستی کنند.