به گزارش روزنامه «استریت تایمز» سنگاپور، تاکنون نزدیک به ۳۰۰ مورد ابتلا به کروناویروس جدید در استرالیا به ثبت رسیده است. مقامات این کشور که نگران شیوع سریع این بیماری تنفسی شبیه به آنفولانزا در بین شهروندانشان هستند، قوانین و سیاستهای جدیدی را برای مهار این بحران در پیش گرفتهاند.
اعلام وضعیت اضطراری در پایتخت
در پی مرگ دو زن ۷۷ و ۹۰ ساله در ایالت "نیو ساوث ولز" و افزایش آمار تلفات ابتلا به کووید-۱۹ در استرالیا به پنج نفر، امروز (دوشنبه) در ایالت ویکتوریا به عنوان دومین ایالت پرجمعیت این کشور و قلمرو پایتختی استرالیا (ACT) که کانبرا در آن قرار دارد، وضعیت اضطراری اعلام شد.
اعلام وضعیت اضطراری به مقامات ارشد بهداشتی در این کشور اختیار و قدرت تام و نامحدودی را برای مهار شیوع این ویروس و کاهش خطری که متوجه مردم است، میدهد. آنها میتوانند در صورت لزوم فرمان قرنطینه جدیدی صادر کنند که همه مناطق خارج شهر، کسب و کارها و مشاغل را شامل میشود.
در پی اعلام وضعیت اضطراری در استرالیا، موسسات فرهنگی شامل نگارخانه ملی ویکتوریا، کتابخانه ایالتی و موزههای این ایالت به طور موقت تعطیل شدند و برگزاری رویدادهای بزرگی چون جشنواره کمدی و جشنواره غذا و شراب ملبورن به زمان دیگری موکول شد.
وضعیت اضطراری در قلمرو پایتختی استرالیا برای دستکم یک هفته و در ایالت ویکتوریا برای چهار هفته ادامه خواهد داشت.
از دیگر تمهیدات کانبرا برای مقابله با شیوع کرونا
در سطح ملی نیز استرالیا قوانین سفت و سختی را در مرزهای خود اجرا میکند. اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا در همین راستا روز یکشنبه دستور داد تا تمام مسافران ورودی به این کشور به منظور کاهش گسترش شیوع ویروس کرونا، ۱۴ روز خود را قرنطینه کنند.
دولت استرالیا همچنین اجتماعات غیرضروری بالای ۵۰۰ نفر را ممنوع کرده است که البته شامل وسایل حمل و نقل عمومی، ادارات و مدارس نمیشود.
با این حال بسیاری از شرکتها همچنین از کارکنانشان میخواهند دورکاری کنند و چندین دانشگاه برجسته در این کشور از امروز دوشنبه به مدت دستکم یک هفته تعطیل شدند.
رکورد در بازارهای استرالیا و راهکارهای دولت
به گزارش خبرگزاری رویترز، استرالیا به فکر دومین بسته محرک اقتصادی برای مقابله با تبعات کرونا برای بازارهای این کشور است.
شیوع این ویروس تنفسی با وجود بستههای محرک اقتصادی همچون "برنامه استرالیا برای تزریق ۱۵.۴ میلیارد دلار به اقتصاد" خود، بازارهای جهانی را متلاطم کرده است.
همزمان با ادامه رکود بازارهای استرالیا، سه منبع آگاه در گفت وگو با رویترز اعلام کردند که موریسون برای گفت وگو درباره افزایش مقیاس بسته محرک اقتصادی با اعضای ارشد کابینهاش دیدار خواهد کرد.
بانک مرکزی استرالیا نیز روز دوشنبه آمادگی خود را برای خرید اوراق قرضه دولتی برای کمک به عملکرد بازار اعلام کرد و گفت که در روزهای آینده سیاستهای جدید خود را در این باره اعلام خواهد کرد.
بانک مرکزی استرالیا نیز چندی پیش به عنوان بخشی از هدف خود برای تضمین آن که کسب و کارها و خانوارها همزمان با اختلال ایجاد شده در سفر و صنعت به اعتبار دسترسی خواهند داشت، نقدینگی اضافی به سیستم بانکی این کشور تزریق کرد.
کروناویروس جدید با نام رسمی کووید-۱۹ که اولین بار در ووهان چین شایع شد، تاکنون ۱۷۰هزار و ۴۱۷ را در جهان مبتلا کرده و ۶ هزار و ۵۲۶ قربانی برجای گذاشته است. این ویروس تنفسی مرگبار با تعطیل کردن کارخانهها، متوقف کردن جریان خرید و فروش و لغو رویدادهای تجاری دنیای صنعت و فناوری را تحت تاثیر قرار داده و بازارها جهانی را متلاطم کرده است.