همدان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی همدان گفت: فعالیت گروه‌های ثابت و سیار این اداره‌کل در جهت اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در ایام نوروز سال آتی آغاز شد.

محمودرضا رسولی روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی بر مراکز تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه فرآورده های خام دامی در ایام نوروز از ۲۵ اسفندماه آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه سال آتی ادامه می یابد.

وی اظهار داشت: به منظور حفظ سلامت و امنیت غذایی هم استانی‌ها، گروه های ثابت و سیار نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی در مرکز استان و شهرستان‌ها همزمان با سراسر کشور، ساماندهی و تجهیز شده اند.

مدیرکل دامپزشکی همدان خاطرنشان کرد: تعداد ۱۰ گروه ثابت و ۱۸ گروه سیار، متشکل از کارشناسان این اداره کل در ۲ نوبت صبح و عصر، نظارت های بهداشتی بر عرضه مواد خام دامی را در استان همدان بر عهده خواهند داشت.

وی افزود: در این طرح تمامی اماکن تولید، پخش، بسته بندی، قطعه بندی و عرضه مواد خام دامی شامل رستوران های بین راهی، درون شهری، سردخانه های نگهدارنده مواد پروتئینی، مراکز تولید، نگهداری و عرضه انواع گوشت قرمز و سفید، تهیه غذاها، هتل ها و مهمانسراها بطور مستمر و منظم بازدید و کنترل می شوند.

رسولی افزود: شهروندان با توجه ویژه به تاریخ تولید و انقضای گوشت های بسته بندی شده، از خرید گوشت و آلایش دامی فاقد بسته بندی، مهر و لیبل دامپزشکی و یا فرآورده های خام دامی منجمد و غیرمنجمد با برچسب مخدوش خودداری کنند.

وی با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز و با توجه به بروز و شیوع ویروس کرونا در کشور ضمن درخواست از همشهریان در خصوص رعایت بهداشت فردی و حضور در منازل، نظارت مداوم بر مواد خام دامی در راستای ارتقاء سطح بهداشتی جامعه و  ایجاد امنیت غذایی را ضروری دانست.

رسولی افزود: تعداد ۲۳۰ ناظر بهداشتی دامپزشکی بر رستوران ها و واحدهای طبخ غذا در استان نظارت دارند تا شهروندان با اطمینان خاطر از عرضه کامل بهداشتی غذا در ایام تعطیلات نوروزی استفاده و بهره کافی را ببرند.

مدیرکل دامپزشکی استان بیان کرد: بخشنامه‌ای در استان ابلاغ شده که تمام دست‌اندکاران در کشتارگاه‌ها، مراکز قطعه‌بندی، بسته‌بندی، تولید، توزیع و عرضه موظفند کارکنان را از لحاظ سلامت زیر نظر داشته باشند که اگر کسی مشکوک به بیماری بود به مراکز درمانی معرفی شود.

مدیرکل دامپزشکی همدان خاطرنشان کرد: ممنوعیت قطعه‌ کردن مرغ داخل مغازه‌ها و مراکز عرضه مرغ به منظور کنترل بیماری کرونا اجرایی شده است.

وی تاکید کرد: هم استانی‌ها می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در عرضه مواد غذایی با منشا دامی با تلفن ۱۵۱۲ «سامانه ارتباط مردمی دامپزشکی» در سراسر استان تماس حاصل کنند.