تهران- ایرنا- مدیر کل سازمان جهانی بهداشت با انتقاد از عملکرد برخی کشورها در مقابله با کرونا، اعلام کرد که شماری از کشورها اقداماتی مناسب و کافی برای شناسایی موارد ابتلای به این ویروس و مهار آن انجام نمی‌دهند.

به گزارش دوشنبه شب شبکه سی. ان. بی. سی، «تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری ویدیویی و در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: با آنکه در هفته گذشته شاهد افزایش سرعت شیوع کرونا بوده‌ایم «اما شاهد افزایش آزمایش‌ها، قرنطینه و ردیابی کافی و سریع این ویروس نیستیم».
وی که در ژنو سوئیس در این مصاحبه ویدئوئی شرکت کرده بود، افزود: ما یک پیام ساده برای همه کشورها داریم؛   «آزمایش، آزمایش، آزمایش». هر مورد مشکوکی را آزمایش کنید. اگر جواب مثبت بود، آن فرد را قرنطینه کنید و ببینید تا ۲ روز پیش از آشکار شدن نشانه‌های بیماری با چه کسانی در تماس بوده و آن افراد را هم مورد آزمایش قرار دهید.
به گزارش سی. ان. بی. سی، تدروس مشخصاً از هیچ کشوری نام نبرد اما مقام‌های محلی و ایالتی در آمریکا از عملکرد دولت دونالد ترامپ و «مرکز پیشگیری و درمان بیماری» ایالت متحده بشدت انتقاد کرده‌اند.
مرکز پیشگیری و درمان بیماری در ابتدای شیوع کرونا در آمریکا، تنها از کسانی آزمایش می‌گرفت که اخیراً به چین سفر کرده بودند یا نشانه‌هایی از ابتلا به این ویروس داشتند.  
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: افراد مبتلا به کرونا حتی زمانی که دیگر احساس بیماری نمی‌کنند، دیگران را به این ویروس مبتلا می‌کنند. بنابراین باید دستکم تا دو هفته بعد از رفع شدن نشانه‌های بیماری، اقدامات لازم برای آنها ادامه پیدا کند.
ادهانوم در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت حتی کشورهایی که نظام‌های پیشرفته بهداشتی دارند در مقابله با کرونا به تقلا افتاده و با مشکلاتی مواجه هستند.
وی افزود: در حالی که کرونا به کشورهایی با جمعیت کم‌درآمد سرایت می‌کند ما عمیقا نگران تاثیر این ویروس بر کشورهایی هستیم که جمعیت بالایی از مبتلایان به اچ‌ای‌وی یا کودکان مبتلا به سوءتغذیه دارند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: این یک بحران جهانی بهداشتی در زمان ماست. روزها، هفته‌ها و ماه‌های آینده آزمونی برای عزم و اراده ما و آزمونی برای اعتماد ما به علم و آزمونی برای همبستگی ماست.

تعداد مبتلایان به کرونا در سراسر جهان به ۱۷۴ هزار  و ۹۶۵ نفر رسیده که تاکنون ۷۷ هزار و ۸۶۷ نفر از این بیماران بهبود یافته و ۶ هزار و ۶۸۷ نفر نیز فوت کرده‌اند.