بحران شیوه ویروس کرونا یا کویید ۱۹ و بیماری ناشی از این ویروس که قدرت واگیری غریبی دارد، این روزها نگرانی و دغدغه بسیاری از جهانیان و مردم کشور عزیزمان ایران شده است، به همین منظور، هماکنون نیز بیش از ۱۰۰ کشور در جدال با این بیماری هستند.
برای عبور از این بیماری، چشم و گوش ما به دهان متخصصان است و همه برای دوری از ترس، نیازمند آرامش، همراهی و امید هستیم تا بتوانیم از این معضل جهانی عبور کنیم.
مقابله با بحران کرونا نیازمند عزم همگانی است،بدون یک اراده جمعی معطوف به مواجهه مؤثر با بیماری امکان رهایی از زنجیره انتقال آن وجود ندارد. برهمین اساس و به ابتکار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و روزنامه ایران، پویشی برای فراخوان عمومی با موضوع مسؤولیتپذیری جمعی در برابر کرونا به راه افتاده است.
تا ظهر دوشنبه یکهزار و۵۳ مورد بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۴ هزار و ۹۹۱ رسید، این تعداد در استان سمنان با ۳۴ نفر مبتلای جدید در ۲۴ ساعت گذشته به ۴۸۴ نفر افزایش یافت.
سازمانهای مردم نهاد شهر دامغان نیز همچون دیگر مناطق کشور در زمینه ضدعفونی معابر، فرهنگسازی، آموزش مردم، انجام اقدامات پیشگیرانه و کمک به جلوگیری از شیوع این ویروس در روزهای اخیر تلاش کردند.
سهم اجتماعی، مهمترین رسالت سمنها در مقابله با کرونا
رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد جمعیت اتحاد سبز استان سمنان در گفت و گو با ایرنا، خاطرنشان کرد: سازمانهای مردم نهاد از لحاظ فرهنگی و آموزشی نقش بسزایی در مهار کرونا دارند.
جواد خدمتی بیان کرد: سازمانهای مردم نهاد میتوانند ضمن همکاری با نهادهای تخصصی و مراکز بهداشت و درمان در این موقعیت حساس به وظیفه خود بیش از پیش عمل کنند.
وی ضدعفونی کردن معابر را سهم اجتماعی سازمانهای مردم نهاد دانست و اظهارداشت: عمده انتشار این ویروس در مکانهای سربسته، اجتماعات عمومی و محل های پر رفت و آمد است که به همین دلیل ضدعفونی کردن معابر به منظور مهار و جلوگیری از شیوع این ویروس انجام میشود.
خدمتی ادامه داد: تنها راه قطع زنجیره انتقال، توجه به توصیه متخصصان، ماندن در خانه، حذف دید و بازدیدها و چشم پوشی کردن از سفر رفتن است.
وی، ایجاد پایگاههای آموزش مجازی را یکی از راههای جلوگیری از شیوع این ویروس دانست و گفت: سازمانهای مردم نهاد میتوانند با ایجاد پایگاههای مجازی آموزشی با استفاده از ظرفیت انتقال اطلاعات و آگاهی رسانی از طریق فضاهای مجازی و پیامک در این راه به هوشیاری مردم برای سلامت بیشتر جامعه نسبت به ویروس کرونا بیفزایند.
خدمتی، نقش مردم را در شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا مهمتر از مسوولان دانست و گفت: مسوولان در مهار کرونا و تصمیمگیری در این زمینه نقش مهمی دارند، اما مردم به دلیل اینکه دایره نفوذ این ویروس هستند، نقشی مهمتر برعهده دارند و میتوانند با جدی گرفتن توصیهها، این ویروس ناشناخته را ریشه کن کنند.
رییس هیات مدیره سازمان مردم نهاد جمعیت اتحاد سبز استان سمنان گفت: مردم از استرس و اضطراب دوری کنند و با کوچکترین علایم به مراکز درمانی مراجعه نکنند چرا که رفتن بیهوده به مراکز درمانی، خود میتواند یکی از عوامل اصلی انتقال ویروس باشد.
نقش سمنها در تحقق مدیریت مشارکتی در مسیر مقابله با کرونا
روابط عمومی سازمان مردم نهاد خانه تسنیم دامغان هم در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: فراگیری ویروس کرونا بیش از هر چیز به ما آموخت که هر کس تنها مسئول اعمال و رفتار خود نیست و سبک زندگی هر فرد به گونهای چشمگیر، بر دیگران و بر کل جامعه اثرگذار است.
سعیده سادات قدمی اضافه کرد: در این بحران همه یاد گرفتیم که برای نجات فردی و اجتماعی، باید آگاهانه و ارادی نسبت به ارتقای مسئولیت پذیری خود تلاش کنیم که این همان مفهوم مدیریت مشارکتی در سازمان های مردمنهاد است.
وی افزود: سازمانهای مردم نهاد علاوه بر نقش موثر در تقویت روحیه مردم، رسالت مطالبه گری در مقابل دولت و سایر نهادهای مسئول را برعهده دارند که سبب افزایش بهره وری در جامعه خواهد شد.
قدمی خاطرنشان کرد: در بحران شیوع ویروس کرونا، سازمانهای مردم نهاد با ترویج مدیریت مشارکتی، میتوانند هم مردم را به سوی همکاری با دولت و سایر نهادها سوق دهند و هم مسوولان را نسبت به ارائه صحیح و اصولی وظایف خود آگاه و با آنها همراهی کنند.
روابط عمومی سازمان مردم نهاد خانه تسنیم دامغان تصریح کرد: در حال حاضر، عمل به آموزشهای اعلام شده برای مهار این ویروس و پرهیز از نشر شایعات، مهمترین وظیفه مردم به شمار می آید.