تهران- ایرنا- برنامه همخوانی اهالی شهرک اکباتان در یکی از شب هایی که به توصیه پزشکان جهت مقابله با ویروس کرونا باید در منازل بمانند، هیجان خاصی را به همراه داشت به طوری که در صفحه اینستاگرامی با هشتگ «ایرانِ من اکباتانِ من» از دیگر مردم دعوت شد تا در ساختمان های محل سکونت خود به این اقدام دست بزنند تا بتوانند این روزهای سخت را با عمل به در خانه بمانیم و گذراندن ساعاتی شاد طی کنند.

این روزها ویروس همه گیر کرونا بسیاری از مردم جهان را به خانه ماندن واداشته است که از آن به عنوان قرنطینه یاد می کنند. در ایران نیز شهروندان اقصی نقاط کشور بنابه توصیه مسوولان، پزشکان و متولیان امر در خانه هایشان می مانند تا از شیوع این بیماری جلوگیری کنند. همه امید دارند تا بر این بیماری پیروز شوند و سایه شوم آن از کشور برداشته شود. همین چندشب پیش یکی از زیباترین صحنه های شب های تهران در ۲۵اسفند ۱۳۹۸ خورشیدی در شهرک اکباتان رخ داد. ساکنین بلوک‌های مختلف، سرود «ای ایران» را یکصدا سر دادند. این قرارِ هر شب آنها تا نوروز است تا در ساعتی مشخص به بالکن های خود بیایند و آهنگی را با هم بخوانند. آنها هر شب با هورا کشیدن از پرستاران و پزشکانی که در صف نخست مقابله با این بیماری‌ هستند، به نوعی ابراز تشکر می کنند. ‏این موضوع با انعکاس گسترده ای در فضای مجازی روبرو شد، به طوری که در صفحه اینستاگرامی با هشتگ «ایرانِ من اکباتانِ من» از دیگر مردم دعوت شد تا در ساختمان های محل سکونت خود به این اقدام دست بزنند تا بتوانند این روزهای سخت را با عمل به در خانه بمانیم و گذراندن ساعاتی شاد طی کنند.

‎ امیدبخشی با آواز خوانی

یکی از اهالی بلوک های شهرک اکباتان در صفحه شخصی خود در خصوص این پویش نوشته است: قرار ‏همخوانی از ساعت ۵ تا۴ بعدازظهر در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست شد. همسایه ها به هم ‏پیام دادند و  به گردهمایی در پشت پنجره‌ها وعده‌ کردند. قرار بود رأس ساعت ۲۱ شب آواز بخوانند. آواز خواندن در این روزها حال خوبی به آدم دست می دهد،‌ البته برگزاری این مراسم بلوک به بلوک ‏فرق می‌کرد و صدای آدم‌های دیگر هم از دورتر به گوش‌ می‌رسید. انجام این برنامه‌های ‏جمعی، تأثیر زیادی در روحیه همه ما دارد. این نوروز با همه سال‌ها فرق دارد و این‌طور سر ‏کردنش سخت است. برنامه‌های جمعی شبیه این همخوانی، تجربه بسیار امیدبخشی بود. این امید با ‏شادی جمعی ما کمک می‌کند با شرایط روحی بهتری از این روزهای سخت عبور کنیم‎. پس بیایید همه به پویش ایرانِ من اکباتانِ من بپیوندید و این شرایط را با همخوانی همسایگانتان سر کنید.

‏یکی دیگر از کاربران با گذاشتن پستی در اینستاگرام و پیوستن به هشتگ ایرانِ من اکباتانِ من نوشته بود: شنیدن سرود «ای ایران» احساس خوبی به ما داد. امیدوارم این کارهای فرهنگی ادامه دار باشد و این روزهای سخت به زودی تمام شود. دوست دارم این همخوانی دوباره تکرار بشه. همین که کنار پنجره ‏بایستیم و حضور یکدیگر را احساس کنیم، امیدبخش است. ‏

تقویت پیوندهای اجتماعی

بلوک‌های اکباتان با صدای مردان و زنان و کودکانی به صدا درآمدند که در خانه مانده‌اند و امیدوارند ‏بتوانند بهار خوبی را تجربه کنند. یکی دیگر از ساکنان شهرک اکباتان در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشته است: صدای خواندن مردم را از دور شنیدم. همخوانی بیشتر در بلوک‌های فاز ۲ رخ داد که معروف به مسیر سلامتی است. همه اینها نشانه‌ است؛ نشانه از اینکه فضای اجتماعی و ‏تعامل مردمی مهم است و هرکجا که با برنامه‌ریزی‌هایی که معماری شهری داشته این اتفاق پیش آمده ‏و مردم توانسته‌اند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. ارتباط آدم‌ها با یکدیگر و از سویی زندگی طولانی مدت در یک ‏مکان که حس محله‌محوری به فرد می‌دهد هم اهمیت بسیاری در شکل‌دهی به این وضع دارد.

بسیاری از کاربران اینستاگرام در صفحات شخصی خود از این اقدام زیبا و شادی آفرین استقبال کردند و تمامی آنها معتقدند که با مشارکت، همراهی، امید و اعتماد، باید مانع از شیوع بیماری ‌شویم و اجازه ‌دهیم تا متولیان سلامتی و فرشته‌های سفید پوش کادر پزشکی، مرحله کنترل و درمان هموطنانمان را بی اتلاف وقت آغاز کنند.

اهالی این منطقه از بزرگ و کوچک که در بالکن یا پشت پنجره‌هایشان به آواز خواندن پرداختند ‏اینک امید دارند در این روزها که کرونا ادامه دارد، بتوانند با امید شب‌های بیشتری را پشت پنجره ‏حاضر شوند و چشم در چشم همسایگانشان شب را با موسیقی بگذرانند. یکی دیگر از برنامه‌هایی که ‏در نظر دارند شمع روشن کردن پشت پنجره‌ها برای پزشکان و پرستاران و مردم از دست رفته است. بلوک‌های اکباتان با صدای مردان، زنان و کودکانی به صدا درآمد که در خانه می ماندند و امید دارند ‏بهار خوبی را تجربه کنند.