تهران- ایرنا- وزیر آموزش‌وپرورشی با بیان اینکه آموزش‌های مجازی در ۷۲ درصد مدارس کشور انجام می‌شود، اظهار کرد: طراحی سامانه آموزش مجازی بر بستر اینترنت صورت گرفته است و اینترنت رایگان در این سامانه به دانش آموزان و معلمان ارائه خواهد شد.

 به گزارش روز سه شنبه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، محسن حاجی میرزایی درباره کرونا و سرانجام سال تحصیلی، اظهار کرد: این روزها آموزش‌وپرورش شور و حال خاصی دارد و هیجان گسترده‌ای در سطوح آموزش‌وپرورش جریان یافته است. 

وی افزود: در طی ۱۰۰ سال یاد گرفتیم که آموزش دانش آموزان را در کلاس درس و مدرسه داشته باشیم، اما امروز با شرایطی مواجه هستیم که مجبور شدیم وقفه‌ طولانی را در استمرار فعالیت‌های آموزشی مدرسه شاهد باشیم؛ چرا که سلامت دانش آموزان برای ما اهمیت دارد و از آنجا که مدرسه کانون تجمع است و امکان دارد با این تجمعات به شیوع بیماری کمک کنند، ناگزیر شدیم به صلاح دید ستاد ملی مبارزه با کرونا مدارس را تعطیل کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه در کنار سلامت، آموزش دانش آموزان نیز اهمیت دارد، گفت: برای آموزش دانش آموزان اقداماتی انجام داده‌ایم و اتفاقات بزرگی رخ داد. از روز دوم تعطیلات سازمان صداوسیما به یاری ما آمد و در حال حاضر با چهار شبکه و ٢٨برنامه به‌طور روزانه آموزش‌ها را از طریق صداوسیما ادامه می‌دهیم.

حاجی میرزایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما تصریح کرد: خوشبختانه این آموزش مورد اقبال خانواده‌ها قرار گرفته است و البته شبکه‌هایی از سیما انتخاب شد که پوشش گسترده‌ای دارند و می‌توانند این کار را انجام دهند. در حال حاضر در آموزش‌وپرورش برای آموزش دانش آموزان هزار کتاب و ٢۵٠عنوان درس داریم و البته آموزش تمام دروس در این ظرفیت و قالب نمی‌گنجد.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین در آموزش دانش آموزان، اظهار کرد: ازنظر بهره‌مندی از فناوری نوین تلاش‌های پراکنده‌ای انجام‌ شده است؛ اما برای اجرایی شدن سند تحول بنیادین که استفاده از فناوری هم در آن لحاظ شده، باید گام‌های زیادی برداریم.

حاجی میرزایی بابیان اینکه در حال حاضر باید تهدید به فرصت تبدیل شود، گفت: این کار باعث جهش جدی در نظام تعلیم و تربیت شد و فضای مناسبی را ایجاد کرد؛ چرا که بزرگ‌ترین شبکه را در سطح کشور راداریم و تجربه این‌چنینی در این سطح در کشور وجود نداشت.

طراحی سامانه آموزش مجازی بر بستر اینترنت انجام‌شده است

وی در ادامه اضافه کرد: در حال حاضر سامانه‌ای تدارک دیده‌ شده و فضایی طراحی‌شده تا ارتباط بین معلمان، دانش آموزان و مدیران را برقرار کنیم که بستر آن در فضای امن اینترنتی است. معلمان می‌توانند از این طریق آموزش‌ها را به دانش آموزان منتقل کنند و امید است این سامانه را به‌سرعت عملیاتی کنیم.

حاجی میرزایی بابیان اینکه در این مسیر گام‌های اساسی برداشته‌شده، گفت: با شرکت‌هایی که آماده ارائه خدمات هستند، گفت‌وگو شده است.

۷۳ درصد مدارس آموزش‌های مجازی را برگزار می کنند

 ‌وی تأکید کرد: تقریباً ٨۵ درصد مدارس از طریق ارتباط بر خط روزانه با ما در ارتباط هستند و ٧٣درصد اعلام کردند که آموزش مجازی را انجام می‌دهند.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه تحرک و پویایی در آموزش‌وپرورش اتفاق افتاده است، اذعان کرد: وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان صداوسیما ارزیابی‌هایی انجام داده‌اند که نشان می‌دهد استقبال خوبی از برنامه‌های آموزش مجازی صورت گرفته است و به‌طور مثال درس ریاضی بیش از صد هزار بار دانلود شده است.

حاجی میرزایی افزود: البته روش‌های دیگری برای آموزش در نظر گرفتیم که به‌عنوان‌مثال ٣هزار راهبر آموزشی در مناطقی که دسترسی به شبکه‌های سیما نیست، برای آموزش حضور خواهند داشت. استان‌ها باید روزانه با مناطق و مناطق با مدیران مدارس و مدیران با معلمان و معلمان بادانش آموزان ارتباط داشته باشند.

وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه قطعاً چیزی جایگزین حضور در کلاس و ارتباط چهره به چهره نخواهد شد، گفت:جهت‌گیری جدیدی را تمرین می‌کنیم که حتماً در آن کاستی‌هایی وجود دارد که جبران خواهد شد. البته از طریق بستر مجازی امکان انتقال درس با همان کیفیت وجود دارد. 

وی با اشاره به معلمی که با ۴٧سال سابقه کار و حتی پس از بازنشستگی تلاش می‌کند تا بادانش آموزان خود ارتباط بگیرد، اظهار کرد: این موضوع نشان می‌دهد این مجموعه زنده است و می‌خواهد به مأموریت امروز خود پاسخ دهد.

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: از طریق انجمن اولیا و مربیان و دستورالعمل‌ها و رسانه والدین را به کمک طلبیده‌ایم. یکی از برنامه‌ها ارتباط بین خانه و مدرسه هرچه این پیوند قوی‌تر باشد، کار آموزشی قوی‌تر پیش می‌رود.

وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه آموزش‌های آنلاین به‌عنوان یکی از ابزارهای جبران زمان ازدست‌رفته و جلوگیری از وقفه در آموزش است، تأکید کرد: این آموزش یک ابزار مهم برای عدالت آموزشی است و در حال حاضر آموزش در دورترین مناطق کشور رفته است، اما کیفیت ممکن است عادلانه توزیع نشده باشد و از این طریق معلمان می‌توانند آموزش خود را بهبود ببخشند.

پیش‌بینی چند سناریو برای ادامه سال تحصیلی

وی بابیان اینکه چند سناریو برای ادامه سال تحصیلی پیش‌بینی‌شده است، گفت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت این است که مدارس از فروردین‌ماه دایر باشند که البته برای تجهیز بهداشتی مدارس اقدام کرده‌ایم و در این حالت یک ماه به دوره آموزشی اضافه خواهد شد تا مواد درسی در دوره آموزش مجازی مرور شود.

حاجی میرزایی گفت: اختیارات به شورای آموزش‌وپرورش استان‌ها داده‌ شده است و تقویم زمانی متغیر خواهد بود؛ چون نمی‌خواهیم زمان تحصیلی سال آینده آسیب ببیند محدودیت‌های داریم. بنابراین اگر زمان تعطیلات طولانی‌تر شود دوره فشرده‌تر خواهد شد و امکان دارد روزهای پنج‌شنبه و جمعه به‌روزهای آموزش اضافه شود.

وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: در ستاد ملی کرونا موافقت شد که تا ۶ هفته دوره آموزشی افزایش یابد. البته ٧٠درصد محتوای آموزشی تاکنون تدریس شده است و برای ٣٠درصد باقی‌مانده برنامه‌ریزی خواهد شد. همچنین ٢٠روز پس از پایان امتحانات نهایی کنکور برگزار خواهد شد.

حاجی میرزایی با تأکید بر اینکه اطمینان می‌دهم نیازی به معلم خصوصی و کتاب‌های کمک‌آموزشی نیست، گفت: کنکور و امتحانات نهایی بر اساس همین دروس است و حداکثر تلاش خود را می‌کنیم تا دانش آموزان از نظر آموزشی آسیبی نبینند.

وی در ادامه افزود: در شبکه‌ای که در حال طراحی است اینترنت رایگان در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار خواهد گرفت. البته با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت‌وگو کردیم تا مقداری اینترنت رایگان در اختیار معلمان برای آموزش در بستر فضای مجازی قرار گیرد. 

حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: پیام‌رسان‌های متعدد اعلام آمادگی کردند که در این سامانه همکاری کنند. البته بخشی از اطلاعات دانش آموزان و مدارس جزو اطلاعات حاکمیتی است که در اختیار ما قرار می‌گیرد و از آن مراقبت خواهیم کرد.

وی اذعان کرد: به مدارس اختیار داده ‌شده است که پیام‌رسان‌های خود را تعیین کنند و مدارس در حال ارسال اطلاعات هستند تا عملیات تعاملی را آغاز کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به سامانه طراحی‌شده، اظهار کرد: در سامانه‌ای که طراحی‌ شده است اطلاعات کامل تمام مدارس و کلاس‌های درس در آن وجود دارد و امکان گزارش‌گیری مدیریتی نیز دارد.

حاجی میرزایی بابیان اینکه در این دوره با همه تلخی‌ها در خصوص توسعه آموزش الکترونیکی اتفاق بزرگی افتاده است، گفت: نظام تعلیم و تربیت نشان داد که به‌سرعت با شرایط جدید می‌تواند خود را تطبیق دهد و از معلمان بابت تلاش و زحمات آنها در این شرایط جدید قدردانی می‌کنم.

۹۰۰ هزار نفر آموزش دوره‌های پیشگیری از ویروس کرونا را فراگرفتند

وی تصریح کرد: بزرگ‌ترین شبکه فراگیر کشور را داریم و در ارتباط تشکیلاتی هستیم. دستورالعمل‌های بهداشتی مناسبی در سطوح مختلف در اختیار مدارس قرار گرفته است و همچنین بیش از ٩٠٠ هزار نفر از شاغلان دوره‌های آموزشی را فراگرفته اند. 

وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه اعتباری تحت عنوان سرانه بهداشتی در اختیار استان‌ها قرار گرفته است تا تجهیزات مورد نیاز تهیه شود، تأکید کرد: یکی از دلایل تعطیلی مدارس این است که تراکم جمعیت را مراقبت ‌کنیم و زمانی دانش آموزان به مدرسه خواهند آمد که خطر جدی آنان را تهدید نکند.

حاجی میرزایی گفت: طبق استانداردها باید به ازای هر٧۵٠ دانش‌آموز یک مربی سلامت داشته باشیم. در حال حاضر ١٠هزار مربی کمبود داریم. البته یک و نیم میلیون نفر از دانش آموزان سفیران سلامت هستند که هرکدام باید ١٠ نفر دیگر از دانش آموزان را آموزش دهند.

وی با اشاره به بهداشت روانی دانش آموزان، اظهار کرد: در حال حاضر هسته‌های مشاوره فعال هستند و دانش آموزان می‌توانند با این مراکز طرح موضوع کنند و خدمات مشاوره‌ای بگیرند. 

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در حال حاضر در صداوسیما حوزه‌های معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی برنامه‌هایی تدارک دیده‌اند و به برنامه‌های آموزشی اضافه خواهند شد.

وی در مورد هزینه دانش‌آموزان مدارس غیرانتفاعی برای تغذیه و کلاس‌های فوق‌العاده و ...گفت: طبق آیین‌نامه مصوب هیات وزیران برای مدارس غیردولتی شورایی فعال است که به آن‌ها تفویض اختیار داده ‌شده است تا در این موارد تصمیم‌گیری کنند. همچنین آیین‌نامه مصوب هیئت وزیران، یک کارگروه از انجمن اولیا و مربیان و شهرداری و ... دارد و اختیار دارند متناسب با سرویس مدارس در این ایام تصمیم بگیرند؛ چون شرایط متفاوت است نمی‌توان یک تصمیم سراسر گرفت.

وی با اشاره به سرویس‌های مدارس گفت: طبق مصوبه هیئت وزیران کارگروهی از شهرداری، وزارت کشور و آموزش‌و پرورش داریم که این نمایندگان اختیار دارند متناسب با وضعیت مدارس برای سرویس مدارس تصمیم‌گیری کنند.

وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه گفت: از شبکه دو برای تحرک و ورزش دانش آموزان استفاده خواهد شد و برنامه‌های نیم ساعتی تولید شده است که از اول فروردین‌ماه این برنامه‌ها از سیما پخش خواهد شد.

حاجی میرزایی با اشاره به آمار مبتلایان به کرونا تصریح کرد: همه‌روزه اطلاعات فرهنگیانی را که در معرض کرونا قرار می‌گیرند، دریافت می‌کنیم. متأسفانه تاکنون یک دانش‌آموز از دوره استثنایی و چند تن از همکاران را در قم و برخی استان‌ها از دست ‌داده‌ایم.

وزیر آموزش‌وپرورش تأکید کرد:١٢٠ مرکز درمانی داریم که به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کردیم تا در صورت لزوم در اختیار آنان قرار گیرد.

حاجی میرزایی با اشاره به برنامه آموزشی دوره استثنایی گفت: برای دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز ارائه آموزش‌ها از طریق بستر فضای مجازی جریان دارد و سامانه آموزش مجازی این سازمان فعال‌ شده است.

وی با اشاره به بیمه تکمیلی فرهنگیان، اظهار کرد: امسال با قرارداد جدید، تعداد مرکز خدمات درمانی، نوع خدمات و سرعت پرداخت هزینه‌ها افزایش یافته است و اگر خلاف آن انجام شود، حتماً پیگیری خواهیم کرد.

 وزیر آموزش‌وپرورش در پایان با اشاره به معلمانی که در شرایط سخت برای آموزش دانش آموزان تلاش می‌کنند، گفت: یک‌بار دیگر فرهنگیان نشان دادند که در صحنه‌های سخت در کنار مردم و همراه آنان هستند.